Keskustelu:Schutzstaffel

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Keskustelu:SS)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puolueettomuudesta[muokkaa wikitekstiä]

No, ehkä vähän huonosti sanottu, mutta mielestäni seuraavaa lausetta "SS oli myös vastuussa keskitysleirijärjestelmästä, rintamantakaisten SS-Einsatzgruppen- komennuskuntien tekemistä joukkomurhista ja monista muista sodan julmuuksista." voisi hieman miettiä. Tai ainakin lähteä syventämään siltä osin, että Wehrmacht oli varsin lahjakkaasti mukana rikollisissa toiminnasta. Lisäksi voisi tietysti erotella hieman, että ketkä WSS:n sisällä suorittivat suurimman osan näistä kuuluisista sotarikoksista, jotka johtivat koko porukan leimaamiseen. Mutta mietitään sitä. --Ningyou 28. heinäkuuta 2005 kello 15:02:02 (UTC)

Jos näkemystä ja asiantuntemusta löytää, niin antaa mennä vaan. Muokkaaminen on sallittua, ellei jopa toivottavaakin. --Harriv 28. heinäkuuta 2005 kello 15:04:12 (UTC)
Luultavasti suuri(n?) osa Waffen-SS- joukoissa olleista sotilaista oli vain seikkailunhaluisia tavallisia ihmisiä. --Miihkali 10. elokuuta 2005 11.11 (UTC +3)
Ja varsinkin sodan loppua kohden iso osa oli ulkomaalaisia vapaaehtoisia ja viimeiset taistelevat W-SS yksikot olivatkin juuri ulkomaalaisia... --Ningyou 15. elokuuta 2005 kello 23:40:36 (UTC)
"Lisäksi voisi tietysti erotella hieman, että ketkä WSS:n sisällä suorittivat suurimman osan näistä kuuluisista sotarikoksista, jotka johtivat koko porukan leimaamiseen." Tarkoitatko että SS:n kuului joku, joka ei ollut syyllistynyt sotarikoksiin? --ML 1. toukokuuta 2006 kello 08.05 (UTC)

Ihan kunnioitettavaa, että joku viitsii ilman korvausta tehdä näitä artikkeleita, mutta voisi olla hyvä tarkistaa lähteet ammattimaisesti. Artikkelin sisältö on tasoa "suomalainen sotahistorioitsija", joka ei todellakaan ole mitään positiivista. Jopa George H. Steinin tendenssimäinen kirja Waffen SS -Hitlerin eliittikaarti sodassa, on huomattavasti neutraalimpi. Ehkä voisitte ottaa lähdetietoja hänen kirjastaan85.131.77.115 30. huhtikuuta 2006 kello 07.06 (UTC)

Tässäpä tulee esiin wikipedian hienous :) Jos artikkelissa on mielestäsi virheitä tai näkökulma vinossa, pääset korjaamaan sitä itse. Eli rohkeasti vaan muokkaamaan artikkelia, kannattaa kuitenkin pitää mielessä wikipedian käytännöt. --Rakel 30. huhtikuuta 2006 kello 07.17 (UTC)
Tässäpä tulee myös wikipedian ongelma. Kun kerran joku on vääntänyt jonkun artikkelin, vaikka se olisikin kuinka paljon tahansa päin persettä, kukaan ei jaksa korjata tai pysty sitä korjaamaan. Massiivista neutraalitonta mutu-tason historiaa tästä pysty korjamaan. Toivoton juttu. Tämä on iha sekoboltsi teksti, jossa on sekoitettu kaikki Waffenit ja muut. Ja ML, usko pois vaan, suurinosa SS miehistä ei osallistunut sotarikoksiin. Eihä suomalaisetkaan Wikingissä mitää etnistä puhdistusta vetänyt. Alku on neutraaliton ja termit on sekaisin. --Smörre 1. syyskuuta 2006 kello 20.28 (UTC)

Professori Mauno Jokipii ei ollut kuka tahansa "suomalainen sotahistorioitsija", vaan hän palveli itse suomalaisten vapaaehtoisten SS-miesten joukossa. Hänen tutkimuksensa aiheesta ovat rutikuivan neutraaleja. Todennäköisesti neutraaliuden puute johtuu lähteenä mainitusta hakuteoksesta The Penguin Dictionary of the Third Reich. Hakuteosten ongelmana ovat lyhyet artikkelit, esim. jonkun sotarikoksia suorittaneen yksikön yksittäisiä tekoja ei juuri listata, vaan yksikön käyttäytymistä kuvaillaan vaikkapa verisenä ja murhanhimoisena. Näitä kannattaisi lukea ja käyttää lähteenä varoen. --ukas 7. kesäkuuta 2007 kello 16.38 (UTC)

Mistä ihmeestä porukka on löytänyt noita piirroksia mm. SS-univormuista? Vai onko ne itse piirrettyjä?

Entä miksi ihmeessä esim. SA-joukoista on valokuvakin, mutta SS-joukoista ei ole edes yhtä valokuvaa? Kyllähän kamera oli olemassa kauan ennen II Maailmansodan alkua.

Jos on kuvia, saa niitä laittaa. --Ningyou 22. marraskuuta 2006 kello 04.33 (UTC)

Kuvatekstissä asiavirhe[muokkaa wikitekstiä]

Tuo juliste, jossa lukee viimeisenä "SS Roept U" on propagandajuliste vuodelta 1940 juuri ennen hyökkäystä Alankomaihin. En kylläkään osaa hollantia, mutta kuka tahansa germaanisia kieliä tunteva voinee suunnilleen kääntää tuon julisteen tekstin. Tekstin pääsisältö on jotakin "Alankomaalaiset! Laskekaa aseenne! em. tilanteen toivottomuuden todistelua SS varoitti teitä!"

En itse korjannut kyseistä virhettä, sillä IP-osoitteesta muokkaavien uskottavuus on TM-listaa tutkivan sysopin mielestä 0. –Kommentin jätti 81.175.192.4 (keskustelu – muokkaukset)

Eipä ihan, Google translate (hollanti suomi) kertoo lauseelle (Voor uw eer en geweten op! Tegen het bolsjewisme. Der waffen ss roept u!) For your kunnia ja omatunto! Vastaan bolshevismia. Der Waffen SS soittaa sinulle!--Opa 28. joulukuuta 2010 kello 14.57 (EET)[vastaa]