Workseed

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Workseed Oy
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 2015
Toimitusjohtaja Markus Weiland
Kotipaikka Lappeenranta, Suomi
Toimiala IT-konsultointi, Ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus
Tuotteet Workseed LMS
Kotisivu workseed.fi

Workseed on tietojen ja taitojen oppimiseen ja opettamiseen suunniteltu selainpohjainen oppimisen hallintajärjestelmä (LMS). Ohjelmisto on tilattavissa SaaS-palveluna. Workseedin suunnittelussa on huomioitu ammatillisen koulutuksen erityispiirteet kuten osaamisperustaisuus, yrityksissä ja aidossa työympäristössä tapahtuvan oppimisen ohjaus sekä käytännön taitojen mobiiliraportointi. Ohjelmistossa on tuki interaktiivisille H5P sisällöille ja ePerusteet-tietovarannolle. Ohjelmisto on liitettävissä moniin hakemistopalveluihin (Active Directory), opiskelijahallinto- (Primus, Studenta ja Peppi) ja HR-järjestelmiin, sekä eri ammattialojen digitaalisiin oppimisympäristöihin, kuten koulutussimulaattoriohjelmistoihin (Creanex SimTrainer).

Workseed on käytössä ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yrityksissä Suomessa ja ulkomailla. Ohjelmisto tukee elinikäistä oppimista, minkä vuoksi yritykset käyttävät Workseediä osaamisen kehittämiseen, pätevyyksien hallintaan sekä perehdyttämisen (onboarding) tukena.

Workseed on käännetty kuudelle eri kielelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa, espanja ja kiina) ja se mahdollistaa monikielisen koulutusmateriaalin tuotannon.

Pedagogiset hyödyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijoiden oppimispolut rakentuvat asteittain kehittyvistä työprosesseista ja muista kouluttajan Workseediin etukäteen tuottamista tehtävänannoista, jolloin opetus toteuttaa konstruktivistista oppimiskäsitystä. Opiskelija aktivoidaan esimerkiksi omatoimiseen työsaliharjoitteluun ja oman toiminnan reflektointiin. Workseed mahdollistaa koko tutkinnon sisällön sekä tieto- että taitopuolisen osaamisen sisällyttämisen samaan järjestelmään selkeästi jäsenneltynä kokonaisuutena. Koko tutkinnon sisältyminen yhteen ympäristöön auttaa opiskelijoita ymmärtämään ammatillisen osaamisen kokonaisuuden ja sen eri osien merkityksen suhteessa kokonaisuuteen. Workseedin käyttö ei itsessään vaadi minkään tietyn opetuksen toteutusmallin noudattamista, vaan sen käytöstä saadaan lisäarvoa hyvin erilaisissa toteutuksissa. Koulutuksen järjestäjät voivat Workseedin avulla kehittää uudenlaisia opetuksen toteutustapoja, jotka mahdollistavat yksilölliset oppimispolut ja yksilöllisen etenemistahdin jokaiselle opiskelijalle.

Workseed tarjoaa ominaisuudet yhteisten tutkinnon osien (YTO) ja ammatillisten tutkinnon osien integrointiin tehtävänantotasolla. Harjoitteet ja muut ammattitehtävät ovat toteutettavissa niin, että ammattitehtävä koostuu tiedollista ja käytännön taitoja vaativista osista, jolloin opiskelija saavuttaa yhteneväisen ja motivoivan oppimiskokemuksen. Opiskelija ymmärtää teoriataitojen ja käytännön osaamisen välisen suhteen. Ohjelmiston analytiikkaominaisuuksien avulla opiskelijan kehittyminen saadaan näkyväksi sekä YTO:issa ja ammatillisissa tutkinnon osissa yhtenä kokonaisuutena.

Tutkimus on osoittanut, että Workseedin käyttö työpaikoilla tapahtuvan harjoittelun ohjauksessa aktivoi opiskelijaa reflektoimaan omaa osaamistaan sekä edistymistään tiheämmin ja kiinteämmin osana harjoittelua.[1]

Yritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Workseed Oy kehittää ja myy SaaS-ohjelmistoalustaa oppimisen hallintaan. Lisäksi yritys tarjoaa asiantuntijapalveluita ohjelmiston käyttöönottoon ja koulutukseen sekä pedagogisesti rikkaan koulutusmateriaalin tuotantoon. Yritys on perustettu vuonna 2015 ja sen pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja on Markus Weiland ja yritys on kokonaan suomalaisessa omistuksessa. Workseed Oy:n missiona on jakaa suomalaisia ​​pedagogisia innovaatioita globaaleille koulutusmarkkinoille. Yritys on kansainvälistynyt mm. Etelä-Amerikkaan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Workseed perustettiin vuonna 2015 alun perin ammatillisen koulutuksen reformin korostamaan tarpeeseen helpottamaan oppimisen ja opintojen rakenteen hallintaa sekä opiskelijoiden yksilöllisen kehittymisen seurantaa. Workseedin ydintiimin vahvalla tuotteistus- ja sovelluskehitysosaamisella syntyi perusajatus automatisoiduista oppimispoluista, joilla opiskelijat voivat edetä yksilöllisesti kaikissa oppilaitoksen tarjoamissa oppimisympäristöissä (verkko-oppimisympäristö, työsali, työpaikka, simulaattorit ja muut VR-ratkaisut sekä informaalit oppimistilanteet). Workseedin kehityskumppanina on toiminut mm. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria. Workseedin käyttö laajeni nopeasti myös ammattikorkeakouluihin, sillä harjoitteluprosessin kehittäminen oli noussut myös monen korkeakoulun strategiaan. Workseedin kehitystä on ohjannut läheinen yhteistyö kymmenien eri oppilaitosten, koulutusalojen ja opetushenkilöstön kanssa. Yhtiö suuntasi palvelun myös yritysasiakkaille vuonna 2019.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suvi Kohtala: Workseed-ohjelman käyttöönotto Seinäjoen ammattikorkeakoulussa työharjoitteluiden ohjauksen välineenä. Pro gradu -tutkielma, 2020. Artikkelin verkkoversio. fi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]