Ero sivun ”Gleann Dail” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: '''Gleann Dail''' ({{k-en|Glendale}}) on kylä Hebridien saariryhmään kuuluvalla An t-Eilean Sgitheanachilla Skotlannissa. Kylässä on pieni ympä...
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Gleann Dail''' ({{k-en|Glendale}}) on kylä [[Hebridit|Hebridien]] saariryhmään kuuluvalla [[An t-Eilean Sgitheanach]]illa [[Skotlanti|Skotlannissa]]. Kylässä on pieni ympäri vuoden auki oleva ruokakauppa ja ravintoloita, jotka ovat kuitenkin yleensä suljettuja turistisesongin ulkopuolella. Noin 10 kilometrin päässä sijaitseva [[Dùn Bheagain]] on lähin kylä, josta löytyy enemmän palveluita. Kylästä on bussiyhteys Dùn Bheagainin kautta saaren suurimpaan asutuskeskukseen [[Port Rìgh]]'hin.
'''Gleann Dail''' ({{k-en|Glendale}}) on kylä [[Hebridit|Hebridien]] saariryhmään kuuluvalla [[An t-Eilean Sgitheanach]]illa [[Skotlanti|Skotlannissa]]. Kylä sijaitsee saaren läntisimmällä niemimaalla [[Diùirinis]]illä. Kylässä on pieni ympäri vuoden auki oleva ruokakauppa ja ravintoloita, jotka ovat kuitenkin yleensä suljettuja turistisesongin ulkopuolella. Noin 10 kilometrin päässä sijaitseva [[Dùn Bheagain]] on lähin kylä, josta löytyy enemmän palveluita. Kylästä on arkisin bussiyhteys Dùn Bheagainin kautta saaren suurimpaan asutuskeskukseen [[Port Rìgh]]'hin.

Vielä 1900-luvun alkupuolella yli 90% lähiseudun asukkaista puhui [[gaeli]]n kieltä, mutta 1900-luvun aikana puhujien määrä romahti ja 2000-luvun alussa kieltä puhui enää noin kolmannes<ref>http://www.linguae-celticae.org/dateien/Gaidhlig_Local_Studies_Vol_11_Trondairnis_Ed_II.pdf</ref>.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 5. lokakuuta 2014 kello 21.57

Gleann Dail (engl. Glendale) on kylä Hebridien saariryhmään kuuluvalla An t-Eilean Sgitheanachilla Skotlannissa. Kylä sijaitsee saaren läntisimmällä niemimaalla Diùirinisillä. Kylässä on pieni ympäri vuoden auki oleva ruokakauppa ja ravintoloita, jotka ovat kuitenkin yleensä suljettuja turistisesongin ulkopuolella. Noin 10 kilometrin päässä sijaitseva Dùn Bheagain on lähin kylä, josta löytyy enemmän palveluita. Kylästä on arkisin bussiyhteys Dùn Bheagainin kautta saaren suurimpaan asutuskeskukseen Port Rìgh'hin.

Vielä 1900-luvun alkupuolella yli 90% lähiseudun asukkaista puhui gaelin kieltä, mutta 1900-luvun aikana puhujien määrä romahti ja 2000-luvun alussa kieltä puhui enää noin kolmannes[1].

Aiheesta muualla

  1. http://www.linguae-celticae.org/dateien/Gaidhlig_Local_Studies_Vol_11_Trondairnis_Ed_II.pdf