Sunborn Princess

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sunborn Princess
Sunborn Yacht Hotel Naantalin Kylpylän edustalla
Sunborn Yacht Hotel Naantalin Kylpylän edustalla
Tyyppi hotellilaiva
Lippuvaltio  Suomi
IMO-numero 8971853
Tunnuskirjaimet OJKF
Omistaja Sunborn
Rakennustelakka Kvaerner Warnow Werft, Warnemünde, Saksa
Rakennusnumero 404
Vesillelasku 5. heinäkuuta 2002
Luovutettu 19. heinäkuuta 2002
Tekniset tiedot
Pituus 119,00 m
Leveys 18,40 m
Bruttovetoisuus (GT) 7264
Lähteet http://www.hhlweb.org/00-sunborn_princess.htm

Sunborn Yacht Hotel on Sunborn yhtiön vuonna 2002 valmistunut hotellilaiva. Aluksessa ei ole kuljetuskoneistoa, joten sitä voidaan siirtää vain hinaamalla.

Valmistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alus tilattiin Kvaerner Warnow Werft GmbH:lta Warnemündestä Saksasta. Sen köli laskettiin telakkanumerolla 404, ja se laskettiin vesille 5. heinäkuuta 2002. Alus luovutettiin Sunbornille 19. heinäkuuta, minkä jälkeen se hinattiin 29. heinäkuuta Turkuun sisustettavaksi.[1]

Käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alus hinattiin vuonna 2002 osaksi Naantalin kylpylää, jossa se liitettiin rannan hotellialueeseen lasisillalla, jota pitkin alukseen voi kävellä sisätiloissa.

Lontoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alus lähti 11. tammikuuta 2014 Kemi I:n ja Minoksen hinaamana Naantalista. Ne luovuttivat aluksen Karhuaukon suulla Monsille ja Leonardolle. Hinattava alus ei mahtunut Särkänsalmen sillan alitse ennen kuin seuraavana aamuna vedenlaskettua. Sunborn Princess vietiin telakalle Alankomaihin, minne se saapui kymmenen päivän matkan päätteeksi. Telakalla alus kunnostettiin ennen siirtoaan uuteen sijoituspaikkaansa.[2][3]

Alus sijoitettiin maaliskuussa vuonna 2014 Sunborn Londoniksi nimettynä Royal Victoria Dockiin Lontoon suurimman messu- ja näyttelykeskus ExCeLin majoitustiloiksi[4][5].

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunborn Yacht Hotel -hotellilaivassa on 140 hyttiä, joista viisi on sviittejä. Lisäksi laivassa on 45 hengen auditorio, kolme kokoustilaa, 15 hengen tilaussauna, baari ja tilausravintola.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]