Red John

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Red John
Red John/Seriffi Thomas MacAllister (es. Xander Berkeley)
Red John/Seriffi Thomas MacAllister (es. Xander Berkeley)
Näyttelijä(t) Xander Berkeley
Ensi-
esiintyminen
Punapää ja ilmastointiteippiä
Viimeinen
esiintyminen
Ajojahti
Henkilötiedot
Koko nimi Thomas MacAllister
Status Kuollut
Ammatti Sheriffi & Sarjamurhaaja
Sukupuoli Mies
Asuinpaikka California
Suhteet

Red John on fiktiivinen hahmo ja antagonisti rikosdraamasarjassa Mentalist. Hahmo kuoli lopullisesti kuudennen kauden kahdeksannessa jaksossa, jossa myös hänen oikea henkilöllisyytensä paljastui. Hahmoa esittää Xander Berkeley.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red John on oikealta nimeltään Thomas MacAllister, joka työskenteli monien vuosien ajan Sheriffinä Napan piirikunnassa. Hän on myös sarjamurhaaja, josta nimi "Red John" tulee. Elinikäisen vastustajansa hän sai sarjan päähahmosta Patrick Janesta, kun hän tappoi tämän vaimon ja tyttären. Red Johnin uhrimäärää ei ole tarkasti kerrottu, mutta se lienee useita kymmeniä.

Red John tunnettiin ensimmäisellä kaudella "yksinkertaisena" sarjamurhaajana, joka tappoi ja kidutti naisia. Kuitenkin sarjan edetessä hänestä paljastui paljon enemmän asioita, joka lisäsi hahmon syvyyttä. Red John oli vaikea napata, koska hän oli poliisi. Hänellä oli myös useita, vaikutusvaltaisia henkilöitä lähipiirissään ja monia apureita, joita Red John tappoi, kun he joutuivat vangiksi.

Patrick Janen perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red Johnin tunnetuin ja merkittävin verityö oli Patrick Janen perheen surmaaminen. Silloin Patrick oli vielä tavallinen mentalisti, joka väitti omaavansa yliluonnollisia kykyjä. Jane tienasi rahaa käymällä usein eräässä tosi-tv-ohjelmassa. Hän esitteli "voimiaan" ja keskusteli juontajien kanssa. Eräänä iltana, hän puhui juontajien kanssa Red Johnista, jolloin Patrick alkoi leikkiä tulella ja haukkui Red Johnia. Tämän vuoksi Red John raivostui ja päätti kostaa.

Patrick saapuessa kotiin hän huomasi makuuhuoneensa ovessa viestin:

Hyvä hra. Jane,

en pidä siitä, että minua herjataan mediassa, etenkään missään likaisessa rahankiskontaohjelmassa.

Jos olisit oikea meedio, etkä epärehellinen puoskari, sinun ei tarvitsisi avata ovea nähdäksesi, mitä olen tehnyt ihastuttavalle vaimollesi ja lapsellesi.

Tämän jälkeen Jane avasi oven ja näki Red Johnin tavaramerkin, verellä maalatun kasvon, valonheijastimilla vahvistettuna.

The Face ja muut tuntomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Face

Red John tunnetaan parhaiten kuuluisasta merkistään, joka on verinen hymiö (The Face). Hän maalaa sen näkyvälle seinälle uhrinsa verellä, jotta poliisit ja muut tietävät sen olevan hänen työtään. Poliisit ovat laskeneet The Facen Red Johnin modus operandiksi. Red Johnin muita tuntomerkkejä ovat esimerkiksi se, että suurin osa hänen urheistaan on naisia. Hän jättää toisinaan myös viestejä, jotka on kirjoitettu paperille tai sitten hymiön viereen verellä.

Red John murhaa myös henkilöitä, joilla on tärkeää tietoa hänestä. Jaksossa "Red Johnin tutut" (Red John's Friends) vankilasta vapautettiin mies nimeltä Jared Renfrew, joka sanoi tietävänsä kuka Red John on. Vapautuksen jälkeen hän kuitenkin katosi jäljettömiin ja soitti poliiseille kertoakseen, että hänen "ystävänsä" tulevat hakemaan hänet. Patrick Jane jäljitti Renfrewin sijainnin ja löysivät Jaredin piilopaikan. He tulivat kuitenkin liian myöhään, koska Renfrew ja hänen mukanaan ollut prostituoitu löydettiin murhattuina kylpyammeesta. Toinen esimerkki on jaksossa "Verinen oikea käsi" (His Red Right Hand), hänen apurin jouduttua vankilaan, Red John myrkytti tämän, jotta hänen identiteettinsa pysyisi salassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Red John