Ero sivun ”Lev Gumiljov” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hannu (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Hannu (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Lev Nikolayevich Gumilov''' (s.[[1]].[[lokakuu]]ta, [[1912]], [[Pietari]], [[Venäjä]],-k.[[15]].[[kesäkuu]]ta. [[1992]], [[Pietari]], [[Venäjä]]) oli venäläinen historian tutkija.
'''Lev Nikolayevich Gumilov''' (s.[[1]].[[lokakuu]]ta, [[1912]], [[Pietari]], [[Venäjä]],-k.[[15]].[[kesäkuu]]ta. [[1992]], [[Pietari]], [[Venäjä]]) oli venäläinen historian tutkija. Hänen epäortodoksiset ajatukset syntymästä ja etnisten ryhmien häviämisestä, jotka ovat tehneet tunnetuksi poliittisen ja kulttuurisen liikkeen " [[Neo-Eurasianismin]]".


Hänen vanhempansa olivat kuuluisia runoilijoita [[Nikolai Gumilov]] ja [[Anna Ahmatova]]. Hänen vanhempansa erosivat, kun hän oli pieni lapsi.
Hänen vanhempansa olivat kuuluisia runoilijoita [[Nikolai Gumilov]] ja [[Anna Ahmatova]]. Hänen vanhempansa erosivat, kun hän oli pieni lapsi. Äitinsä Anna Ahmatovan epäsuosion aikana, hänet erotettiin Leningradin Yliopistosta ja vietiin vankileireille suurimman osan ajastaan vuodesta 1938-1956 asti. Hän liittyi Puna-armeijaan Toisen maailmansodan aikana ja otti ossaa Berliinin taisteluun.


[[Luokka: Venäläiset historian tutkijat]]
[[Luokka: Venäläiset historian tutkijat]]

Versio 6. marraskuuta 2006 kello 14.36

Lev Nikolayevich Gumilov (s.1.lokakuuta, 1912, Pietari, Venäjä,-k.15.kesäkuuta. 1992, Pietari, Venäjä) oli venäläinen historian tutkija. Hänen epäortodoksiset ajatukset syntymästä ja etnisten ryhmien häviämisestä, jotka ovat tehneet tunnetuksi poliittisen ja kulttuurisen liikkeen " Neo-Eurasianismin".

Hänen vanhempansa olivat kuuluisia runoilijoita Nikolai Gumilov ja Anna Ahmatova. Hänen vanhempansa erosivat, kun hän oli pieni lapsi. Äitinsä Anna Ahmatovan epäsuosion aikana, hänet erotettiin Leningradin Yliopistosta ja vietiin vankileireille suurimman osan ajastaan vuodesta 1938-1956 asti. Hän liittyi Puna-armeijaan Toisen maailmansodan aikana ja otti ossaa Berliinin taisteluun.