Keskustelu luokasta:Kuvitteelliset aineet ja materiaalit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuvitteelliset aineet tai Kuvitteelliset materiaalit olisi yksinkertaisempi nimi. --Thi 4. huhtikuuta 2008 kello 20.47 (UTC)

Mm, totta. Pallottelinkin kyllä näiden kolmen välillä. Muilla kielillähän tuo "Kuvitteelliset materiaalit" on käytössä, mutta materiaali on terminä vähän turhan rajaava, se kantaa konkreettisten käyttötarkoitusten konnotaatioita mukanaan – materiaalista valmistetaan jotakin. Se ei välttämättä päde kovin hyvin kaikkiin niihin artikkeleihin, joita tänne voitaisiin lisätä. Olisiko "Kuvitteelliset aineet" sitten hyvä? Itse hiukan säikyin sen laveutta ja jonkinlaista näennäistä ympäripyöreyttä ja siksi päädyin kompromissiin, mutta jos yksinkertaisemman kannalla ollaan niin en vastaankaan pistä. --Haltiamieli 4. huhtikuuta 2008 kello 21.12 (UTC)
Jos valita täytyy, niin mieluummin aineet kuin materiaalit. Kuitenkin ne ovat molemmat turhan rajaavia. Myönnettävä kyllä on, että nykyinen on melko kömpelö. Itse en ainakaan keksi mitään kuvaavampaakaan suomenkielistä termiä, joka kattaisi saman sisällön. --Hathaldir 5. huhtikuuta 2008 kello 11.26 (UTC)