Käyttäjä:Branderoy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Brander Oy on vuonna 1920 perustettu tamperelainen leipomo-konditoria. Branderilla on viisi eri-tyyppistä toimipistettä Tampereen keskustan tuntumassa: Café Brander Tullintori, Asema Brander, Mestari Brander Kahvihuone, Café Lielahtikeskus sekä Kauppahallin myymälä. Brander tunnetaan erityisesti laadukkaista konditoriatuotteistaan, mutta myös gluteenittomista tuotteistaan. Branderin toimitusjohtajana toimii Eerikki Lounamaa.

Café Brander Tullintori

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Café Brander Tullintori sijaitsee Tullintori ostoskeskuksen katutasolla. Tullintorin kahvilassa tarjotaan buffetaamiaista klo 7.30-10.00 ja lounasta klo 10.30-14.00. Lounaalla vaihtoehtoina ovat salaattibuffet, keittolounas tai kotiruokalounas. Avoinna arkisin klo 7.30-18.00, la 7.30-15.00, su suljettu.

Asema Brander

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari Brander Kahvihuone

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Café Lielahtikeskus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauppahallin myymälä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brander on tarjonnut gluteenittomia herkkuja jo 70-luvulta saakka, mutta vasta viime vuosina gluteenittomiin tuotteisiin on panostettu suuremmalla tuotannolla ja jakelulla. Nykyään gluteenittomia tuotteita voi löytää valtakunnallisesti muun muassa S-ryhmän ja K-ryhmän kaupoista. Keliakialiitto palkitsi Branderin Tumman tattarisämpylän vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi 2005.

Tampereella Engströmin konditoriassa oppinsa saanut kondiittorimestari Wäinö Brander aloitti kahvikakkujen paiton kotiuunissa Kaijakanmäellä 1920. Ensimmäinen konditorialeipomo ja kahvila perustettiin 1920 Tampereen Kauppakadun ja Hämeenpuiston kulmaan, jossa toimittiin aina 1980-luvun puoliväliin saakka. Kulma tunnetaan vieläkin Brantsun- kulmana. Perheyrityksessä Brander-herkkuja leivotaan jo neljännessä polvessa. [1]

  1. Brander Oy - 90 vuotta Brander-hyvää Brander. Viitattu 14.1.2018.