Luettelo televisiosarjan Vampyyripäiväkirjat esineistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli kertoo televisiosarjassa Vampyyripäiväkirjat esiintyvistä esineistä.

Bennett-talismaani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bennett-talismaani on salaperäinen Emily Bennettin omistama esine, joka tarkoitettiin avaamaan vampyyrien hauta ja täten pelastamaan kaikki haudassa olevat. Emilyn haamu kuitenkin tuhosi talismaanin syksyllä 2009. Ulkonäöltään talismaani on rautakehikossa oleva pihkan värinen kristalli.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talismaanin omisti alun perin Emily Bennett, (paras) joka käytti komeetan energiaa sulkeakseen vampyyrien haudan. Jotta kristalli toimisi uudelleen, toisen komeetan täytyy ohittaa Mystic Falls, joka tapahtuu 145 vuoden välein. Damon Salvatore tiesi vuonna 1864 ihmisten tajuavan Katherine Piercen olevan vampyyri ja halusi siten suojella tätä. Damon meni Emilyn luo sanoen olevansa valmis tekemään mitä tahansa; kaksikko tekikin sopimuksen, jonka mukaan Damon suojelisi Emilyn jälkeläisiä ja Emily pelastaisi Katherinen. Emily lumosi kristallin suojelemaan Katherinea ja antoi sen Katherinelle ennen kuin tämä vietiin muiden vampyyrien mukana hautaan. Koska Katherine ei ollutkaan haudassa, oletettiin että tämä olisi pudottanut sen tai antanut sen george Lockwoodille kristallin päätyessä Lockwoodien kartanoon.

Damon löysi kristallin Lockwoodien kotoa laatikosta ja sanoi säilyttäneensä sitä siellä. Myöhemmin Damon pudotti talismaanin ja Caroline noukki sen itselleen. Kun valon näytettiin kulkevan talismaanin läpi, sen näytettiin paljastavan pentagrammin. Caroline antoi talismaanin Bonnielle osana halloween asua, mutta yritti myöhemmin saada sen takaisin Damonin käskystä. Carolinen epäonnistuttua, Damon yritti ottaa talismaanin Bonnielta väkisin, mutta talismaanin suojellessa itseään se vain poltti Damonia. Bonnien yrittäessä päästä talismaanista eroon heittämällä sen metsään, mutta myöhemmin koru kuitenkin ilmestyy hänen laukkuunsa. Bonnie, Elena ja Caroline yrittävät puhua Emilylle, jolloin tämä ottaa Bonnien ruumiin haltuunsa ja tuhoaa kristallin jättäen Damonin uskomaan ettei ole muuta tapaa saada Katherine takaisin.

Laite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laite oli Johnathan Gilbertin tekemä laite, jonka Emily Bennett salaa noitui. Suurin osa ihmisistä kuitenkin uskoi Gilbertin valmistaneen laitteen. Laite on ase vampyyrejä, sekä ihmissusia vastaan, mikä todettiin Tyler Lockwoodin kuullessa äänen. Laitteen aktivoiduttua jokainen vampyyri ja ihmissusi viiden korttelin säteellä paljastuu. Laite aiheuttaa vampyyreille sekä ihmissusille äärimmäistä kipua tehden erittäin korkeataajuksista ääntä, jota ihmiset eivät voi kuulla. Perustajien päivänä perustajien neuvosto, etunenässä John Gilbert, käytti laitetta. john Gilbert myös mainitsi laitteen toimivan vain kerran noin viiden minuutin ajan. Stefan Salvatoren kuvaili äänen tuntuvan siltä kuin satoja neuloja olisi tunkeutunut kallon läpi.

