Luettelo Oktantin tähdistön tähdistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Oktantin tähdistön tähdistä:

Nimi Designaatio Paikka Magnitudi Etäisyys valovuotta (vv.) Spektriluokka Huomioita
B F HD HIP RA Dekl. vis. abs.
ν Oct ν 205478 107089 21h 41m 28.47s −77° 23′ 22.1″ 3.73 2.10 69 K0III
β Oct β 214846 112405 22h 46m 03.72s −81° 22′ 53.8″ 4.13 0.96 140 A9IV/V
δ Oct δ 124882 70638 14h 26m 55.74s −83° 40′ 04.3″ 4.31 −0.35 279 K2III
θ Oct θ 224889 122 00h 01m 35.85s −77° 03′ 55.1″ 4.78 0.63 221 K2III
ε Oct ε 210967 110256 22h 20m 01.48s −80° 26′ 22.7″ 5.09 0.51 268 M6III
γ1 Oct γ1 223647 117689 23h 52m 06.69s −82° 01′ 07.6″ 5.10 0.53 267 G7III
α Oct α 199532 104043 21h 04m 43.03s −77° 01′ 22.3″ 5.13 1.85 148 F4III
λ Oct λ 206240 107843 21h 50m 54.25s −82° 43′ 07.8″ 5.27 −0.36 435 G8/K0III+..
γ3 Oct γ3 636 814 00h 10m 02.27s −82° 13′ 26.4″ 5.29 0.93 242 K1/K2III
χ Oct χ 164461 92824 18h 54m 47.65s −87° 36′ 19.9″ 5.29 0.87 250 K3III
ξ Oct ξ 215573 112781 22h 50m 22.75s −80° 07′ 25.7″ 5.32 −0.35 444 B6IV
ζ Oct ζ 79837 43908 08h 56m 41.88s −85° 39′ 47.6″ 5.43 2.01 157 F0III
ι Oct ι 111482 63031 12h 54m 58.35s −85° 07′ 24.3″ 5.45 0.17 371 K0III
σ Oct σ 177482 104382 21h 08m 46.01s −88° 57′ 23.4″ 5.45 0.86 270 F0III Polaris Australis
φ Oct φ 167468 90133 18h 23m 36.44s −75° 02′ 39.6″ 5.47 1.57 197 A0V
ψ Oct ψ 210853 110078 22h 17m 50.70s −77° 30′ 41.7″ 5.49 2.56 125 F3III
τ Oct τ 219765 115836 23h 28m 03.57s −87° 28′ 56.1″ 5.50 −0.52 522 K2III
κ Oct κ 117374 66753 13h 40m 56.18s −85° 47′ 09.6″ 5.56 1.08 256 A2m...
ρ Oct ρ 137333 76996 15h 43m 16.10s −84° 27′ 55.8″ 5.57 1.45 217 A2V
π1 Oct π1 130650 73540 15h 01m 50.70s −83° 13′ 40.0″ 5.65 0.27 389 G8/K0III
π2 Oct π2 131246 73771 15h 04m 46.96s −83° 02′ 17.8″ 5.65 −2.98 1734 G8Ib
11025 7568 01h 37m 27.78s −84° 46′ 10.7″ 5.66 0.42 365 K0III
γ2 Oct γ2 224362 118114 23h 57m 32.99s −82° 10′ 11.1″ 5.72 0.80 314 K0III
222806 117125 23h 44m 40.68s −78° 47′ 29.2″ 5.74 −0.47 569 K1III
193721 101427 20h 33m 17.61s −80° 57′ 53.4″ 5.76 −0.28 527 G6/G8II
υ Oct υ 211539 111196 22h 31m 37.83s −85° 58′ 02.6″ 5.76 0.73 330 K0III
1032 1074 00h 13m 19.55s −84° 59′ 38.5″ 5.78 −1.21 815 M0/M1III
221420 116250 23h 33m 19.55s −77° 23′ 07.2″ 5.82 3.31 104 G2V
