Keskustelu mallineesta:Varoittaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän mallineen järkevyydestä[muokkaa wikitekstiä]

Olen sitä mieltä, että tämän mallineen käyttö on turhaa ja malline joutaisi poistettavaksi. Periaatteessa tämä toimisi aloittelevia vandaalien torjujia, jotka eivät välttämättä tiedä huomautuskäytännöistä. Aina tämä ei kuitenkaan palvele tarkoitustaan, koska

  1. Kumoaminen voi johtua siitä, että kumotun muokkauksen käyttäjä on tehnyt inhimillisen virheen eli kumottu muokkaus ei ole ollut sotkemista. Tällöin esimerkiksi test-mallineiden lätkäisy vain hämmentää kumotun muokkausen käyttäjää, joka ei ole omasta mielestään tehnyt mitään väärää.
  2. Malline yleensä lätkäistään kumouksen tehneen käyttäjän keskustelusivulle, jos tämä ei ole huomauttanut kumotun muokkauksen tehnyttä käyttäjää alle puolen minuutin kuluttua kumouksen tekemisestä. Käyttäjällä voi olla syitä olla huomauttamatta (esim 1. kohta) ja ovat todennäköisesti käyttäneet maalaisjärkeä päätöksen tehdessään. Ja jos olisivatkin unohtaneet, onko se loppujen lopuksi niin kamalaa?
  3. Mallineen lätkiminen vakikäyttäjien sivuille on lähinnä naurettavaa, koska heidän voi hyvin olettaa tuntevan huomauttamisen perusteet. Katso myös ylemmät kohdat. Lätkimisen kohde voi tuntea sen myös turhauttavaksi.
  4. Mallinetta myös väärinkäytetään. Se on osoittautunut hyväksi välineeksi näpäyttää muita käyttäjiä: "Hähää, unohditpas kirjoittaa vandaalille varoituksen. Lätkäisenpäs tästä muistutuksen...". Tällainen johtaa myös ei niin kovin rakentaviin "keskusteluihin"
  5. Kaikki vandaalit eivät opi, vaikka heidän keskustelusivuillaan olisi X kappaletta varoituksia. Onko siis niin kamalaa, jos yksi roskasivu tai sotku jää kirjoittamatta ylös? Ylläpitäjät huomaavat kyllä muutenkin, jos joku vandalisoi. Ja onko huomauttamisen unohtamisesta pakko huomauttaa?

Ehdotetan siis, että mallineen käyttöohjetta muutetaan niin, että sen lisäily vakikäyttäjien sivuille rajoitetaan ja annetaan muutenkin kumouksen tehneelle mahdollisuus käyttää huomauttamisen suhteen järkeään. Toisena vaihtoehtona on koko mallineen poistaminen. --MiPe (wikinät) 19. elokuuta 2009 kello 20.00 (EEST)[vastaa]

Olen samaa mieltä. Asialle pitäisi vihdoin tehdä jotain. --Crt 26. marraskuuta 2013 kello 20.09 (EET)[vastaa]