Elenan päiväkirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena Gilbertin äiti antoi Elenalle päiväkirjan tämän ollessaan 10-vuotias, jonka ansiosta tämä halusi kirjailijaksi. Jaksossa "Uusi oppilas" Elena jätti päiväkirjan vahingossa hautausmaalle ja myöhemmin Stefan toi sen hänelle. Elena kirjoittaa päiväkirjaan kaiken elämässään tapahtuneen, jopa kaiken päiväkirjoista. Jaksossa "Under Control", Elenan veli Jeremy otti päiväkirjan ja luki sen,

Kirjoituksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rakas päiväkirja, tämä päivä tulee olemaan erilainen. Hymyilen uskottavasti. Hymyni sanoo "Voin hyvin, kiitos. Kyllä, paljon paremmin." En enää ole surullinen tyttö, joka menetti vanhempansa. Aloitan alusta, olen uusi ihminen. Se on ainut tapa jolla kestän.
  • Rakas päiväkirja, selvisin tästä päivästä. Sanoin "Voin hyvin, kiitos" vähintään 37 kertaa. Enkä tarkoittanut sitä kertaakaan. Mutta kukaan ei huomannut. Kun joku kysyy "Kuinka voi?", he eivät oikeasti halua vastausta.
  • Rakas päiväkirja, en olisi voinut olla enempää väärässä. Luulin, että pystyisin hymyilemään ja nyökkäämään itseni läpi, teeskentelemään kaiken olevan kunnossa.
  • Ilman kipua. Elossa. Mutta se ei ole niin helppoa. Pahat asiat pysyvät mukanasi.
  • Kaikki mitä voit tehdä on olla valmis hyvään, joten sen tullessa, kutsut sen sisään. Koska tarivitset sitä. Minä tarvitsen sitä.
  • Rakas päiväkirja, tämä aamu oli erilainen. On mahdollisuus. Aistin sen...tunnen sen. Kerrankin en kadu päivää ennen kuin se alkaakaan. Koska näen hänet taas. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, olen kunnossa.
  • Yritin. Haluan asioiden menevän oikein, mutta jokainen aisti ruumiissani käskee olemaan varovainen. Mitä et tiedä ei voi satuttaa sinua.
  • Rakas päiväkirja, en ole uskovainen. Ihmiset syntyvät, he vanhenevat ja kuolevat. Sellaisessa maailmassa me elämme. Kuinka voin kieltää sen mikä on aivan edessäni? Joku, joka ei koskaan vanhene, ei koskaan loukkaa. Joku, joka muuttuu tavoilla joita ei voi selittää. Tyttöjä purtu, verettömiä ruumiita...

Gilbert-kompassi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gilbert-kompassi oli Johnathan Gilbertin vuonna 1864 keksimä ja käyttämä keksintö sekä taskukello. Kompassi kulkeutui suvussa useiden sukupolvien ajan, aina vanhimmalle syntyneelle poikalapselle. Johnathanin näytettiin käyttävän kompassia vuonna 1864 ja saavan tietää myös Pearlin olevan vampyyri. Johnathan kirjoitti kompassista myös päiväkirjoihinsa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carol Lockwood halusi taskukellon perustajien juhlaan, mutta ei esille pantavaksi; hän halusi auttaa perustajien neuvostoa paikantamaan kaupungin vampyyrit. Alun perin Elenan piti antaa kompassi hänelle, mutta Jeremyn halutessa kellon ja tietäen sen merkitsevän eremylle paljon, Elena antoi Jeremyn pitää kellon. Rouva Lockwood käytti Logan Fellia varastamaan kellon. Richard Locwoodille oli kellon toinen pala, joka täydensi kellon ja muutti sen vampyyrikompassiksi. Logan Fell käytti sitä ja löysi Stefanin ja ampui tätä puuluodeilla, mutta joutui lopulta itse Damonin tappamaksi. Stefan antoi kompassin Elenalle tämän jouduttua vampyyrin ahdistelemaksi. Luultavasti kompassi on yhä Elenan hallussa.

