Keskustelu:Valko (kuvitteellinen hevonen)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisi tarpeellista ilmoittaa, että minkä alan professorina tuo artikkelissa asiantuntijana esitelty Olli Alho on. Jos Alhosta olisi artikkeli, hänestä ei tarvitsisi tässä yhteydessä kertoa, mutta kun ei ole niin olisi hyvä tietää millaisen miehen puheita nyt referoidaan. Pelkkä professori on harhaanjohtava: Alho voi olla yhtä hyvin (niin paljon kuin minä vain tiedän) kulttuurihistorian, teologian kuin teoreettisen fysiikan professori, ja sillä on paljonkin merkitystä, minkä alan professorin puheita lainataan romaanista puhuttaessa. – Kuohatti 3. toukokuuta 2008 kello 14.01 (UTC)

Googlaamalla löytyy tietoa ja voi tietysti tehdä artikkelin kuka haluaa. Minusta Alho vaikuttaa osumien perusteella harvinaisen monipuoliselta tiedemieheltä ja selityksiä kaikista hänen aloistaan tuskin kannattaa liitää tähän yhteyteen. Lähteet puhuvat "suomenhevosen kulttuurihistoriaan perehtyneestä professorista", mikä on mielestäni ytimekkäin luonnehdinta tämän artikkelin tapauksessa. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 14.09 (UTC)
Alhon sanan painoarvosta tässä asiassa kertoo kuitenkin se, että hänet valittiin juhlapuhujaksi suomenhevosen kansallishevokseksi nimeämistilaisuuteen, joka järjestettiin Finlandia-talossa 13.2.2007, joten asiantuntija siis on kyseessä. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 14.12 (UTC)
Googlasin kyllä, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt Alhon yliopiston (osaatko kertoa, mikä?) sivua, jossa kerrottaisiin, mitä professorin virkaa Alho hoitaisi. En epäile, etteikö Alho olisi suomenhevosten kulttuurihistoriaan perehtynyt, mutta virkanimeke on myös olennainen tieto. – Kuohatti 3. toukokuuta 2008 kello 14.16 (UTC)
En osaa vastata tuohon, mutta lähteet puhuvat siis proffasta. Enkä jaksa nyt alkaa kaivelemaan googlea enempää, mutta luulisi sieltä löytyvän. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 14.21 (UTC)
Kaivelin vielä vähän. Hevossavo ja Hippos kutsuvat Alhoa professoriksi, mutta löytämäni yliopistojen sivujen mukaan hän olisikin Turun yliopiston uskontotieteen dosentti: [1] [2] [3]. Pitäisin yliopistojen sivuja luotettavimpina, eli artikkelista pitäisi kai muuttaa professori dosentiksi, ja nyt on viran alakin ilmoittaa. – Kuohatti 3. toukokuuta 2008 kello 14.38 (UTC)
Näitä Olli Alhoja lienee sitten useampia tai mies toimii sekä dosenttina että proffana ja mm. Radio Yle 1:n ohjelmajohtaja: [4] --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 14.47 (UTC)
Selvis: [5] eli Alho on sekä proffa että dosentti. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 14.49 (UTC)
Kun alaa ei millään löydy, tuli mieleeni että tuo professorin nimike taitaakin tarkoittaa tässä yhteydessä tutkimuslaitoksen johtajuutta, mies kun on Turun uskontotieteen laitoksen johtaja ([6]). Ehdottaisin, että Alhoa kutsuttaisiin professori-termin sijaan Turun yliopiston uskontotieteen laitoksen johtajaksi ja kulttuuriantropologian dosentiksi. – Kuohatti 3. toukokuuta 2008 kello 15.02 (UTC)
Edellähän niitä tuli. Alhon korkein arvonimi on professori ja sitä tulee kyllä käyttää Wikipediankin. Se on normaali käytäntö. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 15.08 (UTC)
Kun ensiksi mainitaan Alhon olevan kulttuurihistorian asiantuntija ja sitten professori, lukija luultavasti päättelee Alhon olevan kulttuurihistorian professori. Tällainen muotoilu on harhaanjohtavaa, jos professuuri tarkoittaakin uskontotieteen laitoksen johtajuutta. Miten olisi: professori (Turun yliopiston uskontotieteen laitoksen johtaja) ja kulttuuriantropologian dosentti Olli Alho. – Kuohatti 3. toukokuuta 2008 kello 15.13 (UTC)
Alhosta on nyt artikkeli. --Ulrika 3. toukokuuta 2008 kello 15.20 (UTC)
Hyvä homma. Ei noita litanioita tähän kannata tunkea. Nykyinen luonnehdinta on mielestäni artikkelin kannalta osuvin ja ytimmekkäin. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 15.23 (UTC)
Tuohan tekeekin sitten turhaksi tämän keskustelun – kiitos, Ulrika :). Jos haluat jatkaa Alho-artikkelia, tältä sivulta saattaa löytyä käyttökelpoista materiaalia. – Kuohatti 3. toukokuuta 2008 kello 15.24 (UTC)
Hän ei ole uskontotieteen laitoksen johtaja, vaan johtajuudella viitataan Yleisradio-johtajuuteen (Yle Radio 1). Kävin aika paljon artikkeleita läpi, mutta niistä ei oikein saanut irti mitään, enkä ehdi ihan kaikkea tutkia, ainakaan nyt. Ehkä joskus toiste tai joku muu, pääasia että nyt selviää kuka Alho on. Hän on aiemmin ollut paljonkin julkisuudessa ja minulle tuttu nimi. Hän on ns. kulttuurin moniottelija:) --Ulrika 3. toukokuuta 2008 kello 15.30 (UTC)
Niin minäkin muistelin. Muistaakseni Yle maksoi aikoinaan aikamoiset dollarit, että Alhosta tehtiin proffa ja jonkinlainen sotku siinä oli ja asiasta oli juttua iltapäivälehdissäkin. --Klassikkomies 3. toukokuuta 2008 kello 15.34 (UTC)