Keskustelu tiedostosta:Suomi.karttapohja.svg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei, onko tämä karttapohja vielä kauankin työn alla? Tekisin mielelläni tekemistäni png-kartoista svg-versiot, kunhan tämä pohjakartta on saanut lopullisen muotonsa. --Nilakka 9. joulukuuta 2007 kello 20.17 (UTC)

Lisään vielä parannusehdotuksia: Taivassalon, Piikkiön, Askaisten, Naantalin, Savonlinnan, Heinäveden, Savonrannan, Kiteen, Nakkilan rajoissa on hieman viilaamisen varaa, ja Kajaanin ulkoraja on kahtena kappaleena. Löysin epämääräisyyden suurentamalla Opera-selaimella kuvaa todella paljon, mutta Inkscape-taitoni eivät valitettavasti aivan riitä näiden kauneusvirheiden korjaamiseen. --Nilakka 10. joulukuuta 2007 kello 07.49 (UTC)
Äh, eihän tämä varsinaisesti enää ole työn alla, vaan sovimme qWerkin kanssa, että tätä voidaan laittaa jo kunta-artikkeleihin. Poistan tuon kommentin ja katselen nuo kuntarajat illemmalla läpi. Teen samalla muutoksen, jota olen miettinyt jo pitkään – teen kartasta kerman värisen, niin erottuu paremmin taustasta. --Care 10. joulukuuta 2007 kello 08.14 (UTC)

No niin, kommentteja kaivataan varsinkin värityksestä. Korjailin noita viivaongelmia niin paljon kuin jaksoin etsiä sekä yhdistin Vuolijoen ja Kajaanin rajat nyt toisiinsa. Mynämäen ja Mietoisen kuntaliitos oli jäänyt huomioimatta, mutta muita varsinaisia rajamuutoksia en ole tehnyt. Minulle jäi hieman epäselväksi, tarkoititko Turun saariston osalta viivojen kulkemisia eri kohdista, vai oliko rannikon muoto väärä. --Care 10. joulukuuta 2007 kello 16.38 (UTC)

Tarkoitin, että päällekäisiksi tarkoitetut viivat eivät olleet päällekäin. Jokaisella luetellulla kunnalla oli tällainen ongelma jossakin kohtaa kunnanrajaa. --Nilakka 10. joulukuuta 2007 kello 19.23 (UTC)
Ahaa, noiden ongelmien pitäisi olla nyt korjattuna. Jos sieltä vielä jotain löytyy, niin heitä viestillä. Löysin nimittäin Snap to object –asetuksen softasta vasta tuon kartan teon jälkeen, joten alunperin piirsin kuntien rajat copy-pastena aina rajanaapurista. Siksi noita kohdistusvirheitä jonkin verran esiintyy. --Care 10. joulukuuta 2007 kello 19.54 (UTC)

Kuntien nimet[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Nykyisellään kartassa kuntien ja muiden objektien nimenä/id:nä on mitäänsanomattomia ilmeisesti automaattisesti generoituja numerosarjoja (esimerkiksi _123533688 Helsingillä). Voisiko kuntia kuvaavien objektien id:ksi (tai nimeksi tai joksikin muuksi parametriksi) asettaa kunnan nimen? Mielellään saman saisi tehdä myös maakunnille. Tämä helpottaisi merkittävästi erilaisten visualisointien generoimista. Kartan muokkaajien täytyisi tässä tapauksessa toki jatkossa varoa rikkomasta nimeämistä ja tehdä tarvittavat muutokset siihen päivityksien yhteydessä. Asiasta kannattaisi varmaankin mainita esimerkiksi sivun yhteenveto-kohdassa. (Vaihtoehtoisesti, jos joku tietää säännöllisesti päivittyvän lähteen, josta kuntien rajat olisivat saatavissa helposti parsittavassa muodossa, niin kuulisin mielelläni.) --Tmn 3. huhtikuuta 2011 kello 21.45 (EEST)[vastaa]


Päivitystä[muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2011 ja 2013 on tapahtunut kuntaliitoksia ja kolme alueliitosta. (Luettelo Suomen kuntamuutoksista#2011), lähinnä nuo aluemuutokset voivat olla hankalampia muokata karttaan. --Zunter (keskustelu) 15. toukokuuta 2014 kello 16.03 (EEST)[vastaa]