Saarihiihto

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 3. elokuuta 2011 kello 23.20 käyttäjän IA (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saarihiihto on Virolahdella järjestettävä laturetki, jonka reitti on ulottunut rajan yli Venäjän puolelle. Reitti on ulottunut entisiin Virolahden kuntaan kuuluneisiin saariin Virolahden merenlahden itäpuolella. Laturetki on pyritty järjestämään vuodesta 2003 lähtien joka toinen vuosi, mutta sääolosuhteet ovat siirtäneet tapahtumaa.

Saarihiihto sai alkunsa olympiavoittaja Veli Saarisen juhlavuodesta vuonna 2002, jolloin järjestettiin laturetki Venäjän puolelle Martinsaareen. Ensimmäinen laturetki Saarihiihto-nimellä järjestettiin vuonna 2003, jolloin päämääränä oli Paation saari. Toinen Saarihiihto vuonna 2005 suuntautui Laitsalmen ympäri.[1] Laturetki jouduttiin perumaan sääolosuhteiden vuoksi vuosina 2007 ja 2008. Kolmannessa ja neljännessä Saarihiihdossa vuosina 2009 ja 2011 reitti kulki Suomen puolella.[2]

Lähteet