Luettelo televisiosarjan Castle jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Seuraava lista on luettelo ABC:n televisiosarjan Castle jaksoista. Tällä hetkellä ABC esittää Castlen kuudetta tuotantokautta ja Suomessa Nelonen on näyttänyt sarjasta kaksi ensimmäistä kautta

Castlessa näyttelevät Nathan Fillion, joka esittää kuuluisaa rikoskirjailijaa Richard Castlea, sekä Stana Katic, joka esittää NYPD:n murhaetsivä Kate Beckettia.

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Jaksot Alkuperäinen esitysaika Esitysaika Suomessa DVD-julkaisu
Alue 1 Alue 2 Alue 4
1 10 9. maaliskuuta 200911. toukokuuta 2009 28. huhtikuuta 201030. kesäkuuta 2010 22. syyskuuta 2009[1] 6. toukokuuta 2009[2] 9. maaliskuuta 2009[3]
2 24[4] 21. syyskuuta 200917. toukokuuta 2010 25. lokakuuta 2010 - 3. huhtikuuta 2011 21. syyskuuta 2010 24. maaliskuuta 2011 1. joulukuuta 2010
3 24 20. syyskuuta 2010[5]16. toukokuuta 2011 ei ilmoitettu 20. syyskuuta 2011 6. elokuuta 2012 12. lokakuuta 2011
4 23 19. syyskuuta 2011 - 7. toukokuuta 2012 ei ilmoitettu 21. syyskuuta 2012 14. marraskuuta 2012 14. marraskuuta 2012
5 24 24. syyskuuta 2012 - 13. toukokuuta 2013 ei ilmoitettu 10. syyskuuta 2013 11. marraskuuta 2013 6. marraskuuta 2013
6 ei ilmoitettu 23. syyskuuta 2013 - ei ilmoitettu ei ilmoitettu ei ilmoitettu ei ilmoitettu

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Castlen ensimmäinen kausi alkoi Yhdysvalloissa 9. maaliskuuta 2009 ja Suomessa 28. huhtikuuta 2010.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t Alkuperäinen
esityspäivämäärä
Esityspäivä Suomessa
1 Flowers For Your Grave Kukkia haudallesi Rob Bowman Andrew W. Marlowe 9. maaliskuuta 2009 28. huhtikuuta 2010
Kun nuori nainen löydetään kuolleena palkitun Richard Castlen kirjassa kuvaillulla tavalla, mies tuodaan auttamaan tapauksessa. Kun lisää samankaltaisissa olosuhteissa kuolleita löytyy, Castle palkataan avustamaan murhatutkimuksia.
2 Nanny McDead Hoitajasta vainaja John Terlesky Barry Schindel 16. maaliskuuta 2009 5. toukokuuta 2010
Lastenhoitajan ruumis löytyy kerrostalon pyykkituvan kuivausrummusta. Castle ja Beckett yrittävät saada selville miten ja miksi nainen murhattiin. Castle, joka on nyt osa etsiväryhmää, lainaa taitojaan skenaarioiden kuvittelussa ja osoittamalla epäilyttävät johtolangat.
3 Hedge Fund Homeboys Hyvästä perheestä Rob Bowman David Grae 23. maaliskuuta 2009 12. toukokuuta 2010
Keskuspuistosta löytyy ammuttuna rikkaaseen perheeseen kuulunut poika ja Castle sekä Beckett lähtevät tutkimaan New Yorkin yksityiskouluja, jossa ystäväpiirit osoittautuvat piittaamattomammiksi, välttelevämmiksi ja salaperäisemmiksi kuin he odottivatkaan. Melkein.
4 Hell Hath No Fury Naisen raivo Rob Bowman Andrew W. Marlowe 30. huhtikuuta 2009 19. toukokuuta 2010
Kun huomattava poliitiko löytyy murhattuna, Osasto löytää itsensä kaupunginjohdon intensiivisen paineen alla etsien selitystä tapahtuneelle. Poliitikolla oli kuitenkin toinen puoli, jonka hän piilotti huolellisesti julkisuudelta.
5 A Chill Goes Through Her Veins Jäätä suonissa Bryan Spicer Charles Murray 6. huhtikuuta 2009 26. toukokuuta 2010
Jäätyneen ruumiin löytö rakennusalueelya johtaa tytön kuolemaa selvittäviin tutkimuksiin, joka tapahtui vuosia sitten ja jota ei koskaan oikeasti ratkaistu.
