Ero sivun ”Palveluskoirakoe” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
13 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
== Etsintäkoe ==
 
Etsintäkoe on yksi monipuolisimmista ja vaativimmista palveluskoirakoemuodoista. Etsintäkokeen maasto-osa koostuu jäljestä, henkilöhausta, esineruudusta, kaari noudostakaarinoudosta ja tarkkuusetsinnästä.
 
Jälki on alokasluokassa vain 300 metriä pitkä, 40 minuuttia vanha ja siinä on yksi suora kulma. Muissa luokissa jälki pitenee, vanhenee ja sillä on useampia kulmia. Kuten jälkikokeessakin, jäljen alkupää on löydettävä janalta. Jäljelle jätetään neljä puukeppiä, joiden löytämisestä koirakko saa pisteitä.
 
Henkilöhaku osuudessaHenkilöhakuosuudessa maalimiehen etsiminen tapahtuu joka luokassa 100 x 100 m alueella, jolla on kaksi osittain peitettyä maalimiestä. Alokasluokassa aikaa on käytettävissä 10 minuuttia, korkeammissa luokissa 8 minuuttia.
 
Esine etsintä osuus-etsintäosuus on sama kuin muissakin palveluskoirakokeissa.
 
Pudotetun esineen noutaminen on maastossa tapahtuva noutoliike. Ohjaaja kävelee maastoon merkittyä, kaartuvaa linjaa 50 metriä, pudottaa oman esineen koiran huomaamatta ja lähettää koiran noutamaan sen 50m50 m (1. luokka), 100m100 m (2. luokka) tai 150m150 m (3. luokka) lisää kuljettuaan.
 
Tarkkuusetsintä tapahtuu joka luokassa 3x3 metriämetrin kokoisella alueella, joka on tallattu huolellisesti. Alueella on yksi pieni esine, joka koiran tuleeon ilmaistailmaistava ohjaajalle. Etsintäkokeen koulutustunnukset ovat EK1, EK2 ja EK3.
 
== Aiheesta muualla ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko