Keskustelu luokasta:Matematiikkaan perehtyneet käyttäjät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Monella oli se akateeminen loppututkinto aiheesta? --TBone 22. toukokuuta 2006 kello 14.42 (UTC)

Jos tämä luokka jätetään, niin joku tasovaatimus voisi tosiaan olla. --Jannex 22. toukokuuta 2006 kello 14.47 (UTC)

Tasovaatimuksista[muokkaa wikitekstiä]

Näkemykseni tasovaatimuksista:

  • Matemaatikko-1: lukion pitkä matematiikka
  • Matemaatikko-2: sivuaine yliopistossa
  • Matemaatikko-3: pääaine yliopistossa tai sivuaine sekä työskentely matematiikkaa lähellä olevalla tieteenalalla: kykenee lukemaan ja ymmärtämään Arkhimedeksen "yleistajuisia" matematiikan artikkeleita.
  • Matemaatikko-4: ammattimatemaatikko. Tohtorin tutkinto tai pitkälle edennyt jatko-opiskelija.

Tietenkin on jokaisen oma asia pohtia, miten rehellisesti haluaa itsensä määritellä. --M. Porcius Cato 25. toukokuuta 2007 kello 07.40 (UTC)

Tarkemmin luokitusta tarkasteltuani tulin vielä siihen tulokseen, että mallineiden on välttämättä johdettava omiin luokkinsa. Ei ole mitään järkeä laittaa luokkaa 0 ja luokkaa 4 samaan luokkaan. Tämän mallineen on oltava samanlainen kuin Babylon-projektissa. --M. Porcius Cato 25. toukokuuta 2007 kello 07.43 (UTC)

Kannatan edellisen kommentoijan luokitusta tasovaatimuksista. Niissä ei tosin yksikäsitteisesti mainita, riittääkö kyseisellä tasolla opiskelu vai pitääkö olla kyseisen tason suorittanut luokkaan päästäkseen. Näkisin että riittää opiskelu ko. tasolla koska tunnetusti opintojen jälkeen tiedot unohtuvat nopeasti paitsi juuri omaa työskentelyalaa sivuavalta osalta. Mietin itsekin aikoinaan mihin luokkaan sijoitun ja päädyin neloseen, koska olen ammattimatemaatikko kuten siinä sanottiin, joskaan tohtorinhattua ei ole ainakaan lähivuosina näköpiirissä. Mutta pitää tarkistaa luokitusta jos tämä esitys hyväksytään. -- Vongoiva 9. kesäkuuta 2007 kello 19.02 (UTC)
Olen samaa mieltä Vongoivan kanssa. Tarkennetaan siis: tasolla tarkoitetaan ammattitaidon tasoa, ei muodollista koulutusta. Minusta Arkhimedes-lehti on hyvä mittari. Kolmostason matemaatikon tulisi siis tietää, mikä lehti on kyseessä ja pystyä lukemaan sen artikkeleita, joita ei ole tarkoitettu varsinaisiksi tutkimusjulkaisuiksi. Ammattimatemaatikolla taas tarkoitetaan henkilöä, joka pystyy seuraamaan jonkin matematiikan alan tutkimusartikkeleita. Kakkostaso kertoo lähinnä kyvystä ymmärtää korkeamman matematiikan peruskäsitteitä, ykköstaso puolestaan kertoo koulu- ja insinöörimatematiikan hallinnasta. Koska asiasta ei ole ollut tämän enempää keskustelua, laitan asiasta mallineitten sivuille ja luokkien selityksiin maininnan. --M. Porcius Cato 28. kesäkuuta 2007 kello 09.40 (UTC)