Gilbertin päiväkirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gilbertin päiväkirjat ovat Johnathan Gilbertin 1800-luvulla kirjoittamia päiväkirjoja. Kirjat sisältävät tietoa hänen elämäntarinastaan ja vampyyrien olemassaolosta Mystic Fallsissa. Elena, Jeremy, Anna ja Alaric ovat lukeneet päiväkirjat. Myös John Gilbertin hallussa on erillinen kokoelma Johnathan Gilbertin kirjoittamia päiväkirjoja, joita ei ole kuitenkaan sarjassa nähty.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenna mainitsi päiväkirjat ensimmäisen kerran Jeremylle, tämän etsiessä aihetta historian kirjoitelmalleen. Kirjat olivat kaapissa Elenan ja Jeremyn vanhempien huoneessa. Myöhemmin Jeremy kirjoitti historian aineensa vampyyrien olemassaolosta erinomaisin arvosanoin. Alaric pyysi saada päiväkirjat lainaksi saadakseen lisää tietoja vampyyreistä. Myöhemmin myös Anna halusi lainata päiväkirjaa saadakseen tietää miten vapauttaa haudan vampyyrit

Kirjoituksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuu 1864

  • Eilinen ilta oli erittäin kylmä, mutta nyt aurinko paistaa, on lämmintä ja kirkasta. Paljon sulavaa jäätä ... erittäin pieni koulu tänään. Osa on kipeitä ja osa uuden vuoden lomalla. En ole koskaan ... ollut näin epätietoinen...
  • Tapasin Barnetten ja Giuseppen tänä iltana. Näin skeptismin heidän silmissään näytettyäni heille kompassin.
  • Näin hänet tänään uudelleen, kaupungin kaunein nainen, jolla on yhtä kaunis nimi – Pearl.
  • Fellin perhe uskoi, että minun olisi parempi suojella noidan loitsukirjaa. Mutta pelkäsin hänen etsivöäön minut käsiinsä. He pilkkasivat pelkoani, mutta Giuseppe Salvatore poisti pelkoni. Hän kertoi voivansa suojella salaista loitsukirjaa. Hän sanoi kantavansa sen hautaansa.

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Myös muilla perustajien perheillä on hallussaan useita esi-isiensä päiväkirjoja.
  • Kyseisen päiväkirjan mukaan Johnathan Gilbert antoi loitsukirjan Giuseppe Salvatorelle.

Gilbert-sormus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

'Gilbert-sormus suojelee ihmisiä epäluonnolliselta kuolemalta, kun sormusta käytetään. Gilbert-sormuksia käyttää Gilbertin suvun miehet, mukaan lukien Johnathan Gilbert, Grayson Gilbert, John Gilbert ja Jeremy Gilbert. Sormuksen voi kuitenkin leikata pois tai ottaa väkisin, jolloin sormuksen haltijan voi tappaa. Grayson ja John Gilbert perivät sormukset isältään. John antoi oman sormuksensa Isobelille, joka antoi sen Alaricille. John otti Graysonin surmuksen itselleen, mutta antoi sen lopulta Jeremylle.

Emily Bennett lumosi sormukset ja antoi ne Johnathan Gilbertille, joka antoi ne jälkeläisilleen. Sormukset eivät kuitenkaan estä luonnollista kuolemaa, Graysonin kuoltua auto-onnettomuudessa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivu Emily Bennettin loitsukirjassa kertoo Emilyn loitsineen sormukset ja antaneen ne Johnathan Gilbertille taistelussa Mystic Fallsin vampyyreja vastaan. Ensimmäisen kerran sormuksen nähdää toimivan Damonin tappaessa Alaric, joka kuitenkin pian herää takaisin henkiin. Toisen kerran sormuksen nähdään toimivan Damonin murtaessa Johnin niska ja heittäessä tämä katolta.

Katherine leikkasi Johnin sormuksen (sekä sormen) pois Perustajien päivänä. Myöhemmin Jeremyn nähdessä Damonin yrittämässä suudella Elenaa ja tämän kieltäytyessä, Damon murtaa Jeremyn niskan. Damonin lähdettyä paljastuu, että John antoi sormuksensa Jeremylle.

Giuseppen päiväkirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giuseppen päiväkirja on Giuseppe Salvatoren kirjoittama. Damonin mukaan Giuseppe "osasi juuri ja juuri kirjoittaa oman nimensä."

