Taloushallinnon ammattilaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taloushallinnon ammattilaiset ry,[1] aikaisemmalta nimeltään Tilitoimihenkilöt ry, eli TITO on vuonna 1985 perustettu tilitoimistoissa työskentelevien oma ammattiyhdistys. Se toimii perintä-, tili- ja talouskonsultointi- sekä tilintarkastus- ja kirjanpitotoimistojen palveluksessa olevien toimihenkilöiden ammattijärjestönä. Taloushallinnon ammattilaiset on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja kuuluu Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTOon ja sitä kautta toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon.

Jäsenyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taloushallinnon ammattilaisten jäseniksi liitytään Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTOn kautta. Yhdistyksen jäsenet kuuluvat halutessaan myös Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassaan. Jäsenien käytössä ovat toimihenkilöliitto ERTOn palvelut, esimerkiksi maksuton lakimies- ja oikeusapu. ERTOlla ja Taloushallinnon ammattilaisilla on myös tarjottavanaan paljon jäsenetuja.

Taloushallinnon ammattilaiset järjestää jäsenilleen koulutus-, esitelmä- ja neuvottelutilaisuuksia sekä edistää jäsentensä ammatillista jatko- ja täydennyskoulutusta. Lisäksi yhdistys edistää jäsentensä alueellista yhteistoimintaa.

Taloushallinnon ammattilaisten jäseneksi voivat liittyä kirjanpitäjät, laskenta-assistentit, veroneuvojat, palkanlaskijat, toimistovirkailijat, reskontranhoitajat, atk-tallentajat, tradenomit, merkonomit tai muun laskenta-alan koulutuksen saaneet.

Edunvalvonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taloushallinnon ammattilaiset ajaa jäsentensä ammatillisia, oikeudellisia, sosiaalisia ja taloudellisia etuja. Se tekee esityksiä ja aloitteita, antaa lausuntoja jäsentensä palkkauksen, oikeudellisen, sosiaalisen tai ammatillisen aseman parantamiseksi sekä valvoo jäsenistöä koskevien sopimusten ja työelämään liittyvien lakien noudattamista.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 6-8 varsinaista jäsentä sekä henkilökohtaiset varajäsenet puheenjohtajaa lukuun ottamatta. Hallituksen jäsenet toimivat myös ERTOn edustajistossa ja liittohallituksessa sekä muissa ERTOn toimielimissä. Syyskokouksessa valitaan hallituksen jäsenet ja päätetään tulevasta toiminnasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taloushallinnon ammattilaiset ry Yhdistysnetti. Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 12.9.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]