JBoss

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
JBoss Application Server
JBoss by Red Hat.png
Luoja Marc Fleury
Kehittäjä Red Hat
Kehityshistoria
Julkaistu 1999
Vakaa versio 7.1.1.Final / 9. maaliskuuta 2012
Tiedot
Ohjelmistotyyppi sovelluspalvelin
Alusta laitteistoriippumaton
Ohjelmointikielet Java
Lisenssi GNU LGPL
Verkkosivu https://www.jboss.org/

JBoss Application Server (JBoss AS tai lyhyemmin JBoss) on sovelluspalvelin, joka toteuttaa Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) ohjelmistokehitysalustan. JBoss on kirjoitettu Javalla ja on siten laitteistoriippumaton: sitä voi ajaa millä tahansa Javaa tukevalla käyttöjärjestelmällä. JBossin on kehittänyt JBoss, joka on nykyään osa Red Hattia. JBoss on GNU Lesser General Public License ohjelmistolisenssin alainen, ja täten ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Red Hat tarjoaa kuitenkin kaupallista tukea JBossiin perustuvalle JBoss Enterprise Middleware ohjelmistolle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1999 Marc Fleury aloitti avoimen lähdekoodin projektin nimeltä EJB-OSS (Enterprise Java Bean Open Source Software), joka toteutti Java 2 Enterprise Editionin (J2EE) EJB rajapinnan. Sun Microsystems pyysi projektia muuttamaan nimeään, koska EJB oli rekisteröity tavaramerkki. EJB-OSS uudelleennimettiin JBOSSiksi, ja myöhemmin JBossiksi.[1]

Aiheesta lisää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. (2009-01-20) "1.1 Introducing JBoss", JBoss in Action: Configuring the JBoss Application Server (in en). Manning Publications, 496. ISBN 978-1-933988-02-3. Viitattu 2011-12-01.