Keskustelu luokasta:AC Oulun pelaajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Perustelu "roskaa, malline riittää, poistoäänestyksissäkin äänestetty pois" vaatisi täsmennystä, eli mikä poistoäänestys ja oliko äänestyksessä niin selkeä kannatus poiston puolesta että sitä voidaan pitää vahvana ennakkotapauksena? --Agony (403) 13. toukokuuta 2007 kello 05.58 (UTC)

HJK:stakin riittää luettelo Luettelo Helsingin Jalkapalloklubissa pelanneista jalkapalloilijoista. Varmaan jonkun seuran pelaajaluokasta on äänestetty, ja sen perusteella sitten toimitaan. LISÄYS: Tämä jo onkin: Luettelo AC Oulussa pelanneista jalkapalloilijoista. Eli luokka pois. LISÄYS 2: Mallinekin on Malline:AC Oulun pelaajat. Eli vähän rajaa. --Ulrika 13. toukokuuta 2007 kello 06.27 (UTC)
Yhdyn edelliseen. --Pasini 13. toukokuuta 2007 kello 06.36 (UTC)
En nyt tiedä mistä olet ammentanut "tiedon" että luokka korvaisi luettelon tai luettelo luokan... Joissain tapauksissa luokan poistoa voi perustella olemassaolevalla luettelolla, mutta tässä tapauksessa näin ei mielestäni ole. Luokan tarkoitus on luokitella artikkeli hakujen parantamiseksi, ja tässä tapauksessa enwiki on (mielestäni) valovuosia edellä fiwikiä: enwikissä rohkeasti luokitellaan artikkeli jopa 30 eri luokkaan. Jos haluan löytää (jos se on löytyäkseen) Stephen Hawkingin luokkakaverin kirjoja mutta en muista henkilön nimeä, tiedän että tieto löytyy ei Amazonista mutta enwikistä. Lisäksi luokka ei ole käyttämätön (joka taas ei tarkoita sitä että omavaltaisesti käyt poistamassa pelaajat luokasta vaan ensiksi keskustellaan). Haluan edelleen vahvan ennakkotapauksen vastaavasta tilanteesta poistoäänestyksen muodossa. --Agony (403) 13. toukokuuta 2007 kello 06.40 (UTC)
En tiedä onko äänestetty, ja haku äänestyksistä on mahdotonta kun ei ole Google-tyyppistä hakua. Googlen kautta löytyminen taas on sattumanvaraista. Mutta perustele mihin tarvitaan kolmea eri luettelointitapaa: luettelo, malline, luokka? --Ulrika 13. toukokuuta 2007 kello 07.07 (UTC)
Ei mihinkään. Perustele miksi näistä kolmesta juuri luokka on se tarpeeton. --Agony (403) 13. toukokuuta 2007 kello 07.10 (UTC)
Mallineeseen voidaan laittaa tämän tietyn kauden pelaajat tai pelaajat arvokisoittain, jonka saa kätevästi piilotettua. Äänestys tuosta. Luetteloon puolestaan voidaan kerätä tämän mukaisesti kaikki joukkueessa pelanneet pelaajat, lisätä lisäksi informaatiota ja jäsennellä ne. Lisäksi voidaan tehdä jokaisesta kaudesta erillinen artikkeli tarvittavine pelaajatietoineen. Sen sijaan luokittelu on näistä epätarkinta eikä hyödytä siinä missä luokat tai mallineet. --Pasini 13. toukokuuta 2007 kello 07.23 (UTC)
(lisättäköön kuitenkin etten varsinaista poistoäänestystä/keskustelua tähän hätään löytänyt.)--Pasini 13. toukokuuta 2007 kello 07.25 (UTC)
En ota kantaa suuntaan tai toiseen säilyttämisen/poistamisen puolesta, mutta sanonpahan vaan, että kyseiset henkilöt löytää mielestäni nopeammin luokasta. Luokat kun päivittyvät itsekseen niin kauan kuin joku muistaa sen luokkanimen lisätä artikkelin loppuun. Luetteloa taas joutuu päivittämään manuaalisesti. Luettelosta toki näkee kaikki nekin, mistä ei ole artikkelia, mutta kuka niitä jaksaa/muistaa/viitsii päivittää toisten puolesta? Kaikki kun eivät luettelon olemassa olosta edes tiedä... Mitään ennakkotapausta en muista, etteikö samasta asiasta saisi olla sekä mallinetta, luokkaa että luetteloa. --Tve4 13. toukokuuta 2007 kello 07.30 (UTC)
Luokittelujärjestelmän hahmottaminen on käsittääkseni tavalliselle käyttäjälle hankalaa, jos hän edes tajuaa sellaisen olemassaoloa. Totta kai luokittelu ammattilainen (nimeä mainitsematta) näkee koko avaran luokkameren edessään kristallinkirkkaana. Sen sijaan kun artikkelissa on mallinepalkki tai "katso myös luettelo xxx:stä", se on ns. pässinlihaa. Olisi ehkä artikkelin tekijöille hyödyksi, jos olisi olemassa artikkelimalli urheilijasta ja siinä nämä mainittuna. --Ulrika 13. toukokuuta 2007 kello 07.43 (UTC)
Mikä sitten estää olemasta hyödyksi niin aloittelijalle kuin kokeneelle konkarillekin? Eikö tällöin voisi olla sekä malline _että_ luettelo _että_ luokka? Luokan hyödyt tulee esille heti kun luokkaan on tulossa enemmän kuin yksi artikkeli. --Agony (403) 13. toukokuuta 2007 kello 07.47 (UTC)