Giuseppen päiväkirjoissa ei ole yhtään mainintaa Katherinesta, haudasta tai sen avaamisesta. Tähän mennessä vain Stefan on lukenut sen.

Stefan muisteli isänsä kertoneen vievänsä kaikki oikeat salaisuutensa hautaansa, viitaten loitsukirjaan.

Loitsukirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loitsukirja on noidan loitsukirja, joka kuului Emily Bennettille. Se sisältää useita loitsuja, lumouksia ja rituaaleja, jotka Emily loi elämänsä aikana. Nykyisin Bonnie omistaa kyseisen kirjan ja on käyttänyt sitä muun muassa lumoamaan Carolinen lapis lazuli sormuksen. Damon kutsuu loitsukirjaa "noidan keittokirjaksi".

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loitsukirja haudattiin Giuseppe Salvatoren hautaan ja Johnathan Gilbert oli ainoa joka tiesi tämän salaisuuden. Emily Bennett oli käyttänyt kirjaa sinetöimään haudan vampyyrit, pelastaen heidän henkensä. Noah-niminen vampyyri paljasti ennen kuolemaansa loitsukirjan sijainnin kerrottavan Johnathan Gilbertin päiväkirjoissa. Stefanin luettua kirjan hän tiesi missä loitsukirja on; hänen isänsä haudassa.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja sisältää useita loitsuja, joista Bonnie on löytänyt seuraavia:

  • Loitsu, jolla Emily loihto Lapis Lazuli sormukset vampyyrejä päivänvalolta suojeleviksi.
  • Piirustuksia ja yksityiskohtia Gilbert-sormuksista, joiden mustat jalokivet sisältävät loitsun, joka suojelee kuolevaisia epäluonnollisilta kuolemilta.
  • Piirroksia Johnathan Gilbertin Laitteesta, jonka Emily salaa loitsi saadakseen sen toimimaan,
  • Faktoja Gilbertin vampyyri kompassista.
  • Tarkan kuvauksen Laitteesta, joka on vaarallinen vampyyreille ja muille yliluonnollisille olennoille. kuten ihmissusille.
  • Loitsu, jolla sulkea ja avata hauta.
  • Heikompi versio hauta-loitsusta, jolla Bonnie sulki Katherinen huoneeseen.
  • Loitsu jolla lähettää viesti, jota Bonnie käytti lähettääkseen viestin Elenalle jaksossa "Rose".
  • Muistutuksen, että noidat eivät ole voittamattomia ja että heitä voi vahingoittaa.
  • Loitsun, jolla voi jäljittää henkilön käyttämällä sukulaisen verta.
  • Useita piirroksia merkeistä ja symboleista.
  • Loitsukirjan kieli on luultavasti latinaa

Lapis Lazuli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapis Lazuli on harvinainen kivi (ei kuitenkaan kristalli, vaikka useat niin uskovatkin), jota osa Vampyyripäiväkirjat-sarjan vampyyreistä käyttää. Väriltään se on silmiinpistävän sininen. Emily ja Bonnie Bennett ovat loihtineet sarjassa lapis lazuli sormuksia "päivävalo sormuksiksi" joiden avulla vampyyrit voivat olla päivänvalossa.

Lapis Lazulin omistavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjassa

  • Stefan Salvatore (sis. Salvatoren perhevaakunan sekä kirjaimen 'S'. Emily Bennettin loitsima.)
  • Damon Salvatore (sis. Salvatoren perhevaakunan sekä kirjaimen 'D'. Emily Bennettin loitsima.)
  • Katherine Pierce (Lapis Lazulin sisältävä medaljonki. Emily Bennettin loitsima.)
  • Pearl (Lapis Lazuli medaljonki)
  • Anna (Lapis Lazuli medaljonki)
  • Harper (Lapis Lazuli sormus)
  • Isobel Saltzman (Lapis Lazuli medaljonki, sai Katherinelta.)
  • Caroline Forbes (Lapis Lazuli sormus, Bonnie Bennettin loitsima)
  • Elijah (Lapis Lazuli sormus)
  • Nicklaus (Lapis Lazuli sormus)
  • Rebekah (Lapis Lazulis sormus)