6 Always Buy Retail Osta aina aitoa Jamie Babbit Gabrielle Stanton & Harry Werksman 13. huhtikuuta 2009 2. kesäkuuta 2010
Joku ei ole vain tappamassa, vaan tekemässä sen myös erittäin rituaalisesti. Mitä ikinä murhaaja tekeekin on selvää, että joku on hukassa ja se halutaan takaisin. Yrittäessään keksiä totuutta, etsivät kohtaavat laittomia maahanmuuttajia ja hämmästyttäviä faktoja -- ja kuvitelmia.
7 Home Is Where the Heart Stops Oma koti kuolon kallis Dean White Will Beall 20. huhtikuuta 2009 9. kesäkuuta 2010
Kun New Yorkin korkeimman hienoston jäsen löytyy murhattuna ja sullottuna pieneen seinä piiloon, murhaosasto joutuu paineen alle yrittäessään löytää syyn tapahtuneelle. Mutta saadakseen vastaukset ryöstä/murha-ketjuihin, paikkoja täytyy vaihtaa -- Beckettin täytyy seurata Castlea loiston, glamoutin ja lopulta murhan maailmaan.
8 Ghosts Aaveet Bryan Spicer Moira Kirkland 27. huhtikuuta 2009 16. kesäkuuta 2010
Beckettin tiimin täytyy ratkaista murha, johon liittyy moottoriöljyllä täytettyyn ammeeseen hukkunut ruumis. Mysteeri kuitenkin syvenee kun tutkimukset osoittavat, että uhri saattoi liittyä yli 20 vuotta vanhaan rikokseen. Castlen ja Beckettin suhde syvenee.
9 Little Girl Lost Tyttörukka John Terlesky Elizabeth Davis 4. toukokuuta 2009 23. kesäkuuta 2010
Nuoren tytön katoamisen vuoksi tiimi etsii vastauksia kun FBI:n agentti Will Sorenson saapuu apuun. Sorenson osoittautuu myös Beckettin ex-poikaystäväksi. Castlen tunkiessa mukaan tutkimukseen vaikka häntä on toisin käsketty, yhteenotto on varma.
10 A Death In The Family Kuolema perheessä Bryan Spicer Andrew W. Marlowe & Barry Schindel 11. toukokuuta 2009 30. kesäkuuta 2010
Plastiikkakirurgin karmea murha lähettää Castlen ja Beckettin kosmeettistenleikkausten ja epävakaiden potilaiden hämmentävään maailmaan. Kun Castle saa selville lisää tietoa Beckettin menneisyydestä, tieto saattaa lopettaa parin ystävyyden kokonaan.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Castlen toinen tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 2009.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t Alkuperäinen
esityspäivämäärä
Esityspäivä Suomessa
1 (11) Deep in Death Kuoleman kortit Rob Bowman Andrew W. Marlowe 21. syyskuuta 2009 25. lokakuuta 2010
Beckett on vieläkin vihainen Castlelle, joka etsi tietoja Beckettin äidin murhasta ilman tämän lupaa. Kapteeni Montgomery pakottaa Beckettin juttelemaan toimittajan kanssa, joka haluaa kirjoittaa tämän kumppanuudesta Castleen. Kun murhan uhri löytyy roikkumasta puusta, Beckett joutuu yhdistämään voimansa jälleen Castlen kanssa. Heidän tutkimuksensa kääntyy oudolle suunnalle, kun aseistautunut mies kidnappaa ruumiin, jättäen Castlen huumeiden salakuljetuksen, venäläisten jengien ja pokerin maailmaan Chinatowniin.
2 (12) The Double Down Tupla tai kuitti Rob Bowman David Grace 28. syyskuuta 2009 31. lokakuuta 2010
Kun Castle ja Beckett alkavat tutkia terapeutin murhaa ja Ryan ja Esposito löytävät kuolleen miehen ammuttuna puistosta, Castle lyö vetoa kuka pystyy ratkaisemaan murhan ensimmäisenä. Mutta kun selviää, että murhat ovat yhteydessä toisiinsa, kaksi tiimiä alkaa työskennellä yhdessä ratkaistakseen kyseisen palapelin.
3 (13) Inventing the Girl Mallimurha Dwight Little Moira Kirkland Dekker 5. lokakuuta 2009 7. marraskuuta 2010
Nuori nainen löydetään oudolla esineellä puukotettuna kaupungin suihkulähteestä. Selviää, että nainen oli malli, josta piti tulla kuuluisan vaatemerkin mainoskasvo. Beckettin ja Castlen täytyy lähteä seuraamaan muotiviikkoa löytääkseen murhaajan.
