Keskustelu luokasta:Helsingin kaupunginvaltuutetut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko tässä luokassa antaa olla artikkeleiden edes siihen asti, kun tästä päätetään? Mielestäni aiemmista äänestyksistä (luokka:lietolaiset poliitikot ja luokka:kiteen nykyiset valtuutetut) ei voida vetää keskusteluitta johtopäätöksiä Helsingin valtuutettujen suhteen. Käynnissä olevassa äänestyksessä kiteeläisistä monet poistoa äänestäneet ovat selvästi ilmaisseet kannattavansa poistoa Kiteen pienen asukasluvun ja toisaalta myös siihen sisältyvän liiallisen tarkkuuden (nykyiset) johdosta. Moni toki tuntuu kannattavan myös kaikkien valtuutettu-luokkien poistoa. Tästä on siis syytä äänestää. Järkevintä olisi mielestäni tehdä poistoäänestys nimenomaan tästä luokasta. Jos tämä äänestetään pois, on asia varsin selvä ja kaikki muut luokat voidaan poistaa. Kehottaisin kuitenkin ihmisiä harkitsemaan luokan säilyttämistä, sillä helsinkiläisiä valtuutettuja on jo nyt wikipediassa ainakin noin sata ja lisää on tulossa esimerkiksi yli 200 kansanedustajasta, joiden tiedoissa lukee Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenyys. Kannattaa huomioida, että myös monet muualta Suomesta valitut kansanedustajat ovat toimineet Helsingin valtuustossa, eikä "pelkkiä" Helsingin valtuutettuja taas ole järkevää sijoittaa luokkaan Helsingin vaalipiiri. Toisena esimerkkinä voisi mainita vähän aikaa sitten säilytetyn Tytti Seppäsen laittaminen luokkaan Varsinais-Suomen vaalipiiri, mikä on oikeastaan jopa huvittavaa, koska niin usein on korostettu, ettei eduskuntavaaleihin osallistumista tulisi "mainostaa". Seppänen kuuluisi luokkaan Turun kaupunginvaltuutetut.--Ap4k 6. tammikuuta 2007 kello 12.43 (UTC)

Kaupunginvaltuutettujen nimet voi luetella artikkelissa Helsingin kaupunginvaltuusto, jolloin erillistä luokkaa ei tarvita. Kaikista valtuutetuista ei kuitenkaan ole mielekästä kirjoittaa artikkelia. Myös Luettelo Helsingin kaupunginvaltuutetuista voi tulla kyseeseen, jos henkilöluettelon osuus kasva kohtuuttoman suureksi artikkelin kokoon nähden. --Hippophaë 7. tammikuuta 2007 kello 00.42 (UTC)
Eikö vastaus ongelmaan ole ennemminkin nimenomaan luokka. Satojen valtuutettujen luetteloinnissa artikkeliin valtuustosta ei ole järkeä. Sinne mahtuvat varmaankin puheenjohtajat. Oma luettelo valtuutetuista ei varmaan olisi monen mieleen, kun kaikista valtuutetuista ei yleensä haluta artikkeleita.--Ap4k 7. tammikuuta 2007 kello 15.31 (UTC)
Kukaan ei ole vielä vastustanut valtuutettujen luettelointia artikkelissa Helsingin kaupunginvaltuusto tai luettelossa. Kokeile niistä jompaakumpaa, niin katotaan kuin käy.--Ulrika 7. tammikuuta 2007 kello 15.56 (UTC)
Luettelossa näkyvät kaikki valtuutetut riippumatta siitä, onko heistä kirjoitettu artikkelia. Luettelossa on myös selkeämpi esittää valtuuston kokoonpano eri vuosina. --Hippophaë 7. tammikuuta 2007 kello 17.08 (UTC)
Eihän mikään estä käyttämästä molempia. - C12H22O11 (puhe) 7. tammikuuta 2007 kello 17.11 (UTC)