Keskustelu:Väinö Vähäkallio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin mukaan Väinö Vähäkallio on suunnitellut Kallion yhteiskoulun ja perässä suluissa vuosiluku (1902), jolloin kaveri ei ole edes vielä valmistunut lukiosta..? Tiedätkö, minkä noista rakennuksista joissa Kallion yhteiskoulu toimi, Väiski on suunnitellut? Näitä on Pääskynpesän koulu Kivikon huvilan tontilla Sörnäisissä (jossa koulu toimi 1913-1919), Venälälisen hyväntekeväisyysyhdisyksen talo osoitteesa Itäinen viertolatie 39 (vuodet 1919-1929) ja sitten tämä koulua varten valmistunut rakennus osoitteessa Porthaninkatu 15 (1929-). Tuo kuva, johon linkki viittaa on Porthaninkatu 15:ta.. Kun katsoo Vähäkallion muita töitä, voisi kuvitella, että kyse olisi juuri tästä -29 käyttöön otetusta rakennuksesta. Jos et tiedä tarkalleen, voisi auttaa, jos lähteen löydät, että mitä siellä tarkalleen ottaen on sanottu. Tuo Porthaninkatu 15 kuitenkin on ymmärtääkseni ainoa juuri Kallion Yhteiskoulua varten rakennettu talo. --Luhtahuitti - porzana porzana 25. elokuuta 2006 kello 08.10 (UTC)

Joo, no se 1902 onkin perustamisvuosi eikä rakennuksen valmistumisvuosi, itse asiassa, ja sen perässä olikin kysymysmerkki. On todellakin erittäin todennäköistä että Porthaninkatu 15:n rakennus on Vähäkallion Kallion yhteiskouluksi suunnittelema. Lähteenä voisi käyttää vaikkapa seuraavaa: [1] (kohta Kallion lukio). Kiitokset tarkkaavaisuudesta. 'Pertsa 25. elokuuta 2006 kello 13.20 (UTC)
Jesh. Näin on. Pienellä googlettamisella päädyin ihan samalle sivulle. Vaihdoin artikkelin Kallion yhteiskoulun Kallion lukioksi. Syitä: I: Kallion lukio toiminut vain tässä pisteessä, joten ei voi hämmentää samalla lailla. II: Muutenkin sivulla laitettu rakennuksia nykyisten nimitysten mukaan (esim. nyk. Helsingin Kuvataidelukio oli tuolloin nimeltään jotain ihan muuta, en nyt muista mikä se juuri silloin oli) III: Tätä logiikkaa tuo Helsingin kaupunginkirjastokin on käyttänyt. Eipä kestä. Täällähän me olemme. Toinen toistemme artikkeleita parantelemassa. --Luhtahuitti - porzana porzana 25. elokuuta 2006 kello 13.54 (UTC)