Keskustelu luokasta:Taruolennot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nyt on olemassa luokat Taruolennot ja Uskomusolennot. Olisiko syytä yhdistää? Tai jos ei niin millä perusteella luokitukset tehdään? Taruolentoja varmaankin vastaa engl. Wikin Legendary Creatures. --Alphaios 30. lokakuuta 2006 kello 05.34 (UTC)

Kaikki taruolennot voi luokitella uskomusolennoiksi, mutta kaikkia uskomusolentoja ei voi luokitella taruolennoiksi, esim. nyt uskomusolennoissa ovat Enkelit ja Demonit, jotka kuuluvat uskontoihin eivätkä siksi ole tarua uskoville. Sen sijaan luokka taruolennot on paljon suurempi, mutta sinne ei voi yhdistää Enkeleitä ja Demoneita, muut uskomusolennot kylläkin. Tarvitsevatko enkelit ja demonit edes tällaisen luokan, vai riittääkö Luokka Uskonto? Jos ei tule vastaväitteitä, yhdistän uskomusolennot taruolentoihin ja merkitsen luokan uskomusolennot roskaksi. --Alphaios 30. lokakuuta 2006 kello 08.23 (UTC)

Tämä luokka ei vastaa luokkaa en:Legendary Creatures, johon määritelmän mukaan kuuluvat kaikki olennot joihin uskotaan, mutta joista ei ole tieteellisesti pätevää näyttöä, kuten esimerkiksi jumalat ja enkelit. Tähän luokkaan kuuluvat vain sellaiset olennot, joihin ei enää juuri lainkaan uskota. Mielestäni esimerkiksi kummitukset eivät sovi tähän luokkaan, koska niihin uskotaan tietääkseni varsin laajasti maailmalla ainakin paranormaalipiireissä. Vähintään määritelmää pitäisi siis muuttaa, mutta silloin ei ole mitään syytä olla lisäämättä uskonnollisia olentoja tähän luokkaan, mistä uskonnolliset ihmiset tuskin pitävät, koska sana taruolento ei kuulosta hyvältä. --Lakefall 3. joulukuuta 2006 kello 21.09 (UTC)

Sinänsä tämän luokan voisi poistaa ja siirtää olennot luokkaan Luokka:Jumalat, henget ja taruolennot. --Lakefall 3. joulukuuta 2006 kello 21.20 (UTC)