Molly Moon: Hervoton hypnoosiseikkailu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Molly Moon ja hervoton hypnoosiseikkailu
Molly Moon's Incredible Book of Hypnotism
Alkuperäisteos
Kirjailija Georgia Byng
Kansitaiteilija Amy Ryan
Kieli englanti
Genre Lastenkirjallisuus
Kustantaja HarperCollins, Macmillan Children's Books
Julkaistu 2002
Sivumäärä 371
ISBN 0-330-39985-3
Suomennos
Suomentaja Ulla Selkälä
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2003
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 356
ISBN 978-951-0-27716-4
Sarja: Molly Moon
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Molly Moon – Hervoton hypnoosiseikkailu on Georgia Byngin kirjoittaman Molly Moon-kirjasarjan ensimmäinen kirja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10-vuotias Molly Moon asuu Biersvillessä Hardwick Housen orpokodissa, jossa hänen arkensa on ankeaa. Orpokodin johtaja neiti Adderstone määrää hänelle tämän tästä rangaistuksia (kuten vessanpöntön jynssäämistä hammasharjalla), ja muut lapset kiusaavat häntä. Mollyn paras ja ainoa ystävä Rockykin adoptoidaan oikeaan perheeseen.

Mollyn arki kuitenkin muuttuu täysin, kun hän löytää tohtori Loganin kirjoittaman hypnoosikäsikirjan. Sen avulla hän oppii hypnotisoimaan, ja pian hänet nähdäänkin jo New Yorkissa Tähdet Marsissa -musikaalin pääosassa.

Mollyn elämään mahtuu kuitenkin myös paljon mutkia. Kaiken huipuksi häntä vaaditaan ryöstämään pankki hypnoottisten taitojensa avulla. Lopulta Molly tajuaa, että hän viihtyy kuitenkin paremmin Hardwick Housessa.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Molly Moon: Ruma, 10-vuotias tyttö, jota kaikki kiusaavat. Myöhemmin Mollylle paljastuu, että hän on mahtava hypnotisoija.
  • Rocky Scarlet: Mollyn paras ystävä, joka adoptoidaan oikeaan perheeseen Amerikkaan. Rockylla on taipumusta vaipua haaveisiin, ja välillä hänelle puhuessa tuntuu, ’kuin yrittäisi pitää yhteyttä avaruusolioon’, kuten Molly kirjassa sanoo.
  • Professori Nockman: Ilkeä professori, joka myöhemmin vaatii Mollya ryöstämään pankin pitäen Mollyn Petula-mopsia panttina.
  • Davina Nuttel: Lapsinäyttelijä, jonka osan Molly vei Tähdet Marsissa-musikaalissa. Davinallakin on hypnoottisia taitoja, joista hän itse ei tiedä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]