Tampereen Teatterikesä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Teatterikesalogo.jpg

Tampereen Teatterikesä on Pohjoismaiden vanhin vuosittainen ammattiteatterifestivaali. Tapahtuma järjestetään
elokuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla.

Festivaali perustettiin 1968, ja ensimmäinen festivaali järjestestettiin seuraavana vuonna Tampereen Teatterikerhon tuella. Nykyisin festivaalilla nähdään vuosittain parisataa teatteriesitystä ja satoja oheistapahtumia. Vuonna 2010 Teatterikesän esityksiin myytiin 28 954 lippua, mikä tekee siitä Suomen seitsemänneksi suurimman festivaalin.[1]

Tampereen Teatterikesän sisältö koostuu viidestä ohjelmistosta: Pääohjelmisto, Ohjelmateltta, Klubifestivaali Encorebaana, OFF Tampere ja Tapahtumien Yö.

Pääohjelmisto muodostaa festivaalin taiteellisen rungon. Siihen kutsutaan vuosittain keskimäärin 25-30 ryhmää, josta noin 20 on kotimaisia ja kymmenkunta saapuu ympäri maailmaa. Encorebaana on yleisölle ilmainen ravintoloissa järjestettävä klubifestivaali, jonka ohjelmistossa on monipuolisia esityksiä stand-upista monologeihin ja runotaiteesta sirkukseen. OFF Tampere on avoin oheistapahtuma kaikille Teatterikesään omakustanteisena esiintymään haluaville esiintyjille. Tampereen Teatterikesän yhteydessä järjestetään Tapahtumien Yö, joka on poikkitaiteellinen kaupunkitapahtuma festivaaliviikolla torstain ja perjantain välisenä yönä.

Teatterikesän yhteydessä järjestetään lisäksi työpajoja, seminaareja, näyttelyitä ja kokouksia alan ammattilaisille sekä harrastajille.

Festivaalin aikana järjestettiin vuonna 2010 erilaisia tilaisuuksia ja esityksiä yhteensä 371, joista maksullisia oli 167. Kokonaiskävijämäärä oli noin 86 831. Festivaali sijoittuu kymmenille eri näyttämöille ympäri kaupunkia. Esityksiä on sekä sisätiloissa että ulkona.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.