Keskustelu:Anna Abreu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei omaa julkaisua, ei merkittävä. Halutaanko poistoäänestys todella viedä loppuun, sillä pahimmassa tapauksessa artikkeli poistuu ja sen jälkeen Annaa ei saa takaisin kuin palautusäänestyksellä. Uo viikoksi ja vältyttäisiin kahden viikon byrokratialta... --Agony (403) 7. huhtikuuta 2007 kello 15.11 (UTC)

Roskaa. --Alphaios 7. huhtikuuta 2007 kello 15.21 (UTC)

Ei tätä kannata poistaa. Annahan oli kuitenkin jopa toinen ja julkaisee varmaan oman levynkin. Siivi 7. huhtikuuta 2007 kello 15.38 (UTC)

Levy on vasta ehkä, siksi tällä hetkellä Annan merkittävyys (muusikkona) ei ylity. Tämän vuoksi olisin tehnyt artikkelista uudelleenohjauksen viikoksi, jolloin poistoäänestys olisi voitu keskeyttää ja viikon päästä artikkeli palauttaa (jos vain levytyssopimus olisi varmistunut). Nyt pahimmassa tapauksessa ensi viikon lauantaina tämä artikkeli poistuu, ja siitä seuraavana maanantaina levy-yhtiö X ilmoittaa Annan saaneen levytyssopimuksen, pitää artikkeli viedä palautusäänestykseen että sen voi palauttaa... oltaisiin säästytty paljolta byrokratialta. --Agony (403) 7. huhtikuuta 2007 kello 15.42 (UTC)

Miksi kuva (anna abreu elämälapsellekonsertissa 2007) on noin epäselvä? Tai toisinsanoen miksi niin epäselvä kuva on laitettu kuvaamaan artikkelia? --Mc vilzu 20. syyskuuta 2007 kello 17.24 (UTC)

Olen ottanut ja lisännyt kuvan joten olen juuri oikea henkilö vastaamaan:
1)Muuta kuvaa ei ole saatavilla. Vaihdetaan heti parempaan, kun sellainen on käytettävissä
2)Kuva on otettu tavallisella pokkarilla katsomosta.
3)Mielestäni kuva on kuitenkin parempi kuin ei mitään kuvaa--Teveten 20. syyskuuta 2007 kello 17.28 (UTC)

Kansallisuudesta[muokkaa wikitekstiä]

Onko Anna Abreu todella "suomalais-portugalilainen" laulaja? Jos hänellä on vain Suomen kansalaisuus ja hän asuu Suomessa, voisi hyvin sanoa, että hän on suomalainen, ja vaikka muussa lauseessa mainita portugalilaisista sukujuurista. Vai onko neiti Abreulla kaksoiskansalaisuus? -- Santanen 1. lokakuuta 2008 kello 00.24 (EEST)

Hän on asunut myös Portugalissa ja isä on portugalilainen, joten kansalaisuus ei välttämättä ole ainoa kriteeri vaan myös se miten ihminen itse asian kokee. Kotisivuillaan hän kertoo Sintran olevan toinen kotinsa, joten näillä perusteilla voisi olettaa Abreunkin pitävän itseään myös portugalilaisena. --TBone 15. lokakuuta 2008 kello 15.09 (EEST)

Poikaystävät tietosanakirjassa[muokkaa wikitekstiä]

Tässä tapauksessa avopuoliso on myös Wikipediassa, joten kyllähän tuo voidaan mainita. --Harriv 15. lokakuuta 2008 kello 14.57 (EEST)

Sukunimi[muokkaa wikitekstiä]

Mikä osa entisestä nimestä oli sukunimeä? Veikkaisin että "de Melo e" oli myös osa tuota sukunimeä, eikä vain Abreu. Tässä tapauksessa nykyinen nimi olisi väärin artikkelissa. --Stryn (keskustelu) 15. heinäkuuta 2013 kello 18.22 (EEST)

Luultavasti joo, en:Portuguese_name#The_particle_.27de.27 (OT: tuon artikkelin iw-linkkejä pitäisi viilata, ainakin linkki fi-wikiin on hölmö). --Anr (keskustelu) 15. heinäkuuta 2013 kello 18.37 (EEST)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Pitäisikö tämä artikkeli siirtää nimelle Abreu tai ABREU? --Patu98 (keskustelu) 22. marraskuuta 2017 kello 21.50 (EET)

