Keskustelu ohjeesta:Malline

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siis, tämä artikkeli on aivan surkea! Missä kohdin tätä artikkelia kerrotaan, kuinka luodaan uusi malline? Minä en ainakaan löytänyt! Tämä artikkeli pitäisi merkitä roskaksi! --Tirimies 13. helmikuuta 2008 kello 14.41 (UTC)

Siis tämähän on Wikipedian ohjeistus ja poistaminen roskana olisi ihan turhaa. Siliamaav 13. helmikuuta 2008 kello 14.43 (UTC)
Mutta uuden mallineen luot esimerkiksi kirjoittamalla tuohon hakulaatikkoon Malline:Mallineen nimi ja sitten tekemällä uuden mallineen. Siliamaav 13. helmikuuta 2008 kello 14.44 (UTC)
Hmm... Ohje:Malline#Mallineen luonti viimeinen kappale Kun nämä kohdat on selvillä, voit aloittaa mallineen luonnin kirjoittamalla esimerkiksi vasemmalle hakuun Malline:Mallineen nimi tai halutessasi jättää mallineen luontipyynnön.. Aika hyvin tuo ohjeistaa mallineen luonnin (vieläpä oikeassa kohdassa: aluksi kuitenkin mallineita käytetään, sitten niitä luodaan ja sen jälkeen muokataan). --Agony (403) 13. helmikuuta 2008 kello 14.53 (UTC)
En nyt kuitenkaan tarkoittanut artikkelin poistamista kirjaimellisesti. --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 08.09 (UTC)
Kun ei tässä artikkelissa kerrotan sen yksityiskohtaisemmin kuinka malline luodaan: Kun nämä kohdat on selvillä, voit aloittaa mallineen luonnin kirjoittamalla esimerkiksi vasemmalle hakuun Malline:Mallineen nimi tai halutessasi jättää mallineen luontipyynnön. Agony puhuu asiaa. Olisi ihan kiva jos joku vois kirjoitella noita ohjeita yksityiskohtaisemmaksi. --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 08.13 (UTC)

substitionin käännös[muokkaa wikitekstiä]

Minulle vastine tarkoittaa varsin muuta kuin mitä subst: tekee. subst on lyhenne sanasta substitution, mille sanakirja antaa korvaaminen ja vaihto (urheilussa). Vastineelle taas sanakirja antaa reply, equivalent, in exchange for sth. (saada vastineeksi jokin korvaus), mikä vastaa sitä mitä minä ymmärrä vastineella. Minusta subst siis pikemminkin korvaa mallinekutsun eikä anna sille vastinetta, koska se hoitaa juuri saman asian kuin mallinekutsu ao. tilanteessa ei vastaa mallinekutsuun. Substauksen jälkeenhän mallineella ei ole asian kanssa mitään tekemistä, se on korvattu tyystin. --Usp 10. huhtikuuta 2008 kello 15.45 (UTC)

Oma sanakirjani taas antaa mm. korvike, rinnakkaismuoto, vastike ja vastine käännöksenä sanalle substitution. Vastineelle kyseinen sanakirja antaa käännösvaihtoehdoiksi mm. change, counterpart, equivalent, exchange ja substitution. Itselleni vastine on hyvin selvä termi tässä tapauksessa: Mallineesta noudetaan kyseisen ajanhetken vastaavuus eli vastine joka sisällytetään sivulle. Korvaaminen ei taas vastaa ollenkaan käsitystäni tilanteesta: vaikka malline ikään kuin "korvataan", ei sen hetkinen sisältö kuitenkaan vaihdu (vrt. "Korvasin pizzastasi herkkusienet katkaravuilla"). Toinen merkitys jonka koen korvaamiselle, on rahallinen hyvitys kun törttöillään (esim. "Korvaan kyllä kolarin vahingot, minun syynihän tämä oli"). Veikkaan että väännämme täällä vielä tuomiopäivänäkin jos emme vie tätä kielenhuoltokahvihuoneelle jonne siirrän tämän keskustelun. Jatketaan siis siellä. --Agony (403) 10. huhtikuuta 2008 kello 16.27 (UTC)

Noinclude vaatinee toimiakseen että se on samalla rivillä kuin mallineen lopetus[muokkaa wikitekstiä]

<noinclude> pitää olla samalla rivillä kuin mallineen varsinaisen koodin lopettavat }} En ole täysin varma tästä, mutta puolueiden värimallineita korjatessa tämä tuli ilmi. Laitan tänne talteen tiedon jos jollain on ongelmia. --Pasixxxx (keskustelu) 7. kesäkuuta 2012 kello 19.56 (EEST)[vastaa]