Keskustelu:Muridae

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Myyrät oli ensimmäinen Wikipedia-artikkelini. Asiatietojen pitäisi olla oikein, mutta vaiiia pyrin ottamaan mallia aiemmista artikkeleista niin pari muotovirhettä putosi joukkoon eli artikkelista puuttui taksononia (korjasin sen) ja lisäksi allekirjoitin artikkelin turhaan. Kiitokset huomautuksista Greenbonsaille ja Nicolle. Seuraavaan artikkeliin ei ollut tarkoituskaan siirtyä ennen kuin näen, että tämä toimii. Huomasin, että viittaus "myyrä" sanan käyttöön muussa yhteydessä (soluttautuminen) oli poistettu. Sotiiko tämä jotain sääntöä vastaan? Esimerkiksi hiirien kohdalla mainitaan myös tietokoneen hiiri... Kommentin jätti Sankku (keskustelu – muokkaukset).

Cricetidae ja Muridae eivät synonyymeja[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian Eliöprojektin hyväksymän lähteen, Wilson & Reederin Mammal Species of the World-teoksen, mukaan Muridae ja Cricetidae ovat eri heimot. Muridae:en kuuluvat mm. gerbiilit ja useimmat hiiret ja rotat, Cricetidae:en taas myyrät, sopulit ja amerikkalaiset hiiret ja rotat. Englanninkielisessä Wikipediassa on jo kummallekin heimolle oma artikkelinsa. Lisäksi on syytä huomata, että tässä artikkelissakin suomenkielisen nimistön lähteeksi merkitty "Nisäkäsnimistö" on luokittelultaan vanhentunut; kuten sivujen ylälaidassa lukee, se on vuodelta 1993. --Compance 1. toukokuuta 2010 kello 15.35 (EEST)

Artikkeli käsittelee tällä hetkellä pikemminkin Cricetidae-heimoa tai Arvicolinae-alaheimoa kuin oikeaa Muridae-heimoa. Voin yrittää korjailla asiaa lähiaikoina. --Compance 24. marraskuuta 2010 kello 22.09 (EET)