Luettelo Etelän kalan tähdistön tähdistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Etelän kalan tähdistön tähdistä:

Nimi Designaatio Paikka Magnitudi Etäisyys valovuotta (vv.) Spektriluokka Huomioita
B F HD HIP RA Dekl. vis. abs.
Fomalhaut α 24 216956 113368 22h 57m 38.83s −29° 37′ 18.6″ 1.17 1.74 25 A3V Fom al-Haut, (Os) Piscis Meridiana, Os Piscis Meridionalis, Os Piscis Notii, Difda al Auwel; 18:s kirkkain tähti; lähitähti jolla ympärillään pölykiekko
ε PsA ε 18 214748 111954 22h 40m 39.33s −27° 02′ 37.0″ 4.18 −2.61 744 B8V
δ PsA δ 23 216763 113246 22h 55m 56.89s −32° 32′ 22.9″ 4.20 0.61 170 G8III
β PsA β 17 213398 111188 22h 31m 30.29s −32° 20′ 45.7″ 4.29 1.00 148 A1V
ι PsA ι 9 206742 107380 21h 44m 56.79s −33° 01′ 32.0″ 4.35 0.36 205 B9.5V
γ PsA γ 22 216336 112948 22h 52m 31.56s −32° 52′ 31.6″ 4.46 0.29 222 A0III
μ PsA μ 14 210049 109285 22h 08m 22.95s −32° 59′ 18.2″ 4.50 1.49 130 A2V
τ PsA τ 15 210302 109422 22h 10m 08.48s −32° 32′ 54.4″ 4.94 3.58 61 F6V
υ PsA υ 210066 109289 22h 08m 25.93s −34° 02′ 37.4″ 4.99 −1.06 528 K4III
θ PsA θ 10 207155 107608 21h 47m 44.17s −30° 53′ 53.9″ 5.02 −0.06 339 A1V
π PsA π 217792 113860 23h 03m 29.76s −34° 44′ 58.6″ 5.12 2.84 93 A9V
210271 109404 22h 09m 55.71s −34° 00′ 54.1″ 5.37 1.30 212 A5IV
η PsA η 12 209014 108661 22h 00m 50.22s −28° 27′ 13.5″ 5.43 −2.03 1012 B8/B9V+...
λ PsA λ 16 210934 109789 22h 14m 18.74s −27° 46′ 00.9″ 5.45 −0.51 508 B7V
217236 113532 22h 59m 35.76s −29° 27′ 44.4″ 5.51 0.26 366 F0V
217484 113669 23h 01m 19.35s −28° 51′ 14.1″ 5.55 −0.72 584 K3III
210848 109737 22h 13m 44.39s −25° 10′ 51.3″ 5.58 1.43 221 F7II
214484 111809 22h 38m 51.46s −33° 04′ 53.0″ 5.66 0.04 435 A0V
217303 113562 23h 00m 05.77s −25° 09′ 50.4″ 5.66 −1.02 706 K0IICNIII
8 PsA 8 205471 106654 21h 36m 10.90s −26° 10′ 17.2″ 5.73 2.07 176 A7/A8IV
214122 111600 22h 36m 35.47s −31° 39′ 49.3″ 5.82 0.92 312 K2III
214690 111934 22h 40m 22.38s −30° 39′ 30.1″ 5.88 −0.59 642 K2/K3III
213135 111045 22h 29m 45.94s −27° 06′ 26.0″ 5.95 2.83 137 F0V
6 PsA 6 204854 106340 21h 32m 14.58s −33° 56′ 40.6″ 5.97 0.46 412 A2V
209522 108975 22h 04m 36.76s −26° 49′ 20.4″ 5.97 −1.73 1128 B3V (+B)
21 PsA 21 216210 112862 22h 51m 20.94s −29° 32′ 10.6″ 5.99 0.71 370 G8/K0III
216761 113234 22h 55m 51.54s −31° 37′ 59.5″ 6.09 −1.23 948 K3III
7 PsA 7 205529 106703 21h 36m 48.75s −33° 02′ 52.4″ 6.10 1.79 237 A5V
19 PsA 19 214966 112102 22h 42m 22.08s −29° 21′ 39.6″ 6.12 −0.23 607 M3III
211291 109990 22h 16m 37.44s −25° 53′ 53.3″ 6.14 −0.07 568 K1II/III
217096 113447 22h 58m 35.01s −35° 31′ 22.6″ 6.15 1.70 253 F7V
210739 109667 22h 12m 57.50s −26° 19′ 39.8″ 6.19 2.37 189 A3V
205872 106907 21h 39m 06.07s −33° 40′ 43.5″ 6.28 3.01 147 G8IV
215669 112501 22h 47m 19.21s −34° 09′ 42.4″ 6.28 1.32 320 K1III
214599 111879 22h 39m 44.12s −28° 19′ 32.0″ 6.30 0.53 466 K0/K1III
217358 113593 23h 00m 24.58s −25° 37′ 36.3″ 6.30 0.71 428 K1III
215782 112567 22h 47m 56.13s −25° 54′ 42.3″ 6.31 0.31 517 G8III
216042 112746 22h 49m 59.25s −32° 48′ 19.4″ 6.34 2.12 228 F0V
210111 109306 22h 08m 42.63s −33° 07′ 32.7″ 6.37 1.89 257 A2III/IV
208285 108259 21h 55m 55.60s −30° 36′ 21.1″ 6.41 0.90 412 G8III
205265 106564 21h 34m 52.99s −29° 41′ 45.9″ 6.42 −0.22 695 B8IIIw
ζ PsA ζ 213296 111138 22h 30m 53.75s −26° 04′ 24.8″ 6.43 0.99 399 K1III
210300 109412 22h 10m 00.13s −28° 17′ 33.0″ 6.44 1.27 353 A5V
13 PsA 13 209476 108952 22h 04m 23.83s −29° 54′ 59.5″ 6.45 −1.55 1299 K5III
214462 111801 22h 38m 44.70s −28° 44′ 53.5″ 6.46 1.00 403 K1III
TW PsA 216803 113283 22h 56m 23.83s −31° 33′ 54.6″ 6.48 7.07 25 K4Vp BY Dra-muuttuja; lähitähti, voi kiertää Fomalhautia kaukana
5 PsA 5 204394 106067 21h 29m 03.73s −31° 14′ 18.7″ 6.52 1.21 377 A1V
Lacaille 9352 217987 114046 23h 05m 52.04s -35° 51′ 11.1″ 7.34 9.75 11 M0.5V 10:s lähin tähtijärjestelmä
HD 216770 216770 113238 22h 55m 53.70s -26° 39′ 31.6″ 8.10 5.21 124 K1V jolla eksoplaneetta
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of stars in Piscis Austrinus