Kirjoissa

  • Katherine von Swartzchild (kultainen sormus, sekä lapis lazuli sormus)
  • Damon Salvatore (suuri, hopea sormus)
  • Stefan Salvatore (suuri, hopea sormus)

Masonin päiväkirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Masonin päiväkirja kuuluu Mason Lockwoodille, johon hän kirjoitti kaiken aina siitä asti kun tappoi vahingossa Jimmyn. Jaksossa "the Sacrifice" Tyler ja Caroline löysivät päiväkirjan Lockwoodien kellarista.

Kirjoituksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 31. elokuuta

Vartaloni muuttuu. Olen pingottunut, vihainen, kärsimätön. Tulen niin vihaiseksi, että pyörryn ja unohdan mitä sanon tai teen. En ole oma itseni, en sitten Jimmyn kuoleman. Mitä minulle on tapahtumassa?

  • 16. syyskuuta

Valitsin autotallin. Voin teljetä oven. Se on kaukana kadulta, joten kukaan ei voi kuulla. Kiinnitin koukut lattiaan. Laimensin ukonhattua veteen heikentääkseni itseäni, mutta sain sen juuri ja juuri alas ilman oksentamista. Tuntui aivan kuin olisi juonut akkuhappooa. Tunnit kuluivat eikä mitään tapahtunut. Tuli niin hiljaista että saatoin kuulla oman vereni sykkivän. Silloin... toivoin että pyörtyisin enkä tuntisi sitä. Mutta en pyörtynyt. Minä... Minä tunsin sen kaiken. Kipua jota ei voi kuvitella. Luulin ettei se loppuisi koskaan. Se oli elämäni kamalin yö.

Kuukivi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuukivi on lähes läpinäkyvä, maidon vaalea, litteä, ovaali jalokivi, joka on noin jääkiekon kokoinen. Kivi on pääroolissa toisen tuotantokauden juonessa ja se kulkeekin henkilöltä toiselle koko kauden ajan. Paljastuu myös, että kivi on vampyyrien ja ihmissusien kirouksen keskipiste.

Kiven mainitsee ensimmäisen kerran Mason Lockwood, joka kertoo veljenpojalleen Tylerille sen olevan Lockwoodien perintökalleus, jolla on vain tunteellista arvoa. Epäileväinen Tyler löytää kiven isänsä pillopaikasta ja ottaa sen haltuunsa. Aluksi hän aikoo pitää kiven, mutta saatuaan tietää ihmissusi-kirouksesta ja lähes tapettuaan tytön vahingossa, hän antaa sen Masonille vain päästäkseen eroon siitä. Mason raportoi onnistumisensa Katherinelle, joka Masonin asialle alun perin lähettikin.

Jeremy, joka näki kuukiven Tylerin hallussa, kertoo asiasta Damonille ja tarjoutuu noutamaan sen. Alaric löytää Isobelin tutkimustuloksia ja saa selville kuukiven tärkeyden -- että kiveä käytettiin sinetöimään ihmissusikirous ja että sen avulla kirous voidaan myös poistaa. Tylerin kertoessa antaneensa kiven sedälleen, Damon ja Bonnie kidnappaavat Masonin ja onkivat kiven sijainnin tämän mielestä. Bonnie lähtee etsimään Stefanin ja Elenan kanssa kiveä ennen kuin Katherine saa sen.

