Spiritus Historiae (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Spiritus Historiae on historian tutkimukseen ja julkaisemiseen erikoistunut suomalainen yhtiö. Yhtiö tuottaa historiaan liittyviä palveluita pääasiassa yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön palveluihin kuuluvat historiateokset, historiikit, elokuva- ja näyttelykäsikirjoitukset ja nettisivustot.

Yhtiön perustivat vuonna 1989 FT, dosentti Timo Joutsivuo ja FL Mikko Laakso. Spiritus Historiaen tutkimuspäällikkönä toimii VTT Antti Parpola ja yhtiön palveluksessa on kuusi historiantutkijaa.

Spiritus Historiaen tutkijat ovat kirjoittaneet yli sata historiateosta, historiikkia ja elämäkertaa. Antti Parpolan ja Veijo Åbergin kirjoittama valtion metsähallinnon historiaa käsittelevä historiikki Metsävaltio – Metsähallitus ja Suomi 1859–2009 oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana vuonna 2009[1]. Antti Parpolan ja Seppo Tammisen käsikirjoittama Kesko Oyj:n historiaelokuva voitti Houstonin kansainvälisen elokuvafestivaalin Gold Remi -palkinnon 2016[2].

Spiritus Historiaen toimitilat sijaitsevat Helsingin Katajanokalla Gustaf Nyströmin piirtämällä tulli- ja pakkahuoneella, osoitteessa Katajanokanlaituri 5.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tieto-Finlandia Suomen Kirjasäätiö. Arkistoitu 20.4.2017. Viitattu 20.4.2017.
  2. 2016 Remi Winners – Worldfest-Houston worldfest.org. Arkistoitu 25.6.2017. Viitattu 20.4.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]