Keskustelu luokasta:Keskiajan henkilöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minusta tämä luokka vaatii hiukan perusteluja, jos se on ylipäänsä edes tarpeen. Henkilöiden sijoittelu näin yleiseen luokkaan on hankalaa. Kaikkien aikakausien ihmiset pitäisi pyrkiä luokittelemaan kuten tähänkin asti on tehty eli ammatin tai yhteiskunnallisen arvon mukaan. Tällaisten keskiaikaisten henkilöiden "romukoppaan" ajautuu siten varsin sekalainen kokoelma väkeä, mutta kuitenkin kaikki "tärkeät" keskiajan henkilöt ovat pääosin muissa luokissa. --Hippophaë 28. tammikuuta 2005 kello 14:22 (UTC)

Luokka:Henkilöt on jo jonkinlainen romukoppa, ja sen jaottelemisessa jollain keinoin olisi tarvetta. Henkilöitä on jo liitetty omaan aikakauteensa lisäämällä esim. Rooman valtakunta tai Bysantin valtakunta -luokka. Minusta ne kannattaisi ennemmin laittaa erikseen esim. Rooman valtakunnan henkilöt -luokkaan, kuin liittää suoraan valtakuntaan, jonka asioihin heillä oli yhteytenä lähinnä elinaika. Periaatteesta haluaisin kuitenkin kaikki henkilöartikkelit henkilöt-luokan alle.
Jotenkin pelkästään ammatin perusteella luokittelu tuntuu hölmöltä ilman aikakauden huomioon ottamista, nyt samassa Luokka:Kenraalit-luokassa on Aleksanteri Suuren, Napoleonin sotien ja toisen maailmansodan kenraaleita. --Mikko Paananen 29. tammikuuta 2005 kello 02:18 (UTC)