Luettelo Etelän vesikäärmeen tähdistön tähdistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Etelän vesikäärmeen tähdistön tähdistä:

Nimi Designaatio Paikka Magnitudi Etäisyys valovuotta (vv.) Spektriluokka Huomioita
B F HD HIP RA Dekl. vis. abs.
β Hyi β 2151 2021 00h 25m 39.20s −77° 15′ 18.1″ 2.82 3.45 24 G2IV lähitähti
α Hyi α 12311 9236 01h 58m 45.87s −61° 34′ 11.7″ 2.86 1.16 71 F0V tähdistön päätähti
γ Hyi γ 24512 17678 03h 47m 14.23s −74° 14′ 21.3″ 3.26 −0.83 214 M2III
δ Hyi δ 15008 11001 02h 21m 45.02s −68° 39′ 33.9″ 4.08 0.99 135 A3V
ε Hyi ε 16978 12394 02h 39m 35.22s −68° 16′ 01.0″ 4.12 0.76 153 B9III
η2 Hyi η2 11977 8928 01h 54m 56.01s −67° 38′ 50.9″ 4.68 0.57 217 G5III jolla on eksoplaneetta
ν Hyi ν 18293 13244 02h 50m 28.54s −75° 04′ 00.8″ 4.76 −0.26 329 K3III
ζ Hyi ζ 17566 12876 02h 45m 32.53s −67° 37′ 00.2″ 4.83 0.05 295 A2IV/V
λ Hyi λ 4815 3781 00h 48m 35.12s −74° 55′ 24.1″ 5.09 1.10 205 K5III
μ Hyi μ 16522 11757 02h 31m 40.12s −79° 06′ 33.3″ 5.27 0.51 292 G4III
θ Hyi θ 19400 14131 03h 02m 15.40s −71° 54′ 09.0″ 5.51 −0.52 525 B8III/IV
ι Hyi ι 21024 15201 03h 15m 57.36s −77° 23′ 19.0″ 5.51 3.17 96 F4III
π1 Hyi π1 14141 10418 02h 14m 14.50s −67° 50′ 29.6″ 5.57 −1.21 739 M1III
π2 Hyi π2 14287 10513 02h 15m 28.56s −67° 44′ 46.8″ 5.67 −0.11 468 K2III
20313 14521 03h 07m 31.90s −78° 59′ 21.9″ 5.67 1.26 248 F2II-III
10615 7921 01h 41m 47.95s −60° 47′ 21.3″ 5.70 0.42 371 K2/K3III
8810 6631 01h 25m 05.28s −64° 22′ 10.0″ 5.92 −1.53 1009 M0III
1801 1706 00h 21m 28.74s −77° 25′ 36.7″ 5.96 −0.69 697 K3III
21722 15968 03h 25m 36.25s −69° 20′ 11.7″ 5.96 2.99 128 F3V
κ Hyi κ 15248 11095 02h 22m 52.47s −73° 38′ 45.0″ 5.99 1.05 318 K0III
9896 7387 01h 35m 14.71s −58° 08′ 21.8″ 6.03 3.00 132 F2V
τ2 Hyi τ2 11604 8366 01h 47m 46.69s −80° 10′ 34.2″ 6.05 2.09 202 F0III
11995 8983 01h 55m 46.47s −60° 51′ 40.1″ 6.07 2.73 152 F0IV/V
12477 9318 01h 59m 41.08s −66° 03′ 59.7″ 6.09 0.50 428 K2III
10042 7271 01h 33m 39.26s −78° 30′ 16.1″ 6.11 0.46 441 G3IV
19940 14547 03h 07m 49.00s −69° 15′ 53.8″ 6.12 1.30 300 K1III
21563 15840 03h 24m 02.28s −69° 37′ 28.7″ 6.14 −0.17 595 A4:V+...
σ Hyi σ 12363 8991 01h 55m 50.25s −78° 20′ 55.2″ 6.15 3.07 135 F5/F6IV/V
10052 7506 01h 36m 44.77s −58° 16′ 15.5″ 6.18 −0.78 805 M3III
24188 17543 03h 45m 23.70s −71° 39′ 29.7″ 6.26 0.50 463 B8V
τ1 Hyi τ1 10859 7879 01h 41m 21.29s −79° 08′ 53.7″ 6.33 0.91 395 G6/G8III
12270 9149 01h 57m 53.37s −65° 25′ 28.9″ 6.36 0.28 535 G8II/III
11944 8957 01h 55m 19.69s −60° 18′ 44.6″ 6.43 2.73 179 F2V
1221 1268 00h 15m 54.94s −75° 54′ 41.8″ 6.49 −0.18 704 G8/K0III
η1 Hyi η1 11733 8751 01h 52m 34.74s −67° 56′ 40.2″ 6.77 −0.03 748 B9V
GJ 3021 1237 1292 6.59 eksoplaneetta
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of stars in Hydrus