Keskustelu:Hiihtoloma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hiihtolomien ajankohdan osalta puuttuu maininta Kainuusta; siellä hiihtoloma on ilmeisesti viikolla 10, kun Pohjois-Savo ja Lappi ovat maantieteellisesti naapurissa? --88.113.99.75 13. marraskuuta 2011 kello 16.27 (EET)

Puuttui myös maininnat Ahvenanmaasta sekä Etelä-ja Keski-Pohjanmaan maakunnista. Lisäsin nuo kaikki omille paikoilleen listaan. Kunkin maakunnan hiihtoloman ajankohdan tarkistin Maarianhaminan, Kokkolan, Seinäjoen ja Kajaanin kaupunkien kotisivuilta, vaikka onhan se itsestään selvää että esim. Ahvenanmaalla on viikko 8 ja Etelä-Pohjanmaalla viikko 9, mutta toki Keski-Pohjanmaa voisi olla sekä 9 tai 10.178.55.197.87 31. tammikuuta 2014 kello 12.49 (EET)

Spring break?[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni, hiihtoloma ei ole kevään loma (en:Spring break). Hiihtoloma on talviloma, on it:Settimana bianca. Nemo 23. joulukuuta 2015 kello 13.00 (EET)

Toisaalta tuossa en-wikinkin artikkelissa on selostettu ainakin Ruotsin ja Kanadan talvilomat, jotka varmaan käytännössä luonnonoloiltaan likimain Suomen kaltaisissa maissa vastaavat Suomen hiihtolomaa (kanadassakin tuon mukaan loman ajankohta vaihtelee maan eri osissa). Riippuu siis ehkä siitä, tuleeko en wikiin joskus eriytetymmät artikkelit nimenomaan pohjoisten ja vuoristoisten maitten talvilomista, joiden sijoitteluun hiihtomahdollisuus on luultavasti vaikuttanut. Muuten tämä on interwikien tyypillinen ongelma kun likimain samaa tarkoittavat sanat eri kielissä eivät useinkaan vastaa merkitykseltään toisiaan täsmällisesti. Silloin iw-linkitys varmaan riippuu siitä, missä määrin eri wikeissä tulee eri artikkeleita joko näiden vivahteiden mukaan vai karkeammin. Voisi arvella, että projektien edetessä tässä päästään tarkempaan vivahteikkuuteen.--Urjanhai (keskustelu) 23. joulukuuta 2015 kello 13.43 (EET)
(Tämä kaikki siis yleisenä arvailuna, koska en ole englannin kielen natiivi tai edes lähes natiivi tai ammattimainen puhuja enkä siksi hallitse juuri tämän käsitteen (fi:Hiihtoloma) vastinevaihtoehtoja englannin kielessä.)--Urjanhai (keskustelu) 23. joulukuuta 2015 kello 13.46 (EET)