Katherine uhkaa tappaa kaikki Mystic Fallsin asukkaat mikäli ei saa kiveä itselleen. Stefan arvaa Katherinen varastaneen kuukiven alun alkaen joltain toiselta ja se paljastuukin osaksi tarinaa miten tämä pakeni kuolemalta vuonna 1864. Katherine saa kuukiven haltuunsa, mutta on loukussa haudassa sen kanssa. Jeremy saa kiven haltuunsa ja onnistuu heittämään sen ulos haudasta Bonnielle. Bonnie vie kiven tuhottavaksi velhoystävällee, Lukalle. Luka kuitenkin vain teeskentelee tuhoavansa kiven ja antaa sen yhdelle alkuperäisistä vampyyreistä, Elijahille.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1500-luvulla astseekkishamaani käytti kuukiveä vampyyrien ja ihmissusien kirouksen keskipisteenä. Kirouksen ansiosta vampyyrit olivat haavoittuvaisia auringolle ja sitoi ihmissusien muodonmuutoksen täysikuulle. Kirouksen avaimena, kivi on erittäin arvokas sekä vampyyreille että ihmissusille, jotka tietävät sen historian. Oikealla ihmissuden, vampyyrin ja Petrovan kaksoisolennon veren suhteella sekä kivellä, noita voi kumota kirouksen. Uskotaan, että kuukiven omistaja voi kontrolloida miten kirous poistetaan: esimerkiksi ihmissusi voi jättää vampyyrien auringon kirouksen poistaessaan ihmissusilta kuun kirouksen.

Vuonna 1492 vanhin elävä vampyyri, Klas oli saanut kiven haltuunsa ja aikoi rikkoa kirouksen voidakseen kävellä vapaansa auringossa. Samaan aikaan ainut elävä kaksoisolento oli Katerina Petrova, jonka Klaus otti vangikseen. Katerina pakeni kuukivi mukanaan ja hirtti itsensä vampyyrin verta juotuaan. Täten hänestä tuli Klausille hyödytön, mutta Klaus janosi kostoa ja halusi päämäärätietoisesti löytää kuukiven.

Vuonna 1864 Katerina oli Katherine Pierce ja asui Mystic Fallsissa. Perustajien neuvoston suunnitellessa vampyyrien massamurhaa kaupungissa, Katherine teki sopimuksen George Lockwoodien kanssa. Tietäen tämän olevan ihmissusi, Katherine antoi tälle kuukiven vastineeksi pakoon auttamisesta ja oman kuolemansa lavastamisesta. George antoi kiven jälkeläisilleen, kunnes se päätyi lopulta Richard Lockwoodille.

Petrova-kirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petrova-kirja on kirja Petrovan perheen historiasta, jossa kirjoitetaan Petrovan suvun päättyneen Katerina Petrovaan. Kirja nähdään ensimmäisen kerran jaksossa "Bad Moon Rising", jossa Damon Salvatore ottaa sen Duken yliopistosta ja antaa sen Elena Gilbertille. Jaksossa "Katerina", Elena vie kirjan haudassa loukussa olevalle Katherinelle.

Nimi Petrova tulee Katherinen syntymänimestä Katerina Petrova.

Stefanin päiväkirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stefanin päiväkirja on Stefan Salvatoren omistama ja kirjoittama päiväkirja, jota tämä on kirjoittanut 1860-luvulta lähtien. Stefan pitää päiväkirjansa välissä yhä kuvaa Katherinesta.

Kirjoituksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yli vuosisadan olen elänyt salaisuudessa; piilotellen varjoissa, yksin maailmassa. Tähän asti. Olen vampyyri. Tämä on tarinani... Minun ei olisi pitänyt palata kotiin. Tiedän riskin. Mutta minulla ei ollut vaihtoehtoa. Minun täytyy tuntea hänet.
  • Menetin kontrollini tänään. Kaikki mitä olen pitänyt haudattuna sisälle tuli syöksyen pintaan. En vain pysty vastustamaan häntä.
  • Minulla oli suunnitelma. Halusin muuttaa kuka olen, luoda elämän uutena ihmisenä, ihmisenä jolla ei ole menneisyyttä. Jonain elävänä.
  • He seuraavat sinua. Et voi paeta – kuinka paljon haluaisitkin.
  • Olen hereillä. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, tunnen olevanin täysin ja kieltämättä hereillä. Toivotan päivän tervetulleeksi. Koska tiedän näkeväni hänet uudelleen.
  • Veljessäni täytyy olla pala ihmisyyttä jäljellä. Jossakin. Jatkan toivomista, mutta miten saan hänet näkemään sen? Kunka suojelen häntä [Elenaa]?

