Keskustelu luokasta:Tieteilijät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitenkäs tämä nyt eroaa "Luokka:Tiedemiehet" -luokasta? --Harriv 18. joulukuuta 2004 kello 13:05 (UTC

Nimi on sukupuolineutraali ja Tiedemiehet-luokka poistetaan. -Jean d'Arc 18. joulukuuta 2004 kello 13:08 (UTC)

Tieteilijä on kummallinen sana. Tutkijana käytän itse mieluummin muotoa tutkija: se ei myöskään sisällä luonnontieteellistä sivumerkitystä. Tutkija tutkii. Joku muu saattaa tietää :-) MikP 18. joulukuuta 2004 kello 13:20 (UTC)

Ovatko filosofit tutkijoita? Lue myös Keskustelu luokasta:Tiedemiehet. -Jean d'Arc 18. joulukuuta 2004 kello 13:23 (UTC)
Tietenkin ovat. googlaapa sanat filosofia ja tutkija :-) Ovatko he mielestäsi pikemmin tieteilijöitä? MikP 18. joulukuuta 2004 kello 13:45 (UTC)
Tuollainen googletus ei kerro asiasta mitään. Tulee vain sekalaisia tiedeartikkeleita. Tutkija kuulostaa liiaksi käytännönläheisyyteen rajoittuneelta sanalta. -Jean d'Arc 18. joulukuuta 2004 kello 13:59 (UTC)
No minä lähden tästä väitöskaronkkaan, joka on täynnä humanististen tieteiden tutkijoita eri aloilta. Kyselenpä ihmisiltä, ovatko he tieteilijöitä vai tutkijoita? En kyllä ole kuullut koskaan käyttävän ilmaisua muutoin kuin yhdyssanana - ihmistieteilijä-sana on kyllä kai olemassa mutta eipä sitä kukaan koskaan itsestään käytä. --Tutkimustyöhän on yleensa arkista puurtamista. -- Toki tieteilijä on huomattavasti parempi kuin tiedemies. Sukulaislapset eivät miellä humanististen alojen tutkijoita (!) kuuluvaksi samaan ammattiryhmään kuin tiedemiehet. Itse pysyn jatkossa ainakin tutkijana enkä ihmis- tai historiatieteilijänä :-) Yst.terv. MikP 18. joulukuuta 2004 kello 14:04 (UTC)

Hmm. Minustakin tuo tieteilijät kuulostaa vähän oudolta. Olen valmis kyllä kannattamaan mielummin "tutkija"-termiä, vaikka siihenkin kyllä sisältyy omat ongelmansa - etenkin juuri jonkun filosofin kohdalla. Miten olisi kategoria "tieteentekijät"? Kuulostaako ontuvalta? -JP 18. joulukuuta 2004 kello 16:06 (UTC)

Tuo ei jostain kumman syystä tullut mieleenikään (vaikka ammattiyhdistykseni onkin Tieteentekijöiden liitto / Forskarförbundet :-) -- toisaalta liitto on sitten erillinen taas professoriliitosta...(Jostain syystä minä en vieläkään näe ongelmaa filosofian suhteen - samalla tavalla he lukevat tekstejä, analysoivat niiden merkityksiä ja kirjoittavat niistä kuin muutkin tutkijat.) Hyvä kuitenkin on, että tiedemiehistä päästään eroon ;-) MikP 19. joulukuuta 2004 kello 10:14 (UTC)