Keskustelu mallineesta:Commons

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on materiaalia aiheesta [[Commons:{{{1}}}|{{{2}}}]].

Ehdotus mallineen ulkonäöstä. Olisi yhtenäinen muiden mallineiden kanssa ja muutenkin nätimpi. – linnea 11. huhtikuuta 2005 kello 10:27:21 (UTC)

Ainakin teksti on parempaa suomea kuin kykyisin. Eli kannatan ehdotusta.--Hasdrubal 11. huhtikuuta 2005 kello 17:57:36 (UTC)
Voisiko mallineesta poistaa sanan 'aiheesta'. Sen jälkeen vaihdettaisiin tekstit sujuviksi: "Commonsissa on materiaalia avaruussukkuloista". Eihän niitä ole kuin 3000! :-) -tKahkonen 23. huhtikuuta 2006 kello 17.22 (UTC)

Miten olisi artikkelien kannalta helpommin sijoitettava malli? – linnea 12. tammikuuta 2007 kello 14.25 (UTC)

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Wikimedia Commonsissa on lisää materiaalia aiheesta tiikeri.
Kyllä kiitos. B. Nuhanen 6. helmikuuta 2007 kello 10.52 (UTC)
Miten se olisi helpommin sijoitettava? Nykyinen mallinehan menee sirosti "Aiheesta muualla"-linkkien viereen. Samulili 6. helmikuuta 2007 kello 10.55 (UTC)
Pinoutuisi mukavasti sivun pohjalle yhdessä muiden matalien laatikoiden kanssa. Tuo commons-tieto ei kuitenkaan ole useinkaan ensisijaisen tärkeää varsinaisen artikkelin lukemisen kannalta. Tämä on kuitenkin aika lailla mielipidejuttu, eikä minullakaan ole asiaan vahvaa kantaa. Tietysti totuuksia palikan käytettävyydestä ja luettavuudesta voi yrittää keksiä, mutta en itse ainakaan taida ehtiä käyttää asiaan enempää aikaa. B. Nuhanen 6. helmikuuta 2007 kello 11.05 (UTC)
Yleisesti ottaen tuo varmaan toimisi, mutta ei niissä tapauksissa, kun lähteet + aiheesta muualla + muut mallineet ovat pitkät. Samulili 7. helmikuuta 2007 kello 13.24 (UTC)

Tälläinen on jo olemmassa. Jos Aiheesta muualla -osion tekstit ovat pitkiä Commons-laatikko lisää rivejä mahdollisesti enemmän kuin yhden.--Usp 17. huhtikuuta 2007 kello 23.20 (UTC)

Tästä mallineesta puuttuvat tyystin käyttöohjeet ja esim. suoraan artikkeliin kopioitava lähdekoodi. Voisiko joku hieman enemmän mallineista tietävä kirjoittaa pikaisen ohjeistuksen? //Ephief 21. kesäkuuta 2007 kello 16.13 (UTC)


Tuossa laatikossa oleva "Wikimedia Commonsissa" -sana johtaa commonsin etusivulle. Mielestäni olisi selkeämpää, jos se johtaisi Wikipedian Wikimedia Commons -sivulle. -85.23.116.60 29. kesäkuuta 2008 kello 16.14 (UTC)

Commons suomeksi[muokkaa wikitekstiä]

Kun klikkaa mallineen Commonsiin johtavaa linkkiä, tulee ruutuun viestilaatikko, jossa lukee "Wikimedia Commons on käytettävissä suomeksi.". Sana 'suomeksi' on linkitetty, ja sitä klikkaamalla sivusto muuttuu suomenkieliseksi. Käännös tapahtuu ilmeisesti lisäämällä ?uselang=fi -tekstinpätkä sivun osoitteen perään. Mikäli vain mahdollista, niin eikö tuo pätkä voisi olla jo valmiiksi sisällytetty mallineeseen, jottei sivustoa tarvitsisi manuaalisesti klikata suomenkieliseksi, vaan se tapahtuisi automaattisesti klikkaamalla mallineen linkkiä. 91.155.208.42 26. huhtikuuta 2012 kello 21.45 (EEST)[vastaa]

Yksinkertaisemmaksi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä malline sisältää kaksi linkkiä: ensimmäinen vie Commonsista kertovaan artikkeliin ja toinen vie siihen Commonsissa sijaitsevaan kuvakokoelmaan, johon alunperin oli tarkoituskin mennä. Minun täytyy myöntää, että toinen näistä linkeistä on minulle liikaa. Mallineessa klikkaaminen vie minut todennäköisesti juuri väärään paikkaan. Onko Commonsin olemusta tarpeen selvittää jokaisessa artikkelissa erikseen, vai voisiko Commonsista kertovaan artikkeliin linkittää vasta kokoelmasivulta? Enkkuwikin vastaavassa mallineessa on vain yksi linkki, sillä toinen poistettiin vuonna 2009, koska se hämäsi käyttäjiä samoin kuin Suomiwikin malline tekee vieläkin. Mielestäni Enkkuwikin Commons-mallineesta tulisi ottaa oppia. Olisi jopa mahdollista mennä vielä pidemmälle muotoilemalla koko malline linkiksi tai nappulaksi niin, että missä tahansa mallinelaatikon alueella klikkaaminen veisi käyttäjän suoraan asiaankuuluvaan kuvakokoelmaan. – Inehmo (keskustelu) 8. kesäkuuta 2023 kello 19.32 (EEST)[vastaa]