[1]


Ajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena Gilbertin auto nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Uutta verta", jossa hän vieraili Stefanin kanssa Salvatorejen kartanon raunioilla. Seuraavan kerran jaksossa "Vanha ystävä", Elenan käydessä Salvatorejen täysihoitolassa. Jaksossa "Kuin kaksi marjaa" Elena kolaroi autonsa, jonka Damon siirsi tien sivuun. Siitä lähtien Elena on käyttänyt tätinsä Jennan autoa, mutta sai äskettäin autonsa takaisin.

Stefan Salvatoren auto nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Uusi tuleminen", jossa Stefan kertoi auton kulkeneen suvussa. Luultavasti Stefan on kuitenkin sen aikoinaan itse ostanut.

Damon Salvatoren auto nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Perhesiteitä", jossa hän toi Carolinen autollaan kouluun. Jaksossa "Veren perintö" Damon kävi autollaan Atlantassa Elenan kanssa.

Bonnie Bennettin auto (sininen Toyota Prius) nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Uusi oppilas", mutta jaksoon "Kovia otteita" mennessä auton väri oli vaihtunut valkoiseksi.

Caroline Forbesin auto nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Pitkin hampain", jossa hän eksyi metsään ollessaan matkalla isänsä luokse.

Tyler Lockwoodin auto nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Riivattu", jossa Vicki hyökkäsi Tylerin kimppuun.

Pormestari Richarrd Lockwoodin auto nähtiin ensimmäisen kerran jaksossa "Founder's Day", jossa hän antoi autonsa poikansa Tylerin käyttöön.

Katherine Piercen vaunut on nähty vain jakson "Uutta verta" takaumassa.

Logan Fellin auto nähtiin jaksossa "Kuin kaksi marjaa", jossa hän kidnappasi Carolinen.

Matt Donovanin avolava nähtiin jaksossa "Kuin kaksi marjaa", jossa Matt antoi Tylerille kyydin kotiin.

Rautayrtti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

'Rautayrtti (Vervain) on yksi vampyyrien heikkouksista. Perustajien neuvosto käyttää sitä suojelemaan kaupungin asukkaita vampyyreiltä. Zach Salvatore toimitti yrttiä neuvostolle kunnes Damon Salvatore tappoi tämän. Tällä hetkellä Damon toimii rautayrtin toimittajana.

Suoneen pistettynä rautayrtti heikentää vampyyrien voimia sen määrästä riippuen. Jos yrttiä nautitaan suoraan (esim. ruoassa tai juomassa) tai epäsuoraan (esim. ihmisveren joukossa) vaikutus on sama. Rautayrtti suojelee ihmisiä vampyyrien manipuloinnilta.

Ainut vampyyri, jonka tiedetään kasvattaneen immuniteetti rautayrttiä kohtaan on Katherine Pierce, joka on nauttinut yrttiä pieninä määrinä yli vuosisadan ajan. Myös vanhempien vampyyrien, kuten Elijahin näytetään sietävän rautayrttiä paremmin.

Seuraavien ihmisten tiedetään käyttävän rautayrttiä:'

  • Elena Gilbert – käyttää kaulariipusta, jonka sisällä on rautayrttiä. Saatu Stefan Salvatorelta.
  • Jeremy Gilbert – käyttää rannenauhaa, jonka sisällä on rautayrttiä. Stefanin tekemä, Elenan antama. Juo Rautayrtillä terästettyä teetä.
  • Jenna Sommers – rautayrttiä sisältävä hajuvesi. Stefanin tekemä, Elenan antama.
  • Alaric Saltzman – pitää aina yrttiä mukanaan.
  • Carol Lockwood – käyttää rautayrttiä sisältävää rannekorua.
  • Perustajien neuvoston jäsenet.
  • Caroline Forbes – ihmisenä käytti Elenan antamaa kaulakorua, joka sisälsi rautayrttiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]