Keskustelu:Viikset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viikset armeijassa[muokkaa wikitekstiä]

Suomen armeijassa viikset on kielletty, mutta miksi monilla korkea-arvoisilla upseereilla oli ainakin viime sodissa viikset? Mikä mahdollisti heille tällaisen oikeuden, ja milloin se on kumottu? Bedford Squirrel 9. joulukuuta 2007 kello 10.18 (UTC)

Maailma muuttuu, armeija sen mukana. --Harriv 10. joulukuuta 2007 kello 15.08 (UTC)

Naisten ylähuulen karvoitus[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni naisten (kuten Frida Kahlon) ylähuulen karvoituksen nimittäminen "viiksiksi" on epäasiallista ja siten sanonta että Frida Kahlo "piti viiksiä" on virheellinen.Kommentin jätti 88.195.37.23 (keskustelu – muokkaukset).

En ymmärrä, miten se voi olla epäasiallista. Millä nimellä sitten kutsuisit naisten ylähuulten karvoitusta? Onko kenties miehen käyttämä hame jotain muuta kuin hame? –Saruwine 18. heinäkuuta 2008 kello 10.43 (UTC)
Kutsuisin naisen ylähuulen karvoitusta naisen ylähuulen karvoitukseksi. Viikset mielestäni tarkoittavat vain miehen ylähuulen karvoitusta, joka on selkeästi eri runsausluokkaa. Vertaa vaikkaa Friedrich Nietzschen ja Frida Kahlon kuvia. Esim. skotlannissa miesten käyttämä hame on nimeltään kiltti eikä hame. Kommentin jätti 88.195.37.23 (keskustelu – muokkaukset).
Kiltti on minusta hameen alatyyppi… No, se siitä. Entäpä jos (etten sanoisi kun) joillakin miehillä kasvaa ylähuulessa vain fridakahlomaista karvoitusta? Ovatko heidän viiksensä viiksiä vaiko vain ylähuulen karvoitusta? Toisaalta arvelisin, että ainakin jotkin naiset maailmassa saisivat aikaan jos nyt eivät friedrichnietzchejä niin ainakin salvadordalit. Olisiko heillä silloin viikset? Siis: onko nimityksen sopivuudessa kyse sukupuolesta vaiko vain karvoituksen voimakkuudesta, joka nyt vain sattuu voimakkaasti korreloimaan sukupuolen kanssa? –Saruwine 18. heinäkuuta 2008 kello 22.49 (UTC) PS. Olisi hyvä, jos allekirjoittaisit kommenttisi.
Höpö höpö, kuvitelma, että naisilla joskus esiintyvää ylähulen karvoitusta tulisi suomen kielessä nimittää sanalla "viikset" on alusta loppuun jonkun Wikipedian muokkaajan omaa päättelyä, ainakin kunnes toisin osoitetaan. Jos en-wikin artikkelissa puhutaan jotain Frida Kahlon viiksistä, niin se ei todista sanan käytöstä suomen kielessä mitään (vrt. Keskustelu:Raaja). Miesten vähäiselle ylähuulen karvoitukselle taas on jopa nimikin: "amisviikset".--Urjanhai (keskustelu) 16. joulukuuta 2012 kello 13.53 (EET)[vastaa]

Panayot Hitovin kuva takaisin! Siinä on kunnon viikset. –Kommentin jätti 130.233.129.76 (keskustelu)

Olisi erikoista jos ylähuulessa kasvaisi karvoja. En näe myöskään syytä arvailla mistä syistä kukakin naamaansa miltäkin kohdin ajelee.Nelisormimangusti (keskustelu) 16. joulukuuta 2012 kello 14.18 (EET)[vastaa]