Mykolas Romeris yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mykolas Romeris yliopisto
Mykolo Romerio universitetas
MRU
Perustettu 28. lokakuuta 2004 (Seimasin päätös Liettuan lakitieteellinen yliopiston organisoimiseksi uudelleen)[1]
Rehtori prof. Alvydas Pumputis[2]
Henkilökunta 1 321 henkeä: 828 akateemisissa tehtävissä ja 394 hallinnossa (5/2012)[1]
Opiskelijoita yli 20 000 (lukuvuosi 2011-2012)[1]
Jatko-opiskelijoita yli 160[1]
Sijainti Vilna, Liettua (54.7340°N, 25.2584°E)
Osoite Ateities g. 20, LT-08303 Vilna, Liettua[3]
Sivusto www.mruni.eu
MRU:n Oikeuslääketieteellinen instituutti

Mykolas Romeris yliopisto (liett. Mykolo Romerio universitetas, MRU) on Liettuan suurimpiin kuuluva yliopisto. Yliopiston tiedekunnat sijaitsevat kahdessa Liettuan kaupungissa: pääkaupungissa Vilnassa sekä Kaunasissa.

Oppilaitos on nimetty Liettuan itsenäisyysaatteen puolesta taistelleen oikeustieteen professori Mykolas Romerisin mukaan.[1][4]Yliopiston pääkampus sijaitsee linnuntietä runsas kuusi kilometriä Vilnan vanhasta ydinkeskustasta pohjoiseen.[3]

Mykolas Romeris University on toteuttanut yhden tärkeimmistä missioistaan: tutkimuksen ja innovaation edistämisen. Vuonna 2015 julkaistiin noin 900 tieteellistä artikkelia ja järjestettiin yli 50 akateemista tapahtumaa.

Kansainvälisyys Mykolas Romeris yliopistossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä Mykolas Romeris yliopistossa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa 38:sta maasta.

Ulkomaalaiset opiskelijat voivat suorittaa yliopistossa kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason tutkintoja englannin kielellä.

MRU on solminut kansainvälisiä sopimuksia yli 400:n korkeakoulun kanssa. MRU on ensimmäinen yliopisto Liettuassa, joka tarjoaa kansainvälisiä kaksois- ja kolmoistutkintoja (joint study programmes). Kaksois- ja kolmoistutkintoja järjestetään yhdessä isobritannialaisten, ranskalaisten, itävaltalaisten, suomalaisten ja eteläkorealaisten yliopistojen kanssa.

Yksi MRU:n tavoitteista koskien kansainvälisyyttä on monipuolisuus. Kansainvälisten opiskelijoiden määrä on kasvussa, ja liettualaiset ja kansainväliset opiskelijat voivat yhdessä työskennellä kansainvälisissä projekteissa laajentaen maailmankatsomuksiaan ja kulttuurillisia tietämyksiä.

MRU:n sisällä toimii MRU Asian Centre, Francophone Studies Centre ja King Sejong Institute, jotka järjestävät tapahtumia, konferensseja ja luentoja.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mykolas Romeris yliopisto on mahdollisuus yhteensä yli 70 kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason tutkintoon. MRU:n suurimpiin koulutusaloihin kuuluvat muun muassa oikeustieteet, kauppatieteet, viestintätieteet ja taloustieteet. Liettualainen tutkinto täyttää Lisbon Recognition Convention –kriteerit, täten Liettuassa suoritettu tutkinto tunnustetaan kaikissa maissa, jotka ovat allekirjoittaneen sopimuksen.

Tutkimus ja Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mykolas Romeris yliopistolla on pitkä historia yhteiskuntatieteiden tutkimisesta, mutta nykyään tutkimuksia tehdään myös biolääketieteen, tekniikan ja humanistisilla aloilla. Vuonna 2015 MRU:n pääkampukselle avattiin laboratoriokeskus.

Kampus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MRU:n pääkampus sijaitsee Vilnan pohjoisosassa. Kampukselta Vilnan keskustaan pääsee bussilla noin 25 minuutissa. Opiskelijoille on soluasuntoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Facts and Figures Mykolas Romeris yliopisto, mruni.eut. Arkistoitu 11.6.2013. Viitattu 28.6.2013. (englanniksi)
  2. Kontaktai, 2 (Yliopiston yhteystiedot) Mykolas Romeris yliopisto, mruni.eu. Viitattu 29.6.2013. (liettuaksi)
  3. a b Kontaktai (Yliopiston yhteystiedot) Mykolas Romeris yliopisto, mruni.eu. Viitattu 29.6.2013. (liettuaksi)
  4. Mykolas Romeris Mykolas Romeris yliopisto, mruni.eut. Arkistoitu 13.6.2013. Viitattu 28.6.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]