Tiedosto:Define Vadisi 173.jpg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alkuperäinen tiedosto(1 500 × 748 kuvapistettä, 196 KiB, MIME-tyyppi: image/jpeg)

Yhteenveto

Kuvaus
Türkçe: Ağırlığı ve metali ayarlanmış üzerinde kendisini basıp tedavüle sokan ve istendiğinde tekrar geri almayı garanti eden otoritenin veya devletin arma veya işaretini taşıyan ödeme aracı olarak kullanılan metal parçasıdır. İlk madeni para MÖ 7. yüzyılda Lidyalılar tarafından darp edilmiş. Lidya Krallığı Sardes'in yakınından geçen Paktolos ırmağı olarak bilinen günümüz adı Sart olan ırmaktan elde ettikleri alüvyonlarından elektron madeninden ilk sikkelerini basmıştır.

Sikkeler antik çağlarda aynı zamanda bir iletişim aracı olarak da kullanılmıştır. İletişim araçlarının olmadığı antik dönemlerde insanlar hangi imparatorun başa geçtiğini kralın kim olduğu, yeni yapılan binaları, köprüleri tapınakları vs. gibi bilgiler insanlar tarafından sikkeler yoluyla öğrenilmiştir. Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi sikke sadece para değildir. Aynı zamanda bir haberleşme aracı olarak da antik dönemlerde kullanılmıştır.

Günümüzde bulduğumuz antik sikkeler aynı zamanda eski kültürler hakkında bizlere ipuçları ve bilgiler vermektedir. Örnek olarak Osmanlı dönemlerinde de başa geçen padişahların ilk iş olarak adına hutbe okuttuğu ve sikke kestirdiği yazılı kaynaklardan bilinmektedir.
Päiväys
Lähde https://definevadisi.com/threads/sikke-nedir.314/
Tekijä Define Vadisi

Lisenssi

w:fi:Creative Commons
nimeäminen jaa samoin
Tämä tiedosto on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.
Voit:
  • jakaa – kopioida, levittää ja esittää teosta
  • remiksata – valmistaa muutettuja teoksia
Seuraavilla ehdoilla:
  • nimeäminen – Sinun on mainittava lähde asianmukaisesti, tarjottava linkki lisenssiin sekä merkittävä, mikäli olet tehnyt muutoksia. Voit tehdä yllä olevan millä tahansa kohtuullisella tavalla, mutta et siten, että annat ymmärtää lisenssinantajan suosittelevan sinua tai teoksen käyttöäsi.
  • jaa samoin – Jos muutat tai perustat tähän työhön, voit jakaa tuloksena syntyvää työtä vain tällä tai tämän kaltaisella lisenssillä.
This file, which was originally posted to https://definevadisi.com/threads/sikke-nedir.314/, was reviewed on 11 August 2020 by reviewer King of Hearts, who confirmed that it was available there under the stated license on that date.

Kuvatekstit

Lisää yhden rivin pituinen kuvaus tästä tiedostosta

Kohteet, joita tässä tiedostossa esitetään

esittää

10. elokuu 2020

image/jpeg

Tiedoston historia

Päiväystä napsauttamalla näet, millainen tiedosto oli kyseisellä hetkellä.

PäiväysPienoiskuvaKokoKäyttäjäKommentti
nykyinen11. elokuuta 2020 kello 02.34Pienoiskuva 11. elokuuta 2020 kello 02.34 tallennetusta versiosta1 500 × 748 (196 KiB)XharinUploaded a work by Define Vadisi from https://definevadisi.com/threads/sikke-nedir.314/ with UploadWizard

Seuraava sivu käyttää tätä tiedostoa: