Keskustelu:XML

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ranskankielisessä wikipediassa on hyvä taulukko XML-pohjaisista tekniikoista, jonka voisi kopioida sellaisenaan. --Prhi Kommentin jätti Prhi (keskustelu – muokkaukset).


Mitä ihmettä tämä tarkoittaa: "...jolla tiedon merkitys on kuvattavissa tiedon sekaan." Kommentin jätti 82.181.202.244 (keskustelu – muokkaukset).


Olisiko suomenkielisten termien käyttöä mahdollista yhdenmukaistaa/ tarkentaa? Artikkelissa käytetään käsitteitä "metakieli" ja "kuvauskieli", mutta yhteydestä ei ilmene niiden merkityksellinen ero. Mitä tarkoittaa "skeeman" määrityksen yhteydessä lause "...strukturaalisten rakenteiden lisäksi rakenteiden esiintymiskertoja."? Onko kyseessä tahaton toisto vai tarkoittaako termi "strukturaalisten" jotain muuta kuin rakenteellisten? --MTA 12. marraskuuta 2006 kello 14.58 (UTC)

Sanaa metakieli on käytetty kahdessa eri merkityksessä: kieli jolla kuvataan kieliä ja kieli, jolla kuvataan metatietoa. Grel 11. toukokuuta 2007 kello 08.36 (UTC)

Metakieli on kieli muiden kielien määrittelyyn. Se ei tarkoita kieltä, jolla esitetään dokumenttiin liittyvä metatieto. Kuvauskieli taasen on kieli, jolla voidaan kuvata tiedon rakennetta tai sen suhdetta muihin tietoihin.--88.148.178.32 27. marraskuuta 2009 kello 12.52 (EET)[vastaa]

Termi DTD pitäisi esitellä artikkelissa (artikkeli DTD puuttuu vaikka siihen on aika monta viittausta - paitsi täällä missä se pitäisi ainakin olla). Grel 11. toukokuuta 2007 kello 08.36 (UTC)

  • lyhyt DTD-kuvaus tehty, pääartikkeli puuttuu Grel 13. toukokuuta 2007 kello 22.54 (UTC)

Lähteetöntä[muokkaa wikitekstiä]

Ei sitten minkäänlaisia lähteitä viitsitty merkitä vaikka paljon on saatavilla julkisesti ja maksutta. Pitäisi kirjoittaa monin paikoin uudestaan kun kielenkäyttökin on aivan mitä sattuu ja väärissä merkityksissä käytetty termejä (paikoin jo poistin, paikoin korjasin). Muun muassa metakieli on kieli toisenlaisen kielen kuvaamiseen (kuten Backus–Naur-muoto); jos kieli perustuu rakenteeltaan toiseen se ei ole metakieli vaan kielen erikoistuminen -> alkuperäinen kieli on siis käyttökelpoinen kieli sellaisenaan. Oliomallissa puhutaan perimisestä jolloin tietyt ominaisuudet periytyvät sellaisenaan erikoistuneeseen. XML on rakenteellinen merkintäkieli, jolla tieto merkitään täsmällisesti loogisessa rakenteessa: jotain on pielessä jos tietoa merkitään toisen sekaan kuten aiempi kirjoittaja on väittänyt. Ipr1 (keskustelu) 29. helmikuuta 2020 kello 15.41 (EET)[vastaa]