Keskustelu wikiprojektista:Laatupaja/Eläimet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän sivun sisältö näyttää hyvin paljon samalta kuin Wikipedia:Wikiprojekti Eläimet-sivulla. Ehkä ne voisi yhdistää? --Compance 5. kesäkuuta 2010 kello 21.39 (EEST)[vastaa]

Joo ja ei. Meidän wikiprojektien ongelma tällä hetkellä on vähän, että ne ovat enemmän tai vähemmän hylättyinä ilman mitään todellista toimintaa tai hyödyntämistä. En tarkoita tällä mitään nimenomaista projektia vaan yleisesti; jotain yksittäisiä onnistumisia on toki. Esimerkiksi historiaprojekti on onnistunut hyödyntämään yhteisöllisyyttä artikkelien kirjoittamisessa, mutta enimmäkseen projektit ovat hiipuneet tilaan jossa niiden pääasiallinen toiminta on kivojen käyttäjälaatikkojen copypastettaminen. Projektien aihepiiriin kuuluvia artikkeleita kuitenkin parannetaan lähinnä niistä riippumatta.
Tähän on yksi selkeä syy. Fi.wikipediassa wikiprojektit ovat niin "syrjässä" kaikesta jolloin niihin ei eksy käyttäjiä kuin sattumalta. Koska niillä ei ole käyttäjiä, niin oikeastaan kukaan ei koe mielekkääksi tehdä niissä mitään, esimerkiksi tehdä uusia työkaluja, ohjeita, päivittää tilastoja jne vaan käyttävät aikansa johonkin muuhun jonka kokevat hyödyllisemmäksi. Ja koska niissä projekteissa ei ole mitään hyödyllistä niin ne eivät kiinnostakaan ketään jolloin projekti vain hyytyy.
Noh ajattelin yrittää ratkaista tuota osin sillä, että tehdään jotain hyödyllistä ja helposti ylläpidettävää sisältöä useista eri aihealueista (ei pelkästään eläimistä). Esimerkiksi lista hyvistä artikkeleista joita voi käyttää esimerkkinä kirjoittaessaan artikkelia aiheesta X ja suurin piirtein ranskalaisin viivoin tehty muistilista olennaisista seikoista on tuollaista helposti ylläpidettävää sisältöä.
Hyödyllisyys aspekti saadaan sillä, että juuri nyt lupaava-artikkelit tarvitsevat jonkun verran muistiinpanoja siitä mitä/miten juttuja arvioidaan. Samalla tuossa saadaan ohjeistusta artikkelin kirjoittamista varten jota kirjoittajat voivat käyttää referenssinä. Tällä saadaan näkyvyyttä vakiokäyttäjien parissa.
Ainoa oikeastaan mikä puuttuu on näkyvyys lukijoille ja hieman pidemmällä aikavälillä voitaisiin pohtia josko linkit näihin lisäisi vaikka tynkäbokseihin joka moninkertaistaisi ohjeiden näkyvyyden ja ehkä jopa houkuttelisi uusia kirjoittajia tekemään artikkeleita.
Mikäli jokin meidän wikiprojekteista herää henkiin niin minun puolestani (ja se on jopa todella toivottavaa) saavat adoptoida ohjesivun projektin ylläpidettäväksi ja siirtää sen kyseisen wikiprojektin sivujen alaiseksi, mutta toistaiseksi a.) meillä ei ole valmiita ohjeita eikä b.) aktiivisia wikiprojekteja kuin poikkeustapauksissa joten se on sitten joskus tulevaisuudessa pohdittava aihe. --Zache 7. kesäkuuta 2010 kello 21.57 (EEST)[vastaa]