Keskustelu mallineesta:Mallineohjepohja (metasivu-systeemi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ymmärsinkö oikein, jos tällä on tarkoitus luoda metasivu kaikille artikkeleille? Vai onko tämä vain ohjeistus/esimerkki? Jos tätä on tarkoitus käyttää, kannattaisi kaiketi muuttaa metasivun yläosio, jonka on kaiketi tarkoitus olla joka sivulla samanlainen, mallineeksi. --Usp 11. marraskuuta 2007 kello 21.30 (UTC)

En kokisi että sen tulisi olla geneerinen, lähinnä osa-alueiden on hyvä olla 1:1 samanlaisia. Mutta joo: voisi miettiä mitkä alueet saisi mallineiden taakse "geneerisiksi" osa-alueiksi. Voisi myös miettiä josko toteuttaisi osa-alueet mallineilla, eli että sivun lähdekoodi ei olisikaan yhtä otsikoiden ja if-lauseiden sekamelskaa, vaan siellä olisi malline tyyliin {{Meta-alue|Alueen otsikko|{{{vaikuttava parametri}}}}}...{{Meta-alue loppu}}. --Agony (403) 12. marraskuuta 2007 kello 10.18 (UTC)
En käsittänyt ensinkään mutta kyllä, koko metasivu mallineella eikä mitään muuta. Periaatetta kuvaten:
{{Metasivu
|täsmenne={{Tämä artikkeli|käsittelee ...}}
|tila={{Tynkä/Fysiikka}}
|ongelmat={{Korjattava/Kieli}}
|navigaatio={{Planckin yksiköt}
|luokka=[[Luokka:Max Planck]]
[[Luokka:Yksiköt]]
<!--Kielilinkit:-->
|de=
|en=Template:Planckunits
|sv=
<!--Wikprojektikohtainen luokittelu:-->
|wikprojektikohtainen luokittelu fysiikka=2/a/k
}}

Metasivu-mallinetta muuttamalla saadaan säädettyä kaikkien metasivujen artikkelisivulla näkyvät osiot. Siis siten että Metasivu-mallineen koodissa parametri laitettaisiin (<noinclude>parametri</noinclude>, jolloin se näkyisi metasivulla mutta ei artikkelisivulla. Saisiko jotenkin, vaikka muokkaamalla vallitsevia käytänteitä kaiken meta tiedon yhdellä mallinekutsulla, tai pikemminkin sivukutsulla {{:Metasivu:{{PAGENAME}}}}. (Parastahan olisi toki, jos metatieto olla artikkelisivulla, ja sen saisi painikkeesta näkyviin ja pois näkyvistä. Ei vain taida mediawiki taittua.)--Usp 12. marraskuuta 2007 kello 18.49 (UTC)

Muttamutta: mallineena toteutettuna ei onnistukaan enää yhden osion kutsu (joka joskus tulevaisuudessa toivottavasti tulee: Yksi malline ylös, toinen alas ja metatieto sijoittuu aina oikeille kohdille), mutta kaikki <noinclude>{{#ifeq: ... </noinclude> ulkopuolinen tieto voidaan toteuttaa mallineella. Tosin hyöty lähenee nollaa (pl. huomioimasi johdanto joka on tarkemmin ajateltuna hyvä toteuttaa mallineena: Jos joskus iskee tarve esim. luokitella kaikki metasivut, hoituu homma näpsäkästi yhdellä mallineella). Eli rakenteellinen muutos täysin mallinepohjaiseksi ei ole mahdollista. Mitä tulee metatiedon piilottamiseen: MW ei ehkä taivu, mutta Ajax osaa ihmeitä (kuten poistaa / lisätä automaattisesti tekstiä sisältöön) eli tuo jälkimmäinen saattaa olla jopa mahdollista. --Agony (403) 12. marraskuuta 2007 kello 20.12 (UTC)

Eihän tämä toimi lainkaan...[muokkaa wikitekstiä]

sillä se pukaltaa lähdekoodia, joka ei toimi, koska käyttäjän on tiedettävä, mitä siihen pitää lisätä (ja jota ei muuten missään kerrota). Pohjan idea on, että lähdekoodi on 100 % valmis ja käyttäjän pitää lisätä vain ja ainoastaan ko. mallineeseen liittyvä teksti.--Nedergard 11. heinäkuuta 2011 kello 12.00 (EEST)[vastaa]

Ei tuo nimemuutos auta. Tosiasia on, että vain vain ohjelmointikoodin ymmärtävät tajuavat tämän. Tavallisille wikikäyttäjille tämä on hepreaa. JOS wikissä olisi palkattu henkilö setvimään näitä, niin ehkä hyväksyisyin. Niitä ei kuitenkaan ole. POIS.--Nedergard (keskustelu) 2. huhtikuuta 2013 kello 17.20 (EEST)[vastaa]
Tämä siis siirrettiin tälle nimelle arkistoitavaksi. -- Usp (keskustelu) 2. huhtikuuta 2013 kello 18.08 (EEST)[vastaa]