4 (14) Fool Me Once... Huijari Bryan Spicer Alexi Hawley 12. lokakuuta 2009 14. marraskuuta 2010
Castle ja Beckett tutkivat tutkimusmatkalla kuolleen tutkijan murhaa. Tutkimukset johtavat parivaljakon moniin kiintoisiin suuntii, muun muassa CIA:an. Castle miettii josko tappaja huijaa heitä kaikkia.
5 (15) When the Bough Breaks Rakkaudesta John Terlesky René Echevarria 19. lokakuuta 2009 21. marraskuuta 2010
Tunnistamaton nainen löydetään kuolleena viemärikaivosta. Samaan aikaan Castle saa työtarjouksen, kirjoittaakseen kirjan brittimiehestä jota hän ihailee.
6 (16) Vampire Weekend Vampyyriviikonloppu Karen Gaviola Terri Miller 26. lokakuuta 2009 28. marraskuuta 2010
Vampyyriksi pukeutunut lapsi löydetään hautausmaan sydämestä mukanaan puuseiväs. Castle ja Beckett sukeltavat vampyyrien ja ihmissusien maailmaan löytääkseen murhaajan.
7 (17) Famous Last Words Viimeiset sanat Rob Bowman Jose Molina 2. marraskuuta 2009 5. joulukuuta 2010
Castle ja Beckett tutkivat nousevan rock-tähden murhaa, jonka ruumis löydettiin tähden viimeisimmän musiikkivideon otoksen tavoin aseteltuna.
8 (18) Kill the Messenger Paremmissakin perheissä Jonathan Frakes Terence Paul Winter 9. marraskuuta 2009 12. joulukuuta 2010
Kun postinjakajan yli ajetaan tämän hallussa olleen paketin vuoksi -- jonka sisältö saattaisi vapauttaa monia vuosia vankilassa viettäneen miehen -- tutkimukset saavat oudon känteen kun selviää, että mies joutui vankilaan kapteeni Montgomeryn johtaneen tutkimuksen vuoksi.
9 (19) Love Me Dead Rakasta minut hengiltä Bryan Spicer Alexi Hawley 16. marraskuuta 2009 19. joulukuuta 2010
Castle ja Beckett iskevät ex-huijareiden ja seuralaisten maailmaan. Samaan aikaan Alexis keskustelee yksityisesti Beckettin kanssa asiasta jonka hän on piilottanut isältään.
10 (20) One Man's Treasure Toisen aarre Helen Shaver Elizabeth Davis 23. marraskuuta 2009 26. joulukuuta 2010
Kuollut mies löydetään tungettuna roskakuiluun, ja Castlen ja Beckettin kädet ovat täynnä ruumista tulleiden kahden naisen kanssa - miehen vaimon ja miehen morsiamen, joka ei ole välttämättä kaikkea mitä väittää. Samaan aikaan Alexis suostuu vapaaehtoiseksi NYPD:in tehtävään jäljittämään selviämättömän tapauksen perheen jäsenen palauttaakseen uhrin valokuvakokoelman.
11 (21) The Fifth Bullet Viides luoti John Terlesky David Grace 7. joulukuuta 2009 2. tammikuuta 2011
Tiimi kutsutaan tositoimiin kun taiteen myyjä ammutaan omassa galleriassaan ja yksi luodeista on kadoksissa. Ryan ottaa huomaansa miehen jolla on muistinmenetys ja joka saattaa liittyä tapaukseen. Asiat käyvät monimutkaisiksi kun selviää, että uhri oli sekaantunut, yhdessä arabialaisen diplomaatin kanssa, kansainväliseen taiteen väärennys rinkiin joka ei ollut välttämättä sitä miltä näytti.
12 (22) A Rose for Everafter Kunnes kuolema erottaa Bryan Spicer Alexi Hawley (tarina), Terri Miller & Terence Paul Winter (tv) 11. tammikuuta 2010 9. tammikuuta 2011
Castle tapaa entisen tyttöystävänsä (Alyssa Milano) tämän hääpäivänä, jolloin yksi morsiusneidoista löydetään murhattuna. Beckett huomaa parin välisen selvän yhteyden ja tulee hieman mustasukkaiseksi.
13 (23) Sucker Punch Yllätysisku Tom Wright Will Beal 18. tammikuuta 2010 16. tammikuuta 2011
Castle ja Beckett tutkivat irlantilaisen gangsterin murhaa jolloin Beckett huomaa tapauksen osuvan lähelle itseään.
