Milano – San Remo 2008

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Milano–San Remo 2008)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reitin profiili
Reitin profiili

Milano–San Remo 2008 oli järjestyksessään 99. maantiepyöräilyn Milano–San Remo-kilpailu. Se ajettiin 298 kilometrin reitillä Milanosta San Remoon 22. maaliskuuta 2008. Kilpailumatka oli kolme kilometriä edellisvuotista pidempi, koska Le Mànien nousu oli lisätty reitille. Maalipaikkana toimi Lungomare Italo Calvino, sillä perinteinen maalipaikka, Via Roma, oli tietöiden kohteena. Myös kilpailun ajankohta, pääsiäinen, vaikutti maalipaikan vaihtumiseen[1].

Kilpailun alkuvaiheessa lähti irtiottoon neljän ajajan ryhmä: Filippo Savini, Nicola D'Andrea, Raivis Belohvoščiks ja William Frischkorn. He kasvattivat eron pääjoukkoon parhaimmillaan yli 16 minuuttiin. D'Andrea putosi kärkiryhmästä ensin ja pääjoukko tavoitti kolme muutakin karkulaista noin 30 kilometriä ennen maalia. Tämän jälkeen muodostui irtiottoryhmä, johon kuuluivat Paolo Bettini, Niklas Axelsson, Thomas Lövkvist, Davide Rebellin ja Paolo Savoldelli. Heidät kuitenkin tavoitettiin ennen Poggion nousua.

Poggion nousun huipulla, alle kymmenen kilometriä ennen maalia, kärkeen oli muodostunut noin 15 ajajan ryhmä, johon kuului useita ennakkosuosikkeja. Laskuosuuden jälkeen Davide Rebellin ja Filippo Pozzato olivat hieman muun ryhmän edellä, mutta tulivat pian tavoitetuksi. Íñigo Landaluzen irtiottoyrityksen jälkeen Fabian Cancellara teki ratkaisevan iskun kaksi kilometriä ennen maalia. Hän saapui maaliin neljä sekuntia ennen Pozzattoa, Philippe Gilbert oli kolmas.

Tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajaja Joukkue Aika
1 Sveitsi Fabian Cancellara Team CSC 7.14.35
2 Italia Filippo Pozzato Liquigas +4
3 Belgia Philippe Gilbert Française des Jeux s.a.
4 Italia Davide Rebellin Gerolsteiner s.a.
5 Italia Mirco Lorenzetto Lampre-Fondital s.a.
6 Ranska Anthony Geslin Bouygues Télécom s.a.
7 Italia Rinaldo Nocentini Ag2r-La Mondiale s.a.
8 Espanja Óscar Freire Rabobank +5
9 Norja Thor Hushovd Crédit Agricole s.a.
10 Norja Kurt Asle Arvesen Team CSC s.a.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sanremo confirms Lungomare Italo Calvino conclusion Cyclingnews.com. 30.1.2008. Viitattu 21.3.2009.