Wikipedia:Hiekkalaatikko/Tuutoriprojekti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on vasta Wikipedian tuutoriprojektin perustamisaloite. Ideointikeskustelua aiheesta käydään tämän sivun keskustelusivulla. Ajatuksena on, että jo pidemmälle ehtineet wikipedistit neuvoisivat uusia käyttäjiä tuutorprojektin artikkelilistaan linkitettyjen artikkelien muokkaukseen liittyvissä teknisissä yms. ongelmissa.

Projektin tarkoitus[muokkaa wikitekstiä]

Koska uusien käyttäjien ensimmäiset artikkeliharjoitelmat joutuvat tällä hetkellä heti saman laatukontrollin alaisiksi kuin muutkin artikkelit, joutuvat ne usein myös liian varhaisessa vaiheessa ylläpitäjien hampaisiin.

Tämän pulman poistamiseksi tässä aloitteessa ehdotetaan, että uudet käyttäjät voisivat tehdä ensimmäisiä kirjoitusharjoitelmiaan ja tekniikkakokeilujaan täällä hiekkalaatikon tuutoriprojektin alasivuilla kaikessa rauhassa ja siirtää ne vasta myöhemmin normaalisivujen joukkoon tai merkitä ne itse testailujen päätteeksi roskiksi ja pois siivottaviksi.


Tuutoriprojektin artikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Laita artikkelikokeilusi nimi kauttaviivan jälkeen alla olevaan tekstikenttään, paina Luo artikkelikokeilu, luo artikkelikokeilusi, ja liitä sivu alla olevaan listaan seuraavalla koodilla:

* [[/Artikkelikokeilun nimi]]