Keskustelu luokasta:Seksuaalirikoksista tuomitut henkilöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

luokan nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Tämä luokka kyllä vähän askarruttaa - samaan luokkaan on ahdettu sekä nimenomaan rikoksistaan tunnettuja henkilöitä kuten Marc Dutroux, sekä aivan muista asioista tunnettuja henkilöitä kuten Roman Polański. Varsinaisten seksuaalirikollisten (raiskaajat, pedofiilit) lisäksi luokkaan on näemmä surutta lisätty mm. Heidi Fleiss. Kuuluvatko nämä kaikki samaan luokkaan, ja kuuluvatko Roman Polanskin tapaiset muista asioista tunnetut henkilöt luokkaan ylipäätään?

Pääluokassa Luokka:Rikolliset on ohjeita luokan käytöstä, ja pääluokan keskustelusivulla on keskusteltukin osin samoista asioista. -- Piisamson 18. tammikuuta 2008 kello 10.57 (UTC)

Luokkien nimet tulisi ehdottomasti muuttaa muotoon x-rikoksesta tuomitut henkilöt, jolloin luokat eivät olisi enää leimaavia. Vähän samoin kuin dopingista kärähtäneet urheilijat -luokalle tehtiin. --Jannex 18. tammikuuta 2008 kello 11.02 (UTC)
"Tuomitut"-sanahan on ihan eksakti kyllä. Jos joku on tuomittu useammasta tapauksesta, niin kyllä sen tänne voi lisätä. Minusta ongelma on se, että tuolla on semmoisia tyyppejä, joilla ei ole noin ensinkään tunnettuutta, kuten tuo Romppanen.Tetopa 18. tammikuuta 2008 kello 13.34 (UTC)
Entä yhdestä yksittäistapauksesta tuomitut, kuten aiemmin mainittu Polański? Samaa mieltä että x-rikoksesta tuomitut on neutraalimpi ja ongelmattomampi luokan nimi. -- Piisamson 18. tammikuuta 2008 kello 13.42 (UTC)
Jos se tuomio on saanut paljon julkisuutta ja asiaan löytyy alkuperäiset lähteet, niin mikäs ettei. Tosin minulla on noin muutoin vähän huono olo tämmöisistä listaamisista... vähän semmoinen 7-päivää -tirkistelymeininkihän siitä tulee, kun alkaa valtaosin muista yhteyksistä tunnettuja ihmisiä näihin luokkiin listailemaan. Mutta mihin sen "rajan" sitten vetää? Tetopa 18. tammikuuta 2008 kello 13.49 (UTC)
Nii-in - rajanveto on hankalaa. Nyt pääluokan ensimmäinen ehto on järkevä, toinen ehto taas kuuluu ne jotka ovat syyllistyneet yksittäiseen tekoon, joka on saanut suurta huomiota osakseen ja on yleisesti arvioituna törkeä. Avoimeksi jää, kuka määrittelee rikoksen törkeyden. Muutenhan voisi mennä tuomion mukaan, mutta vaikkapa Polańskin tapauksessa ainakin artikkelissa väitetään, että tuomio voisi olla jopa 50 vuotta, kun vastaavan rikoksen tuomio Suomessa todennäköisesti olisi varsin lyhyt ehdollinen tuomio. -- Piisamson 18. tammikuuta 2008 kello 13.54 (UTC)
Esimerkiksi listalla olevan Tuomo Rommppasen rikos oli oikeuden mukaan se, että hän oli oikeuden mukaan tavoitellut seksuaalista kiihotusta pestessään lapsia saunassa. Onko tämä nyt sniitä erityisen törkeitä rikoksia? Suurta huomiokin on vähän kiikun kaakun, kun siitä on vain yksi artikkeli ilta-sanomissa, ja muutama jossain etelä-Suomen Sanomissa.--kalamies 18. tammikuuta 2008 kello 21.56 (UTC)
Oikeuden päätöksen perusteella ei. Suuri huomio on vähän kiikun kaakun, tosin nykyinen ohje edellyttää sekä huomiota että törkeyttä. Näillä eväillä ei ainakaan ohjeen perusteella Romppanen kuulu luokkaan. -- Piisamson 18. tammikuuta 2008 kello 22.12 (UTC)
Tuosta siirrosta puheenollen, olen samaa mieltä että tämä luokka pitäisi muuttaa yllolevan ehdotuksen mukaan tyyliin seksuaalirikoksesta tuomitut henkilöt.--kalamies 18. tammikuuta 2008 kello 22.18 (UTC)
Jos olisi oikeudet, tekisin sen itse. Anybody? 85.76.203.198 9. tammikuuta 2010 kello 16.56 (EET)[vastaa]

Kun asiasta näyttää olevan varsin pitkäikäinen konsensus, siirsin luokan uudelle nimelle. Samassa yhteydessä poistin muutaman henkilön, joita ei tosiasiassa ollut tuomittu seksuaalirikoksista. -- Piisamson 11. tammikuuta 2010 kello 12.52 (EET)[vastaa]

muuta lätinää[muokkaa wikitekstiä]

Jos on tällainen luokka, olisi kiva jos olisi myös artikkeli seksuaalirikollinen, joka määrittelisi keitä tänne kuuluu! 85.76.203.198 9. tammikuuta 2010 kello 16.56 (EET)[vastaa]

Täällä on jo luokka "Seksuaalirikokset". --Mlang.at.elisanet.fi 1. helmikuuta 2010 kello 19.59 (EET)[vastaa]