14 (24) The Third Man Kolmas mies Rosemary Rodriguez Terence Paul Winter 25. tammikuuta 2010 23. tammikuuta 2011
Tiimin tutkiessa selvän sarjauudisasukkaan murhaa, Castle yrittää erkaannuttaa itsensä uutisartikkelista joka viittaa hänen ja Beckettin romanttiseen suhteeseen.
15 (25) Suicide Squeeze Raakaa peliä David Barret Jose Molina 8. helmikuuta 2010 30. tammikuuta 2011
Rakastettu entinen baseball-pelaaja löytyy murhattuna kuubalaiselle yhteisölle rakentamastaan puistosta. Samaan aikaan Castlen perhehistoriasta paljastuu lisää ja syy siihen miksei hän tiedä isäänsä selviää.
16 (26) The Mistress Always Spanks Twice Valtiatarten valtakunta Tom Wright Kate Sargeant 8. maaliskuuta 2010 6. helmikuuta 2011
Karamellikastikkeella peitetty nainen löydetään kuolleena roikkumasta puistosta ja löytääkseen tappajan, Castlen ja Beckettin täytyy astua BDSM:n maailmaan, josta Beckett näyttää tietävän enemmän kuin pitäisi.
17 (27) Tick, Tick, Tick... Kello käy Bryan Spicer Moira Kirkland 22. maaliskuuta 2010 13. helmikuuta 2011
(Osa 1) Beckett ja Castle yhdistävät voimansa agentti Jordan Shawn (Dana Delany) kanssa jahdatessaan sarjamurhaajaa, joka pyhittää murhansa Beckettille. Castle löytää itsensä FBI:n kuulusteltavana samaan aikaan kun Beckettin aluetta uhkaa Shawn aggressiivinen lähestysmistapa. Pian kolmikko tunnistaa ja saa tappajan kiinni, vai saavatko he? Kun pommi räjähtää Beckettin asunnossa, ilmenee ettei tappajaa olekaan vielä saatu kiinni.
18 (28) Boom! Loppunäytös John Terlesky Elizabeth Davis 29. maaliskuuta 2010 20. helmikuuta 2011
(Osa 2) Beckett jää kodittomaksi asuntonsa räjähdettyä. Hän ja Castle haluavat löytää tappajan ja kun agentti Shaw kidnapataan, Beckettin vaistot ja Castlen kirjoittajan intuiitio pelastavat päivän ja nappaavat tappajan.
19 (29) Wrapped Up in Death Muumion kirous Bill Roe Alexi Hawley 5. huhtikuuta 2010 27. helmikuuta 2011
Castle ja Beckett tutkivat luonnonhistorian museon apulaiskuraattori, Will Medinan murhaa. Museon henkilöstä uskoo Medinan kuoleman liittyvät muinaisten Maya-hautakivien kiroukseen.
20 (30) The Late Shaft Paljon puhetta Bryan Spicer David Grae 12. huhtikuuta 2010 6. maaliskuuta 2011
Kun talkshow-isäntä (Tom Bergeron) ilmaisee Castlelle luulon omasta murhastaan, Castlen täytyy tehdä oikeutta murhatutkimuksille, kun merkkejä moukanpelistä ilmestyy.
21 (31) Den of Thieves Kuin varkain John Terlesky Will Beal 19. huhtikuuta 2010 14. maaliskuuta 2011
Varkaan murhaepäillyllä on yhteys Espositoon ja Castlen täytyy katsella kuinka Beckett ja etsivä Tom Demming (Michael Trucco), joka tutkii ryöstöä, tulevat hyvin toimeen.
22 (32) Food to Die For Keittiömestarin erikoinen Ron Underwood Terri Miller 3. toukokuuta 2010 20. maaliskuuta 2011
Castle ja Beckett tutkivat vastikään tositv-kokkisarjan voittaneen kokin kuolemaa. Beckettin suhteen Demmingiin kehuttyessä, Castle panostaa Madison Quelleriin, Beckettin vanhaan luokkatoveriin.
23 (33) Overkill Kauneuden tähden John Terlesky René Echevarria 10. toukokuuta 2010 27. maaliskuuta 2011
Beckett pyytää Demmingin auttamaan itseään ja Castle murha/ryöstö-tapauksessa, jolloin mieskaksikko alkaa taistella yrittäessään tehdä vaikutuksen Beckettiin todistamalla oman teoriansa olevan oikeassa. Tapauksen edistyessä, Castlelle selviää, että Beckettin suhde Demmingiin syvenee.
