Keskustelu:Nikean ensimmäinen kirkolliskokous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ensimmäisen luvun kolmannessa kapaleessa on kahdessa eri kohtaa mainittu todennäköisesti samat henkilöt hieman eri nimillä. Voisitko tarkistaa, kumpi on oikea: Viktor ja Vikentius eli Victor ja Vickentius vai Vito ja Vincent. Sen jälkeen tekstit voisi yhdistää.

Tein noita kokoussivuja "urakalla", joten virheitä ainakin minun puolelta riittää. Kiva, kun korjailet ja lisäiletkin asioita. Osa lähdeteoksistani on valitettavasti juuri nyt lainassa.

HAP

Olet oikeassa. Vincent-muoto on englanninkielisessä lähdeteoksessa, joten minun olisi pitänyt tajuta, että siitä puuttuu us-pääte, jos suomenkielisessä tekstissä käytetään tuonaikaisia "virallisia" nimiä (tarkistin asian). Korjaan asian ensi tilassa.

-286

Tuo luokka: katolisen kirkon kirkolliskokoukset on erittäin hämäävä ja epätarkoituksenmukainen, koska
- useita (mutta ei kaikkia) tämän luokan alle kuuluvia kirkolliskokouksia ovat hyväksyneet muutkin kuin roomalaiskatoliset, joita tuolla nimityksellä selvästikin tarkoitetaan
- useita tämän luokan alle kuuluvia kirkolliskokouksia eivät ole hyväksyneet muut, laajassa mielessä katoliset, kirkkokunnat kuten. esim. ortodoksit
- tällainen käytäntö aiheuttaa paineet tehdä uusia luokkia pilvin pimein: ortodoksiset kirkolliskokoukset, orientaaliset kirkolliskokoukset, assyyrian kirkon kirkolliskokoukset, jne.
- tuo sanan katolinen monopolisoiminen roomalaiskatoliseen käyttöön näyttää aiheuttavan tällaisia ongelmia, mutta vain suomalaisessa wikipediassa - miksiköhän, muualla on selvästi rajattu roomalaiskatolinen - ortodoksinen - ortientaaliortodoksinen, jne. ?
Katso 'Ekumeeniset kirkolliskokoukset' --HAnnuP 6. marraskuuta 2005 kello 11:13:49 (UTC)