Ero sivun ”Myrkky (lehti)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
'''Myrkky''' oli suomalainen, suomenkielinen, [[Egmont]]in kustantama [[sarjakuvalehti]], jossa julkaistiin lähinnä seksi-, alapää-, vessa- ja eriteaiheista huumoria. Myrkky oli alun perin Suomeen tuotu versio jo lakkautetusta norjalaisesta ''Pyton''-lehdestä ja alansa ainoa suomalainen säännöllisesti ilmestyvä sarjakuvalehti.
 
Myrkyn vakiohahmoja olivat muun muassa ''NiiloAdolf'', ''UrsulaDeep Shit Junkies'', ''HyttytytötFirkin'', ja ''Myyntimies MynttinenRocky'', ''[http://www.pervokris.no Pera Pervo]Hyttytytöt'', ''FirkinMyyntimies Mynttinen'' ja, ''RockyNiilo'', ja ''Palle RunqvistUrsula'', ''Deep[http://www.pervokris.no ShitPera JunkiesPervo]'', ''AdolfPalle Runqvist'' sekä ''Rhesus Minus''. Lisäksi Myrkyssä esiintyi ''Pornostarat'' ja ''Underworld'', sekä satunnaisia muita rivoja sarjakuvia.
 
Myrkky tunnettiin "pieruhuumorinsa" lisäksi sarjakuviensa nokkelista käsikirjoituksista.{{Lähde}} Ne vetosivat ajattelevaankin yleisöön.{{Lähde}}
 
Myrkyssä oli lisäksi tekstipalstoina ''Pierupostia'', jossa on lukijakirjeitä, sekä ''Myrkky-uutisia'', jossa julkaistiin kaikenlaisia enemmän ja vähemmän tosia juttuja, jotka ovat hauskoja groteskiudessaan. "Myyntimies Mynttinen kertoo vitsejä" -palstalla oli päällekkäin kolme kuvaa myyntimies Mynttisessä ja niihin viittaavat vitsin sisältävät puhekuplat. Ylimmässä kuvassa myyntimies Mynttinen kaivoi nenää, keskimmäisessä asetti räkää kielelleen ja kolmannessa virtsasi. Vakiopalstana oli myös "Kai nillekinnäillekin joku nauraa", jossa oli yksittäisiä piirroksia, joihin oli sisällytetty jokin epäsuora huumorijuttu.
 
Ehkä tunnetuin Myrkyssä esiintyvien sarjakuvien piirtäjä on englantilainen [[Hunt Emerson]]. Suuri osa sarjoista oli kuitenkin viime vuosina suomalaisten piirtäjien kynästä lähtöisin. Kotimaisia vakiotaiteilijoita olivat ''Santtu Liima'', ''Armas Salakka'' ja [[Samuli Lintula|Samuli "Samson" Lintula]].
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko