Media- ja viestintätieteellinen seura MEVI

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry. (aikaisemmin Tiedotusopillinen yhdistys TOY) on vuonna 1974 perustettu joukkoviestinnän ja median tutkijoiden järjestö. Sen kotipaikka on Tampere ja toimialueena koko Suomi.

Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry. edistää joukkoviestinnän ja median tutkimusta tiedeyhteisössä ja sen ulkopuolella. Yhdistys pitää yhteyttä alan suomalaisiin ja ulkomaisiin tutkijoihin, järjestöihin ja tutkimuslaitoksiin. Yhdistys seuraa Suomen viestintäoloja ja alan tutkimus- ja koulutuspolitiikkaa. Lisäksi yhdistys osallistuu joukkoviestinnästä ja mediasta käytävään julkiseen keskusteluun.

Yhdistys kuuluu Tieteellisten seurain valtuuskuntaan. Lisäksi yhdistys on Kultti ry:n eli Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton sekä Tiedekustantajien liiton jäsen. Yhdistys on myös jäsen kansainvälisessä media- ja joukkoviestintätutkimuksen yhdistyksessä IAMCR:ssä sekä eurooppalaisessa viestinnän tutkimuksen ja opetuksen yhdistyksessä ECREA:ssa.

Suomen elokuvatutkimuksen seuran ja Prologos ry:n kanssa yhdistys järjestää Viestinnän tutkimuksen päiviä. Yhdistys tekee yhteistyötä myös pohjoismaisen tiedotustutkimuksen tietopalvelun Nordicomin kanssa. Yhdistys kustantaa yhdessä Nordicomin kanssa Media & viestintä -lehteä.

Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry. oli aiemmin nimeltään Tiedotusopillinen yhdistys TOY ry. Nimi muutettiin yhdistyksen vuosikokouksessa 2013.

Yhdistyksen puheenjohtaja on tällä hetkellä Jyväskylän yliopiston journalistiikan professori Katja Lehtisaari.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mevi ry Mevi. Viitattu 9.12.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]