Nimi jolla henkilö parhaiten tunnetaan on Anna Abreu. Taiteilijanimi on ABREU, mutta järkevintä pitää tällä nykyisellä nimellä. Stryn (keskustelu) 22. marraskuuta 2017 kello 23.10 (EET)
Vaikea sanoa. Mediassa on nyt tämänkaltaisia virkkeitä: "Nyt keskityn vain omaan tulevaisuuteeni, ABREU kertoo viime vuosistaan YleX:lle." Ei tuo periaatteessa poikkea siitä, että "Danny kertoo", mutta kun puhutaan ihmisestä, niin versaalitaiteilijanimi vaikuttaa ikävältä. Toisaalta ihmisen oikea nimi ei ole "Anna Abreu" eikä hänen taiteilijanimensäkään enää ole "Anna Abreu", joten pahimmillaan otsikko on ihan väärä ja saattaa olla Wikipedian pakottama nimi, jota ei ole olemassakaan. Asiasta pitäisi käydä laajempi kahvihuonekeskustelu. --Pxos (keskustelu) 23. marraskuuta 2017 kello 13.00 (EET)
Ei siirretä mihinkään, ja artikkelin pitäisi myös alkaa "Anna Abreu on...", eikä niin kuin se nyt alkaa "ABREU on...". -kyykaarme (keskustelu) 23. marraskuuta 2017 kello 21.11 (EET
Vertailukohtia: Nasty Suicide, Prince. Tunnetaan edelleenkin nimellä Anna Abreu. Lisäksi muutoinkin monista esim. kirjailijoista tai taitelijoista on artikkeli pikemminkin sillä kirjailija- tai taiteilijanimellä , joilla heidät tunnetaan pikemmin kuin esim. avioliitossa saadulla virallisella nimellä, ks. esim. Annikki Kariniemi, Kaari Utrio. Tuo suuraakkosnimihäkkyrä muistuttaa hiukan Princen nimihäkjkyrää, kummassakaan kirjoitusasulla ei ole suhdetta ääntämykseen.--Urjanhai (keskustelu) 23. marraskuuta 2017 kello 21.42 (EET)
Käytettyjen taiteilijanimien historian voi selostaa johdannossa siten kuin esim. tuossa Princen artikkelissa.--Urjanhai (keskustelu) 23. marraskuuta 2017 kello 21.43 (EET)
Englanninkielisessä Wikipediassa vaikuttaa olevan tapana, että artikkelin alussa on henkilön oikea nimi ja artistinimi kerrotaan sen jälkeen. Se voisi olla hyvä tapa täälläkin, niin artikkelien määritelmän alkua ei tarvitse muuttaa sen perusteella onko henkilön artistinimi vaihtunut. Itse artikkelin nimeä voidaan tarvittaessa vaihtaa sitten, kun uusi artistinimi on vakiintunut käyttöön. -kyykaarme (keskustelu) 23. marraskuuta 2017 kello 22.11 (EET)
Tunnetaan hyvin pitkään vielä parhaiten nimellä Anna Abreu (Abreu on tietenkin paljon käheämpi kuin Vesala). Suuraakkosin kirjoitetua otsikkoa on syytä välttää. Artisti voi tyylitellä nimensä kirjoitettavaksi ihan miten haluaa, mutta tämä on Wikipedia. Eihän Abbaakaan kirjoiteta täällä muodossa ABBA-Logo.svg--Htm (keskustelu) 24. marraskuuta 2017 kello 02.46 (EET)
Nimi Heiskariksi ja sil' selvä, ei vaidella artistinimen mukaan. --Zuissii Touhuilut 6. joulukuuta 2017 kello 12.33 (EET)
Rinnastuu mielestäni esimerkkeihin Annikki Kariniemi, Kaari Utrio, Prince. Niiden mallin mukaan siis edelleen Anna Abreu.--Urjanhai (keskustelu) 6. joulukuuta 2017 kello 13.10 (EET)

Tubettajat ainakin on wikissä omalla nimellään, eikä taiteilijanimellään, jolla ihmiset heidät tuntee. Ehkä saman voisi tehdä kirjailijoille, laulajille yms., jotta nimeämisissä olisi jokin logiikka.--MAQuire (keskustelu) 6. joulukuuta 2017 kello 13.16 (EET)

Taiteilijanimen ja virallisen nimen tunnettuuden suhde vaihtelee tapauskohtaisesti, joten mitäään yleispätevää sääntöä ei voi antaa. Joissakin homogeenissä ryhmissä (tyyliin tubettajat) voi ehkä pyrkiä yhtenäisyyteen, mutta mitään täysin absoluuttista ennalta määrättyä sääntöä tuskin voi olla.--Urjanhai (keskustelu) 6. joulukuuta 2017 kello 13.33 (EET)
Jos jotkut tubaajat on nimetty väärin, niin ne voidaan tarvittaessa siirtää sopivammalle nimelle. Logiikka on se, että artikkeli on sillä nimellä, jolla henkilö yleisesti tunnetaan. Joidenkin henkilöiden kohdalla ei ehkä ole niin selvää onko taiteilija- vai oikea nimi tunnetumpi, mutta ne voidaan ratkaista kyseisen artikkelin keskustelusivulla. Artikkelin nimi vaikuttaa myös luokissa ja luetteloissa: jos lukija katsoo jotakin laulajaluokkaa ja näkee siellä Anna Heiskarin, niin moni ei varmaan muista että hän on Anna Abreu. -kyykaarme (keskustelu) 6. joulukuuta 2017 kello 14.04 (EET)