Luettelo Pokémon-lajeista (401–420)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 649 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Kricketot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 401 Tyyppi: hyönteis Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kricketune

Kricketot on neljännen sukupolven hyönteistyypin Pokémon.

Kricketune[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 402 Tyyppi: hyönteis Edellinen muoto: Kricketot Seuraava muoto: Ei ole

Kricketune on neljännen sukupolven hyönteistyypin Pokémon.

Shinx[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 403 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Luxio

Shinx on neljännen sukupolven sähkötyypin Pokémon.

Luxio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 404 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Shinx Seuraava muoto: Luxray

Luxio on pokémon joka muistuttaa leijonaa se on kehittynyt muoto Shinxistä tasolla 15. Se on tyypiltään sähkö. Luxio taas kehittyy Luxrayksi tasolla 30. Luxiolla on häntä jonka päässä on tähti. Luxiolla on pieni punainen nenä.

Luxray[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 405 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Luxio Seuraava muoto: Ei ole

Luxray on neljännen sukupolven sähkötyypin Pokémon.

Budew[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 406 Tyyppi: ruoho/ myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Roselia

Budew on ruoho-/myrkkytyypin nuppupokemon. Peleissä tapa kehittää se Roseliaksi on kesyttäminen. Budew on väriltään vihreä.

Budew on pieni Pokemon jonka päällä kasvaa nuppu. Se on 20 cm pitkä ja 1,2 kg painava.

Roserade[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 407 Tyyppi: ruoho/ myrkky Edellinen muoto: Roselia Seuraava muoto: Ei ole

Roserade on neljännen sukupolven ruoho-/myrkkytyypin Pokémon.

Cranidos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 408 Tyyppi: kivi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Rampardos

Cranidos on neljännen sukupolven kivityypin Pokémon.

Rampardos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 409 Tyyppi: kivi Edellinen muoto: Cranidos Seuraava muoto: Ei ole

Rampardos on neljännen sukupolven kivityypin Pokémon.

Shieldon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 410 Tyyppi: kivi/ teräs Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Bastiodon

Shieldon on neljännen sukupolven kivi-/terästyypin Pokémon.

Bastiodon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 411 Tyyppi: kivi/ teräs Edellinen muoto: Shieldon Seuraava muoto: Ei ole

Bastiodon on neljännen sukupolven kivi-/terästyypin Pokémon.

Burmy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 412 Tyyppi: hyönteis Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Wormadam/Mothim

Burmy on neljännen sukupolven hyönteistyypin Pokémon.

Wormadam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 413 Tyyppi: hyönteis/ ruoho tai maa tai teräs Edellinen muoto: Burmy Seuraava muoto: Ei ole

Wormadam on bug-steel-ground- ja ruohotyyppien pokemon. Sen pienin muoto on Burmy, joita on kolme erilaista. Myös Wormadameja on kolme erilaista: trash cloak, sandy cloak ja plant cloak. Jos Burmy on naaras, se kehittyy Wormadamiksi, jos taas koiras, se kehittyy Mothimiksi, jolla ei ole cloakeja.

Mothim[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 414 Tyyppi: hyönteis/ lento Edellinen muoto: Burmy Seuraava muoto: Ei ole

Mothim on neljännen sukupolven hyönteis-/lentotyypin Pokémon.

Combee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 415 Tyyppi: hyönteis/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Vespiquen

Combee on pokemon ja lajiltaan Pikkumehiläis pokemon. Se on hyönteis/ lento-tyypin pokemon.

Neljännessä sukupolvessa ilmestynyt hyönteistyypin Pokemon. Voi saada pistämällä hunajaa hunajapuuhun. Naaras Combeet ovat harvinaisempia, kuin Urokset. Naaraita kannattaa kuitenkin etsiä sillä niistä kehittyy harvinainen Vespiquen.

Vespiquen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 416 Tyyppi: hyönteis/ lento Edellinen muoto: Combee Seuraava muoto: Ei ole

Vespiquen on neljännen sukupolven hyönteis-/lentotyypin Pokémon.

Pachirisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 417 Tyyppi: sähkö Ei kehity

Pachirisu (パチリス, pokédex-numero 417) on sähkötyypin pokémon. Se kykenee antamaan vastustajilleen sähköiskuja keräämällä sähköä poskiinsa ja vapauttamalla sen. Pachirisu on 40 cm korkea ja painaa noin 3,9 kg. Nukkuessaan se käärii paksun häntänsä päänsä alle tyynyksi. Sen nimi tulee ainakin erään tanssin (Pachangan) nimestä, sillä se on kova "veivaamaan", mutta loppuosa on arvoitus.

  • Nimi: Pachirisu ( パチリス )
  • Tyyppi: Electric (sähkö)
  • Sukupuoli: Kumpi vaan
  • Kyky: Run Away (pääsee pakoon villiltä pokémonilta aina) tai Pick Up (kerää esineitä satunnaisesti.) myös dream worldista volt absorb(kun sitä iskee sähköhyökkäys,se saa HP:ta.).
  • Kehitys: Pachirisu ei kehity.

Kyvyt:

  • HP:50
  • Hyökkäys:45
  • Puolustus:70
  • Spesiaalihyökkäys:45
  • Spesiaalipuolustus:90
  • Nopeus:95

Pokémon Pearl -Versiossa:

  • Mistä löytyy: Valley Windworksin läheltä.
  • Mikä taso löytyessä: 6-9 Lv.
  • Harvinaisuus: Tavallinen

Pachirisu Pokémon Mystery Dungeon 2 -peleissä:

  • Löytyy: Steam Cave 2F-8F

Buizel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 418 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Floatzel

Buizel on vesi-tyypin Pokémon. Buizelin voi tavata Pokémon Diamond ja Pearl -peleissä. Buizel muistuttaa kärppää ja merisaukkoa. Sillä on kaulassa keltainen rengas, jonka avulla Buizel pystyy kellumaan veden päällä ja sillä on käsissä Siniset räpylät jotka helppottavat sen uimista. Buizelit painavat keskimäärin 29,5 kg ja ovat 0,7 m pitkiä.

Tv-sarjassa Buizel eli järvellä, jolla se harjoitteli liikkeitään. Mutta kun se rupesi varastamaan vapoja, Ash päätti puuttua asiaan. Ash ja Dawn yrittivät napata sen, ja Dawn sai kuin saikin Buizelin. Myöhemmin jaksossa "Vaihtelu virkistää" Buizel päätyi kuitenkin Ashin omistukseen, kun Ash ja Dawn vaihtoivat keskenään Dawnin Buizelin ja Ashin Aipomiin Buizel (nykyään Ashin) on yleensä joka välillä on suutuneena tai taistelussa vihaisen tyylinä.

Floatzel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 419 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Buizel Seuraava muoto: Ei ole

Floatzel on pokemon, jonka tyyppi on vesi. Se on Merilumikko pokemon. Sen edellinen muoto on Buizel joka on myös Merilumikkopokemon. Vesi tyypit ovat vahvoja tuli tyypin pokemoneille. Floatzel pokemonin voit nähdä Pokemon Diamond tai Pearl peleissä. Sen pokedex numero on 419. Floatzel pokemoneja löytyy Pokemon diamond tai pearl peleissä meren läheltä ruohikosta Pastoria cityn vieressä. Floatzel kehittyy Buizelista Pokemon diamond tai pearl peleissä kun sen level on 26.

Cherubi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 420 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Cherrim

Cherubi on neljännen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]