10800 7601 01h 37m 54.98s −82° 58′ 31.0″ 5.88 3.71 88 G2V
ω Oct ω 131596 74296 15h 11m 08.79s −84° 47′ 16.2″ 5.88 0.93 318 B9.5V
194612 101843 20h 38m 18.60s −81° 17′ 20.3″ 5.89 −0.56 635 K5III
208741 108849 22h 03m 03.74s −76° 07′ 05.8″ 5.94 1.99 201 F3III
167714 90606 18h 29m 20.02s −80° 13′ 57.2″ 5.95 0.81 348 K2III
μ1 Oct μ1 196051 102162 20h 42m 02.52s −76° 10′ 50.0″ 5.99 0.92 337 F4III-IV
222060 116653 23h 38m 23.69s −76° 52′ 10.2″ 5.99 −0.42 625 K0II/III
104555 58697 12h 02m 20.68s −85° 37′ 54.3″ 6.05 0.99 335 K3III
148542 83255 17h 00m 58.44s −86° 21′ 51.5″ 6.05 −0.27 598 A2V
218108 114258 23h 08m 23.54s −79° 28′ 50.2″ 6.11 1.75 243 A7Vn
212168 110712 22h 25m 51.03s −75° 00′ 56.6″ 6.12 4.31 75 G3IV
210056 109584 22h 11m 55.13s −76° 06′ 57.3″ 6.13 1.30 302 K0III
191220 100697 20h 24m 54.80s −83° 18′ 38.3″ 6.15 1.71 252 A2/A3m...
213402 111504 22h 35m 26.36s −78° 46′ 17.6″ 6.15 −1.47 1090 K1III
204904 106881 21h 38m 56.15s −79° 26′ 33.1″ 6.17 2.28 196 F4IV
η Oct η 96124 53702 10h 59m 14.16s −84° 35′ 37.9″ 6.19 1.00 356 A1V
169904 91723 18h 42m 14.36s −81° 48′ 29.1″ 6.27 0.12 553 B8V
107739 60638 12h 25m 38.28s −86° 09′ 02.1″ 6.32 −0.53 765 K0III
219572 115129 23h 19m 08.55s −79° 28′ 20.8″ 6.34 0.46 489 K0III
172226 93117 18h 58m 10.03s −83° 25′ 19.8″ 6.35 0.18 558 B9/B9.5V
203532 106474 21h 33m 54.47s −82° 40′ 59.1″ 6.35 −0.63 813 B3IV
171990 92233 18h 47m 49.20s −77° 52′ 07.0″ 6.39 3.22 141 G2V
186154 98086 19h 56m 01.62s −81° 20′ 59.4″ 6.39 −0.25 694 K3/K4III
208500 108759 22h 01m 52.65s −77° 39′ 45.1″ 6.39 1.49 311 A5IV/V
25887 17328 03h 42m 32.69s −85° 15′ 43.3″ 6.40 0.56 481 B9V
202418 106320 21h 32m 02.86s −84° 48′ 36.0″ 6.42 −0.13 667 K3III
218559 114550 23h 12m 12.43s −80° 54′ 45.6″ 6.43 0.17 582 K4III
159517 88274 18h 01m 34.21s −85° 12′ 52.1″ 6.45 2.32 219 F4V
58805 32500 06h 46m 58.52s −87° 01′ 29.9″ 6.46 3.50 128 F3V
203955 106424 21h 33m 21.07s −80° 02′ 21.5″ 6.47 1.25 360 A0V
129723 75736 15h 28m 20.68s −88° 07′ 58.1″ 6.49 2.45 210 Am
165338 90509 18h 28m 06.35s −84° 23′ 14.0″ 6.49 0.18 596 B8/B9V
μ2 Oct μ2 196067 102125 20h 41m 43.74s −75° 21′ 01.5″ 6.51 3.31 142 G1V
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of stars in Octans