24 (34) A Deadly Game Ken leikkiin ryhtyy Rob Bowman Andrew Marlowe 17. toukokuuta 2010 3. huhtikuuta 2011
Vakoojapeliin osaa ottaneen miehen kuolema johtaa Castlen ja Beckettin ihmettelemään missä itse peli loppuu ja oikea elämä alkaa. Castle ja Beckett kamppailevat toisiina kohtaan tuntemiensa tunteiden kanssa, vaikka Beckett seurusteleekin Demmingin kanssa. Saatuaan neuvoja perheiltään ja ystäviltään, molemmat tulevat erilaisiin päätöksiin jotka voivat johtaa ystävyyden tuhoutumiseen.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Castlen kolmas tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 20. syyskuuta 2010.

# Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t Alkuperäinen
esityspäivämäärä
Esityspäivä Suomessa
1 A Deadly Affair ei ilmoitettu Rob Bowman Andrew W. Marlowe 20. syyskuuta 2010 ei ilmoitettu
2 He's Dead, She's Dead ei ilmoitettu John Terlesky Moira Kirland 27. syyskuuta 2010 ei ilmoitettu
3 Under the Gun ei ilmoitettu Bryan Spicer Alexi Hawley 4. lokakuuta 2010 ei ilmoitettu
4 Punked ei ilmoitettu Rob Bowman David Grae 11. lokakuuta 2010 ei ilmoitettu
5 Anatomy of a Murder ei ilmoitettu John Terlesky Terence Paul Winter 18. lokakuuta 2010 ei ilmoitettu
6 3XK ei ilmoitettu Bill Roe David Amann 25. lokakuuta 2010 ei ilmoitettu
7 Almost Famous ei ilmoitettu Félix Alcalá Elizabeth Davis 1. marraskuuta 2010 ei ilmoitettu
8 Murder Most Fowl ei ilmoitettu Bryan Spicer Matt Pyken 8. marraskuuta 2010 ei ilmoitettu
9 Close Encounters of the Murderous Kind ei ilmoitettu Bethany Rooney Shalisha Francis 15. marraskuuta 2010 ei ilmoitettu
10 Last Call ei ilmoitettu Bryan Spicer Scott Williams 6. joulukuuta 2010 ei ilmoitettu
11 Nikki Heat ei ilmoitettu Jeff Bleckner David Grae 3. tammikuuta 2011 ei ilmoitettu
12 Poof! You're Dead ei ilmoitettu Millicent Shelton Terri Miller 10. tammikuuta 2011 ei ilmoitettu
13 Knockdown ei ilmoitettu Tom Wright Will Beall 24. tammikuuta 2011 ei ilmoitettu
14 Lucky Stiff ei ilmoitettu Emile Levisetti Alexi Hawley 7. helmikuuta 2011 ei ilmoitettu
15 The Final Nail ei ilmoitettu John Terlesky Moira Kirland 14. helmikuuta 2011 ei ilmoitettu
16 Setup ei ilmoitettu Rob Bowman David Amann 21. helmikuuta 2011 ei ilmoitettu
17 Countdown ei ilmoitettu Bill Roe Andrew W. Marlowe 28. helmikuuta 2011 ei ilmoitettu
18 One Life to Lose ei ilmoitettu David M. Barrett Elizabeth Davis 21. maaliskuuta 2011 ei ilmoitettu
19 Law & Murder ei ilmoitettu Jeff Bleckner Terence Paul Winter 28. maaliskuuta 2011 ei ilmoitettu
20 Slice of Death ei ilmoitettu Steve Boyum Scott Williams 4. huhtikuuta 2011 ei ilmoitettu
21 The Dead Pool ei ilmoitettu Paul Holahan Matt Pyken 11. huhtikuuta 2011 ei ilmoitettu
22 To Love and Die in L.A. ei ilmoitettu John Terlesky Alexi Hawley 2. toukokuuta 2011 ei ilmoitettu
23 Pretty Dead ei ilmoitettu Jeff Bleckner Terri Miller 9. toukokuuta 2011 ei ilmoitettu
24 Knockout ei ilmoitettu Rob Bowman Will Beall 16. toukokuuta 2011 ei ilmoitettu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Castle: The Complete First Season Viitattu 18.5.2010.
  2. Castle - Die komplette erste Staffel (3 Discs) Viitattu 18.5.2010. (saksaksi)
  3. Castle - The Complete 1st Season (3 Disc Set) Viitattu 18.52010.
  4. Gorman, Bill: ABC vahvistaa Castleen 2 lisäjaksoa, yhteensä kaudelle 24 28.1.2010. Viitattu 18.5. 2010.
  5. ABC Medianet: ABC Fall Premiere Release 8. heinäkuuta 2010. Viitattu 10. elokuuta 2010.