Ero sivun ”Taipaanit” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Mauday (keskustelu | muokkaukset)
p palautus aikaisempaan versioon (vandalismi)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 12: Rivi 12:
{{Taksonomian_luokituksen_loppu}}
{{Taksonomian_luokituksen_loppu}}
{{Taksonomian_loppu}}
{{Taksonomian_loppu}}
'''Taipaanit''' (Oxyuranus) ovat [[Australia]]ssa eläviä [[käärme]]itä. Niiden [[myrkky]] on maailman myrkyllisintä maalla elävän käärmeen myrkkyä. Taipaaneita on kaksi lajia ja kaksi alalajia: Taipaani (''Oxyuranus scutellatus'') sisämaantaipaani (''Oxyuranus microlepidotus''), papuantaipaani (''Oxyuranus scutellatus canni'') ja rannikkotaipaani (Oxyuranus scutellatus scutellatus).
'''Taipaanit''' (Oxyuranus) ovat [[Australia]]ssa eläviä [[käärme]]itä. Niiden [[myrkky]] on maailman myrkyllisintä maalla elävän käärmeen myrkkyä. Taipaaneita on kaksi lajia ja kaksi alalajia: Taipaani (''Oxyuranus scutellatus''), sisämaantaipaani (''Oxyuranus microlepidotus''), papuantaipaani (''Oxyuranus scutellatus canni'') ja rannikkotaipaani (Oxyuranus scutellatus scutellatus).


==Levinneisyys==
==Levinneisyys==

Versio 11. huhtikuuta 2007 kello 06.46

Malline:Taksonomian alku eläimet Malline:Taksonomian kuva Malline:Taksonomian luokitus Malline:Taksonomian kunta Malline:Taksonomian pääjakso Malline:Taksonomian alajakso Malline:Taksonomian luokka Malline:Taksonomian lahko Malline:Taksonomian alalahko Malline:Taksonomian heimo Malline:Taksonomian suku Malline:Taksonomian luokituksen loppu Malline:Taksonomian loppu Taipaanit (Oxyuranus) ovat Australiassa eläviä käärmeitä. Niiden myrkky on maailman myrkyllisintä maalla elävän käärmeen myrkkyä. Taipaaneita on kaksi lajia ja kaksi alalajia: Taipaani (Oxyuranus scutellatus), sisämaantaipaani (Oxyuranus microlepidotus), papuantaipaani (Oxyuranus scutellatus canni) ja rannikkotaipaani (Oxyuranus scutellatus scutellatus).

Levinneisyys

Taipaanien kotiseutuja ovat Australia ja Papua-Uusi-Guinea.

Ravinto

Taipaanit syövät pieniä jyrsijöitä, kuten rottia.

Malline:Tynkä/eläin