Keskustelu:Windside-roottori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Winside maailmalla[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa väitetään virheellisesti antamalla kuvaa että Windside-roottori tuottaisi enemmän energiaa tuottamalla 120 päivää enemmän kuin perinteinen tuulivoimala. Todellisuudessa kuitenkin tilanne on se että nuo 120 päivää ovat kokonaistuotannossa marginaalista jonka näkyvyys vuosituotossa on prosentin luokkaa. Tämä johtuu siittä että Windside-roottori pyörii matalemmilla tuulennopeuksilla ja kaikki asiaan vihkiytyneet tietävät tuulen sisältyvän energian nousevan tuulennopeuden suhteen kolmanteen potenssiin.

Todellisuudessa Windside versus normaali HAVT vuoden tuotto on suurempi HAVT mallisella turbiinilla kun pinta-alat ovat yhteneväiset. tämä johtuu perinteisen tuuliturbiinin siiven kaksin kertaisesta nopeudesta tuulen nopeuden suhteen joka jää windside ja WAVT turbiineilla perinteisesti alle 3:n. Toki poikkeuksia löytyy. http://windesol.fi/windesol/TSR

Valitettavasti en nyt pikaisesti löytänyt kuvaa jossa on eri mallisten turbiinien tuottoalueet jolloin nähdään että savonius tyyppisillä voimaloilla on vuoden tuotanto noin puolet siittä mitä vastavan pyyhkäisypinta-alan omaavalla perinteisällä tuulivoimalalla. Savoniustyyppinen roottori tuottaa parhaiten 4-5m/sek tuulennopeuksilla kun taas perinteinen kolmilapainen 8-10m/sek tuulilla johon myös nimellisteho on kytketty perinteisesti.

--85.76.23.51 12. heinäkuuta 2011 kello 12.08 